698 találat a(z) APEH cimkére

Elhunyt Király László György, az APEH egykori elnöke Cikk

64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az (egykori) APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docense, Kecskemét kulturális életének egyik meghatározó szereplője, olvasható a kecskemetilapok.hu oldalán.

Hibázott az adóhivatal és a minisztérium Cikk

Hiányosságokat tárt fel a foglalkoztatási célú adó- és járulékkedvezmények igénybevételének szabályszerűségében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2009 és 2013 közötti időszakban, a számvevők az értékelést követően javaslatokat fogalmaztak meg az érintettek számára – közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.

Többen figyelnek adóügyeinkre, mint tíz éve Cikk

Jócskán emelkedett az elmúlt évtizedben az adóhivatal dolgozói állománya.

Volt APEH-dolgozók büntetőpere kezdődik szerdán Balassagyarmaton Cikk

Fejér megyei volt adóhivatali dolgozók pere kezdődik szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügy 66 vádlottját bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel vádolják - közölte a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője kedden.

NAV: mikor nem kell számlát kérni a tankolásról? Cikk

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

Jövő szerdán már hiába nyilatkozunk a NAV-nak - jogvesztő határidő Cikk

Legkésőbb február 15-éig, jövő hét keddig lehet az egyszerűsített bevallás választásáról szóló 1053Ny számú nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) megküldeni. A február 15-ei határidő jogvesztő.

Százmillióval tartoznak az APEH-nak Cikk

Egyre több cég tartozik tartósan az adóhatóságnak, a tartósan adós magánszemélyek listája ugyanakkor rövidült - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Visszaszerezhető 30 millió forint "jogtalanul" elvont áfa az adóhatóságtól? Cikk

Ha nem követett el a cég adócsalást, vissza tudja-e szerezni a szerinte jogtalanul elvont áfát az APEH-tól? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol.

APEH-ellenőrzés: trükközhetnek a revizorok - új szabály Cikk

Az önellenőrzés szabályaival eddig a cégek élhettek vissza, a 2011-es módosítást követően már ez a lehetőség az adóhatóság kezében van. A kérdés csupán az, hogy él-e majd a törvény adta jogával?

Adóvisszatérítés: mit kell tenni, hogy az APEH utaljon? Cikk

Tízezer forinttal több adót fizetett az APEH-nak évekkel ezelőtt, de hiába vár arra, hogy az adóhivatal visszatérítse azt. Mit tehet? Hogyan és honnan tölthető le a túlfizetés igényléséhez szükséges nyomtatvány?

Nem kapnak végleges igazolványt az adórendőrség dolgozói Cikk

A január 1-jével létrejövő új adóigazgatási szervezet dolgozóit a végleges szolgálati igazolványok elkészültéig ideiglenes dokumentumokkal látják el, amelyek azonban csak a korábbi igazolványokkal együtt lesznek érvényesek.

APEH-eljárás: bilincsbe verve állították elő Cikk

Kevesen tudják, de a hatályos adóigazgatási szabályok szerint az APEH-revizor eljárása során bárkit megbilincseltethet és elővezettethet, aki nem jelenik meg az idézésen és utólag sem igazolja távollétét. Az igazolt távollét feltételei nem ismertek, az APEH egyedileg bírálja el a különböző eseteket.

Az APEH közzétette a januárban elszámolható üzemanyagárakat Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Az APEH válaszol: kell-e fizetni a gyermeknek ajándékozott üzletrész után: Cikk

Egy bt tagja a gyermeknek ajándékozná üzletrészétét. Van-e illetékfizetési kötelezettsége? Az adóhatóság munkatársai válaszolnak.

Zárva lesz az APEH december 24-én Cikk

Az idei munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelet értelmében 2010. december 24-e péntek pihenőnap, így ezen a napon az APEH hivatalai, ügyfélszolgálatai zárva tartanak, sem személyes, sem telefonos ügyintézésre nem lesz lehetőség - közölte az APEH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön kamata munkaviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Külföldi munkavégzés esetén szochokedvezmények alapja

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ügyvezető, aki a cégcsoport másik tagjánál áll munkaviszonyban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink