698 találat a(z) APEH cimkére

Elhunyt Király László György, az APEH egykori elnöke Cikk

64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az (egykori) APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docense, Kecskemét kulturális életének egyik meghatározó szereplője, olvasható a kecskemetilapok.hu oldalán.

Hibázott az adóhivatal és a minisztérium Cikk

Hiányosságokat tárt fel a foglalkoztatási célú adó- és járulékkedvezmények igénybevételének szabályszerűségében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2009 és 2013 közötti időszakban, a számvevők az értékelést követően javaslatokat fogalmaztak meg az érintettek számára – közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.

Többen figyelnek adóügyeinkre, mint tíz éve Cikk

Jócskán emelkedett az elmúlt évtizedben az adóhivatal dolgozói állománya.

Volt APEH-dolgozók büntetőpere kezdődik szerdán Balassagyarmaton Cikk

Fejér megyei volt adóhivatali dolgozók pere kezdődik szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügy 66 vádlottját bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel vádolják - közölte a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője kedden.

NAV: mikor nem kell számlát kérni a tankolásról? Cikk

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

Jövő szerdán már hiába nyilatkozunk a NAV-nak - jogvesztő határidő Cikk

Legkésőbb február 15-éig, jövő hét keddig lehet az egyszerűsített bevallás választásáról szóló 1053Ny számú nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) megküldeni. A február 15-ei határidő jogvesztő.

Százmillióval tartoznak az APEH-nak Cikk

Egyre több cég tartozik tartósan az adóhatóságnak, a tartósan adós magánszemélyek listája ugyanakkor rövidült - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Visszaszerezhető 30 millió forint "jogtalanul" elvont áfa az adóhatóságtól? Cikk

Ha nem követett el a cég adócsalást, vissza tudja-e szerezni a szerinte jogtalanul elvont áfát az APEH-tól? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol.

APEH-ellenőrzés: trükközhetnek a revizorok - új szabály Cikk

Az önellenőrzés szabályaival eddig a cégek élhettek vissza, a 2011-es módosítást követően már ez a lehetőség az adóhatóság kezében van. A kérdés csupán az, hogy él-e majd a törvény adta jogával?

Adóvisszatérítés: mit kell tenni, hogy az APEH utaljon? Cikk

Tízezer forinttal több adót fizetett az APEH-nak évekkel ezelőtt, de hiába vár arra, hogy az adóhivatal visszatérítse azt. Mit tehet? Hogyan és honnan tölthető le a túlfizetés igényléséhez szükséges nyomtatvány?

Nem kapnak végleges igazolványt az adórendőrség dolgozói Cikk

A január 1-jével létrejövő új adóigazgatási szervezet dolgozóit a végleges szolgálati igazolványok elkészültéig ideiglenes dokumentumokkal látják el, amelyek azonban csak a korábbi igazolványokkal együtt lesznek érvényesek.

APEH-eljárás: bilincsbe verve állították elő Cikk

Kevesen tudják, de a hatályos adóigazgatási szabályok szerint az APEH-revizor eljárása során bárkit megbilincseltethet és elővezettethet, aki nem jelenik meg az idézésen és utólag sem igazolja távollétét. Az igazolt távollét feltételei nem ismertek, az APEH egyedileg bírálja el a különböző eseteket.

Az APEH közzétette a januárban elszámolható üzemanyagárakat Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Az APEH válaszol: kell-e fizetni a gyermeknek ajándékozott üzletrész után: Cikk

Egy bt tagja a gyermeknek ajándékozná üzletrészétét. Van-e illetékfizetési kötelezettsége? Az adóhatóság munkatársai válaszolnak.

Zárva lesz az APEH december 24-én Cikk

Az idei munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelet értelmében 2010. december 24-e péntek pihenőnap, így ezen a napon az APEH hivatalai, ügyfélszolgálatai zárva tartanak, sem személyes, sem telefonos ügyintézésre nem lesz lehetőség - közölte az APEH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Teljesítés dátuma

Nagy Norbert

adószakértő

Kiskereskedelmi adó

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs