hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Erkölcsi és anyagi elismerést akarnak az APEH-esek

  • MTI

Közfelkiáltással hat pontból álló petíciót fogadtak el az adóigazgatási dolgozók demonstrációján résztvevők, amelyet a pénzügyminiszter nevében Pichler Ferenc, a tárca szóvivője vett át.

A petíció szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) tagjai követelik a két adóigazgatási szervezet stabilitásának megteremtését, a többletfeladatokhoz kapcsolódó források biztosítását, az adóigazgatásban dolgozók nagyobb erkölcsi, anyagi elismerését.
   
Követelik továbbá az adóigazgatásban 2009-ben bekövetkezett nagymértékű, közel 25, némely területen 35 százalékos keresetcsökkenés kompenzációját, valamint a 2010. évi költségvetésben meghatározott előleg kifizetésének biztosítását, s amennyiben szükséges, a bevételi tervek Pénzügyminisztérium által folyamatosan (havonta) kiadott prognózishoz való igazítását.
   
Az adóigazgatásban dolgozók követelik továbbá, hogy a PM a minisztérium felügyelete alá tartozó szerveknél megállapított cafeteria juttatásokat a fejezeten belül bevezetett legmagasabb szinten egységesítsék.
   
Az APEH béren kívüli cafeteria juttatásait a más központi közigazgatási szervek dolgozóinak biztosított hasonló juttatások szintjén állapítsák meg, a VPOP dolgozói részére pedig más fegyveres és rendvédelmi testületek juttatásaihoz juttatásokat - hűségpénzt, albérleti hozzájárulást - állapítsanak meg - tartalmazza a petíció.
   
A pénzügyminiszternek címzett, hangos ovációval elfogadott dokumentumot Pichler Ferenc, a PM szóvivője vette át az ADOSZT elnökétől, Michalkó Pétertől, illetve a VPFSZ elnökétől, Holecz Gábortól a pénzügyminiszter nevében, aminek láttán a demonstrálók elégedetlenségüket fejezték ki.
   
Pichler Ferenc a petíció átvételekor azt mondta: a minisztérium számára fontos, hogy mind az APEH, mind a VPOP dolgozói jó teljesítményt nyújtsanak. Továbbra is úgy gondolják azonban, hogy felvetett kérdéseket a tárgyalóasztalnál lehet megoldani, nem pedig demonstrációval.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink