698 találat a(z) APEH cimkére

Nekiment az APEH-ellenőrnek Cikk

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás egy 44 éves makói férfi ellen, aki megpróbálta megakadályozni a feleségénél vizsgálódó adóellenőrök munkáját.

Ismét igazgatóváltás az APEH-nél Cikk

Huber Évát nevezte ki az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatójának szeptember 2-ával Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke - közölte az adóhatóság.

Amikor az APEH szemet hunyhat a nem legális jövedelem felett Cikk

Vagyonosodási vizsgálatoknál az APEH közismert módszere a saját bankszámlára befizetett összeget tekinti kiadásnak, míg a saját bankszámláról felvett összeget „igazi” bevételnek. Az adóhatóság magyarázata szerint ugyanis az előbbi csökkenti, az utóbbi növeli a rendelkezésre álló készpénzt. A kérdés, hogy ez a számítás alkalmas-e a tisztázatlan eredetű pénzek kiszűrésére.

Személycserék az APEH-nál: kiket küldött el Vida? Cikk

Dr. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke saját hatáskörébe tartozó személyi változásokról döntött.

APEH-ellenőrnek adta ki magát, de lebukott Cikk

Elfogták azt a férfit, aki magát APEH-dolgozónak kiadva könnyűfém felniket foglalt le Mátraszelén, sőt egy újabb látogatása során még egyezkedni is próbált a sértettel - mondta sajtótájékoztatón a salgótarjáni kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Új igazgatók az APEH élén Cikk

Dr. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke saját hatáskörébe tartozó személyi változásokról döntött.

APEH-PSZÁF együttműködés: adatbázist is cserél a két szervezet Cikk

Az APEH székházában ma lezajlott találkozón megegyeztek az APEH és a PSZÁF között korábban kötött megállapodás megújításában és a visszaélések csökkentése érdekében e két szervezet abban is megállapodott, hogy megosztja a rendelkezésére álló adatokat, egyebek közt a magánnyugdíjpénztári tagokról és azok adóbevallásairól.

Titkosszolgálati eszközök az APEH-nál Cikk

Vadai Ágnes, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta, kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

APEH: az adósok fele megúszhatja a behajtást Cikk

Miközben minden tizedik polgár és minden negyedik cég az adósa, követelései felének behajtását esélytelennek tartja az APEH.

Új igazgató az APEH-nál Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke, dr. Vida Ildikó 2010. augusztus 10-i hatállyal Lukács Györgyöt az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának igazgatójává nevezte ki.

Hetvenöt százalékos büntetőadó fenyegeti a vagyonkimentőket Cikk

Becslések szerint az 1500 milliárd forintot is elérheti a magyarok által a hazai adóhatóság elől elrejtve, külföldön tartott összvagyon. Hazacsábítására a gazdaság beindulása és jogszabályváltozások nélkül nincs esély.

Idén fejenként 10 ezerrel többet utalt vissza az APEH Cikk

Idén összesen 1,86 millió ember kapott valamilyen összegű adó-visszatérítést az APEH-től. A visszautalás összege 94,3 millió forint volt, ami egy főre vetítve átlagosan 50.627 forintot jelentett, tavaly ez az érték csupán 44.324 forint volt.

Kik és mennyivel tartoznak az APEH-nek? Cikk

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

Hipa: késedelmi pótlékot kockáztat, aki rossz helyre utal Cikk

Késedelmi pótlék felszámítását kockáztatja, aki még mindig az adóhatósághoz fizeti be a helyi iparűzési adót (hipa), mivel a hipával kapcsolatos feladatok június 29-ével visszakerültek az önkormányzatokhoz.

Kulturális járulék-ellenőrzés: lesz még meglepetés Cikk

A kulturális járulékot tavaly ugyan megszüntették, ám a korábbi évekre vonatkozó ellenőrzés okozhat még meglepetéseket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs