hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Százmilliókat is veszíthet a cég, ha nem tartja be ezeket a szabályokat

  • dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Költségvetési támogatás csak annak nyújtható, aki megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének. Az előírások betartásához azonban a foglalkoztatást szabályozó joganyag széles körének ismerete szükséges.

Feltételekkel kaphatunk költségvetési támogatást

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény pontosan meghatározza azon szempontokat, amelyek mentén az államháztartásból kifizetés teljesíthető. A törvény 50. paragrafusa szerint költségvetési támogatás annak nyújtható, aki megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényben foglalt közzétételi kötelezettségének eleget tett, és átlátható szervezetnek minősül.

Az átlátható szervezet definícióját a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. paragrafusának (1) bekezdése tartalmazza. A köztulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozó közzétételi kötelezettségről a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény rendelkezik.

Végezetül a rendezett munkaügyi kapcsolatok fogalmát az államháztartásról szóló törvény 82. paragrafusa definiálja. Utóbbi feltétel részletesebb elemzésére azért érdemes kitérni, mert annak tartalmával sokan nincsenek tisztában, s ez sok esetben az állami támogatási igény sikertelenségéhez vezethet.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben részletezzük, mely jogsértések foszthatják meg az igénylőt az állami támogatástól.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Károkozás elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tagi kölcsön törlesztése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alanyi adómentes számlák javítása tárgyi mentesre, áfahatár kezelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs