hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adatok a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban: így tájékozódhat

  • Molnár László

Az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalásáról és visszautalásáról, valamint egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2012. évi CXII. törvény 26. §-a tartalmazza a nyilvántartás adatainak új típusú egyeztetését és a szolgálati idő, jogosultsági idő igazolását.

A változtatás 2013. január 1-jétől él és egyidejűleg hatályon kívül kerülnek meghatározott jelenlegi szabályok, így a szolgálati elismerés lehetősége, valamint a nyilvántartásból való adatkérés.

Az említett időponttól, meghatározott korosztályokba tartozó biztosítottakkal, volt biztosítottakkal (továbbiakban: biztosított) egy új típusú, hivatalbóli egyeztetési eljárás keretében a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek leegyeztetik és módosítják a nyugdíj-várományokról vezetett hatósági nyilvántartás adatállományát.

Az említett eljárás az 1955-1959 között született korosztályokba tartozókkal indul és kétévente öt-öt korosztályt érintően folytatódik tovább. Ezzel fokozatosan teljes körűvé válik a nyugdíj-várományokról vezetett hatósági nyilvántartás.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gépjárművezető-oktatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs