hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Énekeseket és futballklubokat ellenőriz a bolgár adóhivatal

  • MTI

Fokozottan fogják ellenőrizni ezentúl a népszerű bolgár zenészek és énekesek adóbefizetéseit az adócsalás elleni küzdelem jegyében - jelentette be a bolgár adóhivatal hétfőn.

A hivatal közlése szerint több jel utal arra, hogy a zenészek bevételeiknek csak töredékét vallják be az adóhatóság felé. A bolgár sajtó jelentései szerint az utóbbi időben különösen népszerűvé vált pop-folk stílusú zenészek több ezer levát kapnak egyetlen fellépésért, miközben a havi átlagfizetés 600 leva (83 ezer forint) körül van. 

A korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcot kiemelten kezelő jobbközép kormány kiterjeszti a fokozott ellenőrzést a futballklubok és a luxus Bentley autók tulajdonosaira is. Az adóhivatal információi szerint a legnagyobb bolgár futballklubok tulajdonosainak összesen 7,8 millió leva körüli adóhátralékuk van.
   
A balkáni országnak hónapokon belül eredményt kell felmutatnia Brüsszelben a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépés területén, ellenkező esetben sokmilliárdos európai uniós támogatástól eshet el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bejelentett részesedés eredménytartalék terhére

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pótbefizetés visszafizetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink