hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Évközi adójóváírás:tájékoztat és utal az APEH

  • adozona.hu

Az APEH elfogadta az Adózóna jogértelmezését az adójóváírás évközi figyelembe vételével kapcsolatban, s erről az adózókat külön levélben is tájékoztatta.

Az Adózónán részletesen leírtuk az adójóváírás évközi figyelembe vételének szabályait. Ebben Angyal József okleveles adószakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy az adójóváírás dolgozói nyilatkozat nélkül is igénybevehető, ha a munkáltató vagy az általa használt bérszoftver rendelkezik előzetes adóhatósági engedéllyel az adójóváírás éves szabályok szerinti alkalmazására. Az adóhatóság elfogadta szakértőnk jogértelmezését és egyértelművé tette, hogy nyilatkozat hiányában visszamemőlegesen is elszámolható az adójóváírás APEH-engedélyes szoftverrel, ha így csökkenthető az év végén befizetendő adóelőleg. Erről - mint az Adózóna értesült - küldött tájékoztató levelet is az adózóknak.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés, tulajdoni hányad

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Munkábajárás 2.

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Bizalmi vagyonkezelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink