103 találat a(z) per cimkére

Per indulhat a holland állam ellen a nemek közti bérszakadék miatt Cikk

Hollandiában két bírónő pert indítana az állam ellen, amiért nem szüntette meg a férfiak és nők közti bérszakadékot az igazságszolgáltatásban.

A makói gumigyár vezetősége beperelte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséget és annak elnökét Cikk

A Continental makói gumigyárának vezetése beperelte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséget (GSZSZ) és annak elnökét, kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek tőlük – tájékoztatta a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) az MTI-t csütörtökön.

Több tucat állam perli a Metát és az Instagramot az Egyesült Államokban Cikk

Több tucatnyi amerikai állam vezetése perli be a Metát és a hozzá tartozó Instagramot, mert azzal vádolják a közösségi médiumot, hogy függőséget okoz, és használatukkal közvetlenül hozzájárulnak a fiatalok mentális egészségének károsodásához.

Jön a 17 milliárdos ítélet, legkésőbb januárban kasszához járulhat az e-jegy-ügy perének a győztese Cikk

A BKK hatalmas összeget követel a német cégtől – írja a nepszava.hu.

Elon Musk cége nem hajlandó fizetni, ezért a hírügynökség beperelte Cikk

Beperelte az Elon Musk tulajdonában álló, korábban Twitterként ismert X-et az AFP francia hírügynökség az egyik párizsi bíróságon, arra hivatkozva, hogy a közösségi platform nem hajlandó tárgyalásokat kezdeni arról, hogy mennyit fizessen a hírek felhasználásáért.

Perlik a Twittert a cég alkalmazottai az elmaradt prémiumok miatt Cikk

Beperelte a Twittert a közösségimédia-vállalat több egykori és jelenlegi alkalmazottja a 2022-ben elmaradt pótlékok ügye miatt.

Kártérítési összeg Kérdés

Eltűnt munkavállaló és jogellenes munkaviszony-megszüntetés Cikk

Nem egyedi eset, amikor a munkavállaló nem jelenik meg egy állásinterjún, vagy miután rá esett a választás, már az első munkanapon nem veszi fel munkát. Arra is számos példa van, amikor a munkavállaló úgy vet véget a munkaviszonyának, hogy egyszerűen nem megy többé munkába. Milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak? Ehhez kapcsolódóan azt is megvizsgáltuk, hogy mikor szünteti meg a munkaviszonyát jogellenesen a munkavállaló.

Biztosítótársaság ellen nyert pert az ügyészség Cikk

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pert nyert egy biztosítótársaság ellen, mert a cég az általános 5 év helyett kétéves elévülési időt alkalmazott a fogyasztókkal szemben – közölte a főügyészség, amely azt nem közölte, melyik biztosítótársaság volt érintett a perben.

Egyedi alkalmazási tilalom az Art. egyik rendelkezésére Cikk

Az Alkotmánybíróság 3041/2023. számú Ab határozatában megállapította, hogy az adózás rendjéről szóló 2017. évi Cl. törvény (Art.) 271. § (1) bekezdésének 2018. január 1. és 2022. február 10. napja között hatályos „és a megismételt” szövegrésze a Fővárosi Törvényszék előtt 108. k. 700 437/2022. ügyszám alatt folyamatban lévő perben nem alkalmazható.

Bántalmazás, szexuális zaklatás, erőszak – csoportos per indult az Egyesült Államokban az Uber alternatív taxiszolgálat ellen Cikk

Több mint ötszáz nő csatlakozott az Uber alternatív személyszállítási szolgáltató ellen az Egyesült Államokban benyújtott polgári peres, csoportos bírósági keresethez, amelyben a felperesek szexuális zaklatással és erőszakos viselkedéssel vádolják az Uber sofőrjeit.

Peres ügy Kérdés

Peren kívül egyeztek meg: 118 milliót fizet a Google az érintett női alkalmazottaknak Cikk

Peren kívüli egyezség született a Google amerikai óriásvállalat és a céget nemi diszkrimináció miatt perlő női munkavállalók között. A techcég 118 millió dollárt (mintegy 44 milliárd forintot) fizet a felpereseknek – jelentette be hétfőn az őket képviselő ügyvédi iroda közleményben.

Shakirának 14,5 millió euró értékű adócsalás miatt kell bíróság elé állnia Cikk

Bíróság elé kell állnia Shakirának 14,5 millió euró (5,7 milliárd forint) értékű adócsalás miatt, miután a barcelonai törvényszék csütörtökön elutasította a kolumbiai énekesnő fellebbezését az eljárás ellen – tette közzé az MTI.

NAV elleni nyertes per elszámolása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink