hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Nemzet: nyáron leváltják az adóhivatal vezetését

  • dr. Marosi Andrea

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a lehető legkorábbi időpontban hajt végre személycseréket az APEH élén - közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a tárca sajtóosztálya.

A napilap hétfői számában azt írta: emellett tudatták, hogy a személyi átalakítások semmiképpen sem tartanak majd szeptemberig. A Magyar Nemzet szerint ezek alapján bizonyosnak tűnik, hogy már a nyáron megköszönik a jelenlegi elnök és több helyettese munkáját. A lap a sajtóosztálytól megtudta azt is, hogy jogértelmezési probléma akadt az adóhatóság mostani vezetőjének, Szikora Jánosnak az eltávolítása körül. Mint írták, egy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején kelt 2007-es jogszabály-módosítás ugyanis azt mondja ki, hogy a vezetői megbízás határozott idejű, s azt csak bizonyos esetekben lehet visszavonni. Szikora János megbízása 2013-ig tart. A lap szerint ugyanakkor Szikora közszolgálati jogviszonya határozatlan idejű, s egy napokban elfogadott törvény alapján ez két hónap felmentési idővel indoklás nélkül megszüntethető. A minisztérium ismertetésére hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta: egyes jogértelmezések szerint kérdéses, hogy a közszolgálati jogviszonyról szóló rendelkezések elválaszthatók-e a vezetői megbízásra vonatkozó szabályoktól.
    Az utódról a tárca szerint még korai nyilatkozni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Számlaadás elmaradása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink