698 találat a(z) APEH cimkére

Kolontár, Devecser: igazolást lehet kérni az APEH-től Cikk

Átérezve a katasztrófával sújtott területek lakóinak nehézségeit az APEH, s Devecserben ideiglenesen kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a katasztrófában érintett települések – Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely – adózói részére.

Végkielégítés: elszámolta magát az APEH? Cikk

Közzétette az APEH a 1008-as havi adatszolgáltatás nyomtatványt, csakhogy a kitöltési útmutatóban szereplő két példánál teljesen véletlenszerűen alkalmazza a törvény szövegét. Utánaszámoltunk, melyik a jó eredmény.

Mennyi volt a tényleges adóterhelés tavaly? Cikk

Kevesebben nyújtottak be szja-bevallást, ugyanakkor egyre többen készítik el maguk a papírokat. Az adózók negyedének éves keresete nem érte el az 1,5 millió forintot.

APEH ellenőrzés: nehéz lesz megmagyarázni a hibás gyakorlatot Cikk

Az egyik internetes portálon éles szakmai vita alakult ki arról, hogy alkalmazni kell-e az evásnak a tevékenységre jellemző kereset fogalmát a tb járulékalap meghatározásakor. Csak az evásnak kell! A nem evás vállalkozó pedig a tényleges tb járulék alap után fizetheti a járulékot.

APEH: regionális főigazgató lesz az elnökhelyettesből Cikk

Varga Lászlóné, az APEH korábbi elnökhelyettese látja el a Nyugat-dunántúli Regionális Főigazgatóság vezetői tisztségét október 1-jétől, győri székhellyel - közölték a szervezeti átalakítás részleteit ismertető sajtótájékoztatón hétfőn Győrött.

APEH-VPOP integráció: fegyveresek és civilek fognak együtt dolgozni Cikk

Jövő év elején, 2011. január 1-jén indul el az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség integrációja; az új szervezet várhatóan Nemzeti Adó- és Vámhivatal néven fog működni önálló kormányhivatalként – közölte Varga Árpád, az APEH elnökhelyettese pénteken Szegeden.

Átszervezett APEH: nem lesz rosszabb az adózóknak Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal – megőrizve a regionális szerveződés előnyeit és a működőképesség folyamatosságát – háromszintű szervezetként működik október 1-jétől. A Központi Hivatal és a Regionális Főigazgatóságok mellett erős jogosítványokkal bíró megyei igazgatóságok jönnek létre.

Mikor törli az APEH az ügyfélkapun keresztüli hozzáférést? Cikk

Az adóhatóság néhány napja olyan szoftvert állított üzembe, amely felülvizsgálja a meghatalmazottak kapcsán bejelentett adatokat. Ha valamilyen eltérést talál azonnal törli a az ügyfélkapun keresztüli hozzáférést.

A cégek, amelyek vállalták az APEH-ellenőrzést Cikk

Az adóhatóság legfrisebb bevallási adatai szerint A beérkezett összes társasági adó bevallás feldolgozásához szükséges idő négy év alatt 2007-ről 2010-re közel negyedére csökkent, ezzel párhuzamosan a hibás bevallások aránya 52,3 százalékról 30-ra mérséklődött.

Huszonkétmilliós APEH-bírság: kiket büntettek a revizorok? Cikk

Több mint huszonkét millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Dél-Dunántúlon - tájékoztatta az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága

APEH-razzia: tizennyolc milliós adóbírság és üzletbezárások Cikk

Közel tizennyolc millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatott az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

Mit tehet, ha eltűnt a számlatömbje? Cikk

Bárkivel megeshet, hogy elveszti, elkeveri egy költözés közben a számlatömbjét, esetleg ellopják az táskájával együtt. Mi ilyenkor a teendő?

Az APEH jogtalanul büntette meg a becsületes adózót Cikk

Egy baranyai adózó tavaly az APEH szakembereire bízta az adóbevallása elkészítését, emiatt a jogos 20 helyett 70 ezer forint adóvisszatérítést utaltak vissza. Hiába jelezte az adóhivatalnak, téves utalás történt, megbüntették, mert jogosulatlanul használta a 20 és a 70 ezer forint tévesen átutalt különbözetét. Mit tehet ilyenkor az adózó? Az APEH és a szakértő hivatalos állásfoglalását kértük.

APEH-átminősítés: ekkora büntetésnek van visszatartó ereje Cikk

Amennyben az APEH a hatályos jogszabályokhoz igazítaná az átminősítési módszerét, jogkövetőbb magatartásra bírhatná az adófizetőket. De pontosan mi az, amin kéne változtatnia?

Befizetett vagyonadó: Az APEH nem utal vissza automatikusan Cikk

Augusztus 31-ig mintegy nettó 2,389 milliárd forint vagyonadót fizettek be az adózók. A túlfizetéseket nem utalja ki, illetve nem vezeti át automatikusan más adónemen fennálló tartozásra az APEH, ezt az adózónak kell kérnie.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs