698 találat a(z) APEH cimkére

Folyószámla-kivonat és késedelmi pótlék: küldik az értesítőket Cikk

Az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2010. július 19-én megkezdte a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Elsőként a gazdálkodói szervezetek, majd ezt követően a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kapják meg az értesítőket. A törvényi előírás értelmében az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla-kivonatot, sem a késedelmi pótlékról értesítőt.

Adócsalás és önellenőrzés: hol a szándékosság? Cikk

Az adócsalás bűncselekmény, az adó eltitkolásával a költségvetési bevétel csökken. Ha valaki valótlan dolgokat közöl, elhallgat valamit, vagy megtéveszti a hatóságokat, akkor gyakorlatilag elköveti ezt a bűncselekményt. De mi a helyzet akkor, ha önellenőrzést kér valaki, s így derül fény az elmaradt befizetésekre?

Adóhatóság: vezetőcserék alsóbb szinten is Cikk

Az adóhatóságtól a napokban több főosztályvezetőnek is távoznia kellett, s az elnökhelyettesek között is várhatók változások a Népszabadság értesülései szerint. Az APEH nem kommentálta a hírt az MTI megkeresésére.

Minden ötödik cégre rászáll az APEH Cikk

A munkahely elvesztésétől való félelem miatt egyre többen gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Bár az elmúlt év tömegesen termelte az új vállalkozásokat, a válságban született beruházások életképessége erősen megkérdőjelezhető. Ahhoz, hogy a cégek hosszú távon is működő képesek legyenek nem elég egy jó ötlet, a működésről szóló szabályokról és a felmerülő költségekről is érdemes tájékozódni – jobb esetben még a piacra lépés előtt.

Hatszázmillió forintos APEH-bírság a BKV-nak Cikk

Az összeg kétharmada a megállapított adóhiány, a többi a bírság és a késedelmi kamat.

APEH üzemanyagárak augusztusban Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Ajándékozási illeték: érthetetlen esetek és kiskapuk Cikk

Az ajándékozási illeték olyan közteherviselési forma, amelynél a jogalap - a laikusok által fel nem fogható - jogszabályi csapdahelyzetekből áll.

Új informaikai elnökhelyettese van az APEH-nak Cikk

Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke szerdán Kalmár Istvánt nevezte ki az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé.

Végkielégítés nélkül menesztették az APEH elnökét Cikk

Távozik ugyan az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) éléről Szikora János, de közszolgálati jogviszonya még megmarad, vélhetően a kormánytisztviselőkről szóló törvény kihirdetéséig - írja a keddi Népszabadság. A Népszava szerint így mintegy 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el a volt elnök.

Mi állhatott az APEH-elnök felmentésének hátterében? Cikk

Az adóhatóság szakmai munkája - az Adózóna okleveles adószakértője szerint - az elmúlt években sok kívánni valót hagyott maga után. A Malév-botrány csupán egy hiba a sok közül, melyet az APEH elkövetett. Szakmai tévedések, amelyek az APEH-nek felróhatók.

Matolcsy György felmentette az APEH elnökét Cikk

Matolcsy György visszavonta Szikora János, az APEH elnökének megbízatását, - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket Cikk

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket - figyelmeztet az APEH.

Az APEH válaszol: illeték befizetése, elengedése, késedelmi pótléka Cikk

Ajándékozás, öröklés, vagyonszerzési illeték - az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Magyar Nemzet: nyáron leváltják az adóhivatal vezetését Cikk

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a lehető legkorábbi időpontban hajt végre személycseréket az APEH élén - közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a tárca sajtóosztálya.

Többmilliárdos büntetések: az APEH célkeresztjében Cikk

Az adóellenőrök az idén május végéig 129 ellenőrzést végeztek, csaknem 165 milliárd forint büntetést szabtak ki, 25 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időben – derül ki az APEH legfrissebb statisztikájából. Legrosszabbul az áfacsalók, a kapcsolt vállalkozások és a vagyonosodási vizsgálatok kiszemeltjei jártak, a revizorok tolla ugyanis náluk fogott a legerősebben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs