hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóvisszatérítés: mit kell tenni, hogy az APEH utaljon?

  • adozona.hu

Tízezer forinttal több adót fizetett az APEH-nak évekkel ezelőtt, de hiába vár arra, hogy az adóhivatal visszatérítse azt. Mit tehet? Hogyan és honnan tölthető le a túlfizetés igényléséhez szükséges nyomtatvány?

Olvasónk, mint írja öt éve szeretné visszakapni azt a 10 ezer forintot, amennyivel több adót fizetett. Állítása szerint legutóbb a visszaigényléshez szükséges 1017-es számú nyomtatvány miatt hiúsult meg az ügylet. "Nekem csak az elektronikus nyomtatványkitöltőt ajánlgatja a rendszer, illetve azt, hogy lépjek be az Ügyfélkapun" - írja a szerkesztőségünkhöz küldött levelében.

A nyomtatvány letöltéséhez először az AbevJava keretprogramot kell letölteni az APEH honlapjáról, majd ezután a Nyomtatványkitöltő programok/Bevallás száma fület le kell nyitni és ki kell választani az 1017-es nyomtatványt, amit innen egyből le lehet tölteni. Kitöltés után az Ügyfélkapun keresztül kell elküldeni az 1017-es nyomtatványt vagy személyesen bemenni az APEH egyik Ügyfélszolgálatára.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képzés költségének elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kiva választása – kedvezményezett átalukás – jogutód

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivás vállalkozás lakóingatlant értékesített

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink