hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Perlik a Twittert a cég alkalmazottai az elmaradt prémiumok miatt

  • MTI

Beperelte a Twittert a közösségimédia-vállalat több egykori és jelenlegi alkalmazottja a 2022-ben elmaradt pótlékok ügye miatt.

A San Franciscó-i szövetségi bírósághoz benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a cég korábbi vezetői több alkalommal is azt ígérték, hogy prémiumot fognak nekik kifizetni, de ez végül azóta sem történt meg. A pótlékfizetésre vonatkozó ígéretek a kereset szerint azt követően is elhangzottak, hogy Elon Musk tavaly októberben megvásárolta a Twittert. A felperesek azt sérelmezik, hogy ezekre a végül be nem váltott ígéretekre alapozva döntöttek úgy, hogy a cégnél maradnak, illetve utasítottak el más állásajánlatokat.

A pert indító egykori és jelenlegi Twitter-alkalmazottak az elmaradt prémiumra hivatkozva több tízmillió dollárt követelnek a vállalattól.

A Twitterrel szemben már több eljárás folyik kifizetetlen bérleti díjak és számlák miatt, illetve számos korábbi alkalmazott is beperelte a céget különböző ügyek miatt. Legutóbb múlt héten indított pert a vállalat ellen 17 zenei kiadó, ők a szerzői jogok megsértése miatt 250 millió dollár kártérítést követelnek a Twittertől. Ezenkívül az amerikai kormányzat is vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Twitter tevékenysége sértheti a szövetségi kereskedelmi bizottsággal (FTC) fennálló biztonsági megállapodásokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink