1555 találat a(z) EU cimkére

Termékértékesítés közösségen belüli magánszemély részére Kérdés

Egységes EU-s keretrendszer a társasági adóban és a transzferárazásban Cikk

Az Európai Bizottság 2023. szeptember 12-én kulcsfontosságú kezdeményezéscsomagot fogadott el az Európai Unióban működő, határokon átnyúló tevékenységet folytató nagyvállalatok adómegfelelési költségeinek csökkentése érdekében. A javaslatok közös szabályrendszert határoznak meg két területet érintően; az egyik a társaságok adóalapja, a másik a transzferárazás.

Dohánytermék-, alkohol-, üzemanyag-vásárlás EU-tagállamból – mikor jövedékiadó-köteles és mikor nem? Cikk

Sokan azt gondolják, hogy az EU-csatlakozás óta nagyon egyszerű jövedéki terméket vásárolni más tagállamból: megrendelem a neten, és a futár kihozza. Nos, el kell oszlatnunk ezt a félreértést, ugyanis nagyon nem így van – aki került már eljárás alá emiatt, az megerősítheti.

Tíz évvel meghosszabbítaná a glifozát engedélyét az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyének tízéves meghosszabbítását javasolja – tájékoztatott Stefan de Keersmaecker, a brüsszeli testület illetékes szóvivője szerdán.

Uniós szolgáltatás Kérdés

Hajó beszerzése EU-ból, ami nem kerül behozatalra Kérdés

Finisben a DAC8 Irányelv elfogadása Cikk

Az Európai Unió az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az adócsalás, adókijátszás, adókikerülés kezelésére; 2011-ben kihirdette, majd évről-évre több alkalommal módosította, bővítette a közigazgatási együttműködésről szóló 2011/16/EU irányelvet. Az erőfeszítések ellenére azonban mindig jelennek meg újabb és újabb szabályozásra váró konstrukciók; egy ilyen terület az alternatív fizetési eszközök, például a kriptoeszközök megjelenése és villámgyors elterjedése.

Gyermekek adatvédelmi jogainak megsértése miatt 345 millió eurós bírságot kapott a TikTok az EU-ban Cikk

Gyermekek adatvédelmi jogainak megsértése miatt 345 millió euró (132 milliárd forint) bírságot szabott ki pénteken a TikTokra az írországi adatvédelmi bizottság (DPC) az Európai Unió nevében eljárva – közölte az MTI.

Koronavírus – az EU engedélyezte a Moderna adaptált oltóanyagának alkalmazását Cikk

Az Európai Bizottság engedélyezte a Moderna által kifejlesztett Spikevax XBB.1.5 nevű, koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban – jelentette be pénteken a brüsszeli testület, közölte az MTI.

Valóban nem vihetik be az oroszok az EU-ba az autóikat? Cikk

Az orosz állampolgárok már nem léphetnek át autóikkal az EU-ba, ellenkező esetben az érintett tagállamnak el kell koboznia járműveket – írja az www.euractiv.com. Az oldal szerint ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az Európai Bizottság az EU szankciós politikájának legutóbbi frissítésére adott magyarázatot.

EU-ban történő online oktatás áfája Kérdés

Közeleg a külföldi áfa-visszatérítési kérelmek benyújtási határideje Cikk

A 2022. évi számlákra vonatkozóan 2023. szeptember 30-áig van lehetőségük a külföldi áfa-visszatérítési kérelmeik benyújtására azoknak a belföldi adóalanyoknak, akik áfalevonásra jogosultak, és az Európai Unió más tagállamában és egyes unión kívüli országokban történő beszerzéseik után az áfát megfizették. A határidő azonban jogvesztő – emlékeztet sajtóközleményében a Mazars.

Disztribútori tevékenység Kérdés

Áfa szerinti teljesítési hely meghatározása Kérdés

EU-beszerzés Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Kata munkaviszony mellett, csed, gyed

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1