22 találat a(z) EP cimkére

Górcső alatt Magyarország Cikk

Csak jövő márciusban mutatja be a Magyarországról készülő különjelentését a zöldpárti Judith Sargentini, és júniusban előbb az állampolgári jogi bizottság, majd 2018 szeptemberében az EP plenárisa szavaz róla. Kétharmad kellene ahhoz, hogy az EP kezdeményezhesse hazánkkal szemben a 7. cikk szerinti eljárást.

EU-szabályozás készül a tisztességtelen kereskedelmi magatartás visszaszorítására Cikk

Uniós szintű keretszabályozást, az átlátható árképzés biztosítását és visszatartó erejű szankciókat javasol többek között az Európai Parlament (EP) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal foglalkozó állásfoglalásában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszertermelők és feldolgozók védelme érdekében tett jelentős lépésként értékeli a kezdeményezést.

Állami segédlettel trükköznek az adóval Cikk

A multinacionális cégeknek legalább egyszer adót kelljen fizetniük a nyereségük után, az EU-ban pedig gondoskodni kell egy tényleges minimális társaságiadó-kulcs bevezetéséről – többek között ezzel az igénnyel lép fel a multiknak nyújtott nagylelkű adókedvezmények kivizsgálására alakult speciális EP-vizsgálóbizottság jelentése, amiről novemberben szavaz a ház plenárisa.

Adóelkerülés: javaslatok készülnek a megakadályozására Cikk

Két jelentés elkészítésére is felhatalmazta az EP elnökök értekezlete a gazdasági és pénzügyi szakbizottságot az úgynevezett „Luxleaks” adóleleplezések folyományaként. Az egyik – saját kezdeményezésű – jelentés a tagállamoknak a cégekkel kötött adómegállapodásait veszi majd górcső alá, míg a másik konkrét javaslatot tesz majd a Bizottságnak egy jogszabály kidolgozására az adóelkerülés terén – írja a Bruxinfo.hu.

Tabajdi Redinghez fordult a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasok ügyében Cikk

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője csütörtökön közölte, hogy levélben Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi és szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnökéhez fordult a magyarországi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok ügyében.

Átlátható adóelszámolásról szavazott az EP Cikk

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban nagy többséggel megszavazta Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő előterjesztését, amely az adóelkerülés, adócsalás, valamint a "kettős nem adózás" lehetőségének minimálisra csökkentése érdekében a kamat- és jogdíjfizetések közös adózási rendszerének egyértelmű szabályozását célozza.

Támogatja a tranzakciós adót az Európai Parlament Cikk

Támogatja a tranzakciós adót az Európai ParlamentJelentős többséggel megszavazta az Európai Parlament szerdán azt a jelentést, amely támogatja a pénzügyi tranzakciókra kivetett illeték európai uniós bevezetését

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi ingatlan esetén tételes átalányadó

Lepsényi Mária

adószakértő

Munkaerőpiacra lépők szocho-kedvezménye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs