1485 találat a(z) EU cimkére

Az EU ajánlást fogadott el a minimáljövedelem bevezetésére Cikk

A szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében az Európai Unió Tanácsa ajánlást fogadott el a megfelelő minimumjövedelem tagállami bevezetésére – tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

EU-s magánszemély áfa-visszaigénylés Kérdés

Nem változott novemberben a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és az EU-ban Cikk

Novemberben nem változott a rekordalacsony munkanélküliségi ráta sem az euróövezetben, sem az EU-ban az előző havihoz képest, miközben a munkanélküliek száma csekély mértékben emelkedett az EU-ban és kissé csökkent az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az EU-ban novemberben havi szinten Cikk

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az Európai Unióban novemberben havi összevetésben – közölte az MTI.

Koronavírus – Az EU a járványügyi szabályok összehangolását és a Kínából érkezők tesztelését javasolja Cikk

Az uniós tagországok egészségügyi minisztereit tömörítő testület a koronavírus-járvány újabb hullámát megelőző szabályok összehangolását javasolta, és arra bátorított, hogy a tagállamok rendeljék el a Kínából érkezők tesztelését – közölte az Európai Unió Tanácsa szerdán.

Háztartásitisztitószer-kiskereskedelem Kérdés

Változott a versenytörvény, bővültek a GVH jogosultságai Cikk

Több ponton változott a versenytörvény január elsején, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eszköztára bővül, a cégek adminisztratív terhei csökkennek.

Megvan a partnerségi megállapodás az EU-val, de pénz még nincs Cikk

A tagállamok közül utolsóként, néhány nappal a forrásvesztést eredményező határidő bekövetkezte előtt az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött Partnerségi Megállapodást, amely a következő hétéves költségvetésből közel 22 milliárd eurónyi támogatást tartalmaz. A hét kohéziós alapból álló csomag része az a három alap, amelynek 55 százalékát, 6,3 milliárd eurót az EU felfüggesztett, a korrupciós kockázatok miatt. Azonban a többi összeghez való hozzáférésnek is feltételei vannak – írja a hvg.hu.

Szarvasmarha-, juh- és kecsketartók feladatai a 2023. évi egységes támogatási kérelem kapcsán Cikk

A szarvasmarha-, juh-, és kecsketartók számára biztosított uniós közvetlen és vidékfejlesztési támogatások 2023. évi igénylésével kapcsolatban az Agrárminisztérium honlapján felhívja a figyelmet az ENAR-ban lévő adatok naprakészségével, az egységes kérelemben megjelenő állat megszemélyesítéssel és a hízott bika támogatás esetében újdonságként megjelenő szakszerű apaállat használati kötelezettséggel kapcsolatos néhány kulcsfontosságú teendőre, amelynek segítségével a gazdálkodók számára a módosult uniós szabályok egyszerűbbé teszik majd a kérelmezést.

Áfakérdés Kérdés

Autó lízing az EU más országából Kérdés

Európai Bizottság: az online üzletek 43 százaléka uniós szabályokat sértett az adventi időszakban Cikk

Az online üzletek 43 százaléka uniós szabályokat sértett az adventi időszakban a kedvezményes árak meghirdetésekor – olvasható az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentésében, közölte az MTI.

Megjelent! Az Mt. új szabályai – változások a munkajogban 2023. január 1-jétől – videó Cikk

2022. december 7-én az Országgyűlés elfogadta az „Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról" szóló T/1845. számú törvényjavaslatot, melynek értelmében 2023. január 1. napjával, a munka és magánélet összehangolását biztosító és 2022 augusztusa óta hatályos EU-irányelvekben foglaltakon felül is több új szabállyal bővül, jelentősen változik a munka törvénykönyve. Az elfogadott törvényjavaslat szerint egyes változások visszamenőleges hatályúak is lehetnek, és szinte minden munkáltató működését érintik, így felül kell vizsgálni a használatban lévő munkaügyi iratmintákat, és át kell gondolni a belső HR folyamatokat.

Heti PénzPiac – 50. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci- és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Két új törvény és egy kormányrendelet jelent meg Cikk

A Magyar Közlöny 206. számában tegnap este két új törvény és egy kormányrendelet jelent meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás közben baleset

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Saját munkavállalók duális képzése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Heti 4 órás munkaviszony másodállásban

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs