1436 találat a(z) EU cimkére

Áfa – teljesítési idő Kérdés

Uniós szabályokba ütközik egy magyar adatkezelési előírás Cikk

Az uniós szabályok nem teszik lehetővé, hogy a nemzetközi védelem iránti kérelmek megvizsgálásáért felelős nemzeti hatóság az érintettek nemzetbiztonságra jelentett veszélyességére hivatkozva indoklás nélkül, csupán utólagosan és engedély alapján adjon betekintést a vonatkozó iratanyagba – közölte egy magyar vonatkozású ügyben hozott döntését az Európai Unió luxembourgi központú bírósága csütörtökön.

EU-s beszerzés-e? Kérdés

Áfa visszaigénylése Kérdés

Véglegesen elestünk 3000 milliárd uniós forrástól? Cikk

A kormányoldal győzelemről beszélt, a forint pedig erősödni kezdett, miután az Európai Bizottság vasárnap bejelentette: a hétéves uniós költségvetésben Magyarország számára biztosított összegek egyharmadának elvonására tett javaslatot a tagállamoknak. Mi is történt és mi is történik a következő hónapokban? Miért veregeti meg mindkét oldal a vállát? A jogállamisági eljárással kapcsolatos kérdésekre a hvg.hu kereste a választ.

Navracsics: hétfőn benyújtjuk a jogszabály-módosítások első csomagját az Országgyűlésnek Cikk

A kormány együttműködik az Európai Bizottsággal és a testülettel folytatott egyeztetések után hétfőn benyújtja a jogszabály-módosítások első csomagját az Országgyűlésnek – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

OSS és EU-s raktározás Kérdés

Rendkívüli adó kivetését javasolja az energiacégekre az EU Cikk

Az Európai Unió intézkedéseket javasol az alacsony költségű villamosenergia-termelők extraprofitjának megadóztatására, az ebből származó bevétel akár 140 milliárd eurót hozhatna az uniós államoknak – közölte az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében szerdán.

Számla áfatartalma nemzetközi fuvarozás esetén Kérdés

Korrupcióellenes hatóságot állít fel a magyar kormány az EU-s támogatások felhasználásának ellenőrzésére Cikk

Határozatot fogadott el a kormány az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról; a határozat meg is jelent a Magyar Közlöny 143. számában.

Szijjártó Péter: a meglevő szerződésen felül is kapunk gázt, az EU visszavonta az Oroszországgal szembeni vízumkönnyítést Cikk

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében beszélt fölgázszállítási kérdésekről, illetve arról, hogy az Európai Unió milyen álláspontra helyezkedik az Oroszországgal szemben bevezetett vízumokkal kapcsolatosan.

EU-közösségbeli készülék számlázás Kérdés

Kompromisszum szükséges az oroszok schengeni vízuma ügyében? Cikk

Kompromisszumos megoldást kell keresni az orosz turisták schengeni vízumának korlátozása kérdésében az EU-tagországok külügyminisztereinek – jelentette ki Jan Lipavsky cseh külügyminiszter az uniós országok külügyminiszterei kétnapos informális találkozójának megnyitása előtt kedden délután Prágában, közölte az MTI.

EU-s munkaviszony mellett lehet-e átalányadózni? Kérdés

Lesz uniós szintű ársapka az áramdíjakon? Cikk

Karl Nehammer osztrák kancellár azt javasolta vasárnap, hogy az Európai Unió „válassza le az elektromos áram árát a gáz áráról”, és vezessen be ársapkát az áramdíjakra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs