hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csalók imitáltak APEH-ellenőrzést

  • HavariaPress

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint két társával együtt adóellenőrzést színlelve vitt el pénzt és több karton cigarettát egy helyi lakostól Újkígyóson - értesült a HavariaPress.

A Békés megyei kisvárosban az elmúlt napok egyikén jelent meg egy családi háznál három, magát APEH-dolgozónak valló férfi. Az illetők közölték a házigazdával, hogy házkutatást akarnak tartani, sőt erről valamiféle házkutatási parancsot is felmutattak. Arra hivatkoztak, hogy tudomásuk szerint a tulajdonos zárjegy nélküli cigarettát tárol a házában, ezért akarnak körbenézni az ingatlanban. A férfiak összesen hat karton zárjegy nélküli cigarettát, valamint kisebb mennyiségű forintot és eurót ,,foglaltak le", amiről jegyzőkönyvet is készítettek, de abból egyetlen példányt sem adták át a bejelentőnek. Mivel a tulajdonosnak furcsa volt a történet, ezért bejelentést tett a rendőrségen, így a békéscsabai forrónyomosok néhány órán belül el is fogták a feltételezett tettesek egyikét. A tettét beismerő vésztői férfit csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, két társát egyelőre még keresik.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink