91 találat a(z) vendéglátás cimkére

Bértámogatás és járulékkedvezmény a vendéglátásban Cikk

A kedd éjféltől életbe lépő intézkedések között több olyan is akad, amelyek a gazdaság működését segítik, a munkáltatóknak jelentenek könnyítést a járványhelyzet negatív hatásai ellen – írja a kormany.hu.

5 százalék áfa vendéglátó egységben 2020 Kérdés

Vendéglátó egység nyitása Kérdés

Kölcsön nyújtása kapcsolt vállalkozások között Kérdés

Számlakiállítás, pénztárgéphasználat: így kerülhető el a kettős bizonylatolás Cikk

Ahogy közeledünk július elsejéhez úgy szaporodnak a kérdések az online pénztárgép használata és a számlakiállítás kapcsán. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Új szabályok a szabadtéri rendezvényekre, a fővárosi vendéglátásra, játszóterekre Cikk

Zárt területeiken is megengedett lesz a tartózkodás és a fogyasztás a budapesti vendéglátóhelyeken, országosan pedig szabadtéri rendezvények is tarthatók. A Magyar Közlöny 123. számában megjelent új szabályokat a kormány 240/2020., illetve a 241/2020. rendeletei tartalmazzák.

Bértámogatás több mint 110 ezer munkavállalónak Cikk

Mostanáig már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében – közölte Palkovics László az innovációs és technológiai miniszter szombaton Alsópáhokon, a Kolping Hotel számára átadott munkahelyvédelmi támogatói okirat kapcsán.

Újabb „koronaellenes” csomag Szlovéniában Cikk

A szlovén kormány újabb, ezúttal 1 milliárd euró (349,6 milliárd forint) értékű gazdaságélénkítő csomagot fogadott el, amellyel a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket szándékozik enyhíteni – közölte szerdán Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter sajtótájékoztatóján. A törvénytervezetet még el kell fogadnia a parlamentnek.

Vendéglátás, játszóterek, családi rendezvények: új korlátozási szabályok Cikk

Budapest kivételével enyhülnek a koronavírus-járvány miatti korlátozási előírások május 18-ától – derül ki a 207/2020. kormányrendeletből.

Közeledik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje Cikk

Megnyílt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete. A 2020-as bevallásokat 2020. május 31-éig kell benyújtania az élelmiszerlánc szereplők többségének. Az országos járványhelyzetre tekintettel ugyanis – a Kormány rendelkezése alapján – a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében 2020. szeptember 30-ára módosul a határidő, olvasható a Nébih oldalán.

Bértámogatás a vendéglátásban II. Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_5_5_Bertamogatas_a_vendeglatasban_xmi Tisztelt Szakértő! Felhívtam telefonon a kormányhivatalt (Győr), az ügyintéző hölgy, aki a bértámogatásokkal foglalkozik, azt a választ adta ugyanerre a kérdésre, hogy a kedvezményezett ágazatokban a magasabb nettó bérre adható meg a támogatás. Nagyon eltérő álláspontokat kapok e téren. Tudna ebben segíteni? Kinek az álláspontja fogadható el?

47/2020. Korm. rendelet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég főtevékenysége vendéglátás. A munkavállaló jogviszonya 2020.01.30.-án megszűnt. A negyedéves bónuszt 2020.03.20.-án fizették ki a munkavállalónak. A márc. 20.-án kifizetett bónusz összege után lehet érvényesíteni a járulékkedvezményt? Előre is köszönöm szépen a választ!

Katás egyéni vállalkozó főtevékenysége Kérdés

Tisztelt szakértő! Van egy katás egyéni vállalkozó, akinek a főtevékenységi kódja 5610001 (éttermi, mozgó vendéglátás), viszont a 61/2020. (III. 23.) Korm. rendeletben csak az egyéb vendéglátás (TEAOR és TESZOR 5629-es kód szerepel) mint mentesített tevékenység. Tehát a vendéglátásból csak ez az egy tevékenység mentes? Választ előre is köszönöm! Varga Mónika könyvelő

Járulékmentesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége szőlőbortermelés, de mellette vendéglátással is foglalkozunk. Külön telephelyen van a vendéglő (étterem), és külön telephelyeken a borászat. A vendéglátás bevétele nem teszi ki a 30 százalékot. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben van-e lehetőség a járulékkedvezményre és a munkáltatói kedvezményre a vendéglátásban dolgozó alkalmazottak után? Köszönöm válaszukat.

Vendéglátó ügyvezetője Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását: Van egy kft. melyben az ügyvezető heti 40 órában van foglalkoztatva, máshol nem rendelkezik munkaviszonnyal. A cég vendéglátással foglalkozik, mely a jelenlegi helyzetben megszűnik. Kérdésünk, ebben az esetben az ügyvezetőt szabad-e átjelenteni 04. 01-jétől heti 20 órás munkaviszonyra? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tóth Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close