30 találat a(z) vállalkozási tevékenység cimkére

Alapítvány – vállalkozási bevétel Kérdés

Civilszervezet vállalkozási tevékenysége Cikk

Nem közhasznú társadalmi szervezet fő (cél szerinti) tevékenysége egyebek mellett tudományos szakmai rendezvények, bemutatók szervezése. A szakmai rendezvény megvalósulásához szponzori bevételt kap, a szponzorálónak reklámmegjelenést biztosítanak a szakmai rendezvényen, a logója megjelenik az eseményen, a társaság online felületein és promóciós anyagain. Ez a szponzori bevétel cél szerinti vagy vállalkozási tevékenységnek minősül? – kérdezte olvasónk. Greff Magdolna okleveles adószakértő válaszolt.

Nonprofit szervezetek adózásának alapvető szabályai – társasági adó Cikk

Kétrészes írásunkban a nonprofit szervezetek adózásával kapcsolatos legfontosabb, a mindennapi működésük során jellemzően felmerülő, alapvető szabályokat tekintjük át.

Egyesület – kisbusz bérbeadása Kérdés

Munkahelyi étkeztetés Kérdés

Társasági adó lakásszövetkezetnél Kérdés

Adomány vagy támogatás, zarándokok ellátása Kérdés

Parkolóhely adóvonzata Kérdés

Koronavírus-tesztek elszámolása különböző adóalanyoknál Cikk

A járvány negyedik hulláma során ismét előtérbe kerülhet a koronavírus-tesztek alkalmazása, amely gyakran a munkáltatói juttatások között szerepel. Jelen írásunkban áttekintjük, hogy a tesztelést milyen költségként kell elszámolnia a számviteli törvény alanyának, amely a munkavállalóknak, illetve a vezető tisztségviselőknek (vagy adott esetben a felügyelő bizottsági tagoknak) is biztosíthatja az említett juttatást, illetve arra is kitérünk, hogy az említett tesztek elszámolása kisvállalatiadóalany-juttató esetén milyen módon befolyásolja, illetve befolyásolja-e egyáltalán a kiva alapját.

Egyesület könyvvizsgálati kötelezettség Kérdés

Nonprofit kft. iparűzési adója Kérdés

Cél szerinti vs vállalkozási tevékenység Kérdés

Vállalkozási tevékenységet nem folytató társasház könyvvezetése Kérdés

Könyvvizsgálati kötelezettség Kérdés

Kérném a véleményüket az alábbiakban: alap- és vállalkozási tevékenységet is végző egyesület esetében a könyvvizsgálói kötelezettség 300 millió forintos éves nettó árbevételi határ mire vonatkozik? Csak a vállalkozási tevékenység árbevételére, vagy a vállalkozási és alaptevékenység bevételre összesen? Köszönettel.

Közhasznú vagy vállalkozási tevékenység? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Besorolásban szeretném a segítségét kérni. Közhasznú sportegyesület alapszabályában a cél szerinti (közhasznú) tevékenység: tagjai és kívülállók részére a sportolás biztosítása és tömegsportprogramok, nyitott rendezvények lebonyolítása. A célok érdekében edzőtáborokat, sportrendezvényeket szervez és rendez. Mint sportszolgáltatást, ezt a tevékenységét, ha magánóvodának, nonprofit kft.-nek és utazási irodának számlázza ki, akkor hova sorolandó? Közhasznú vagy vállalkozási tevékenység? Közszolgáltatónak minősül-e, és ezáltal az áfatörvény 85. § (1) bekezdésének m) pontja alapján tárgyi adómentesen számlát kell kiállítania? Ha a sportszolgáltatást magánszemélynek nyújtja, akkor az hova sorolandó, és milyen áfatartalmú számlát kell kiállítania? Ha a közhasznú sportegyesület az egyesület tulajdonát képező sporteszköz használatáért az egyesület tagjának bérleti díjat számláz ki, az közhasznú vagy vállalkozási tevékenységnek minősül-e? Köszönettel: Kauker Zsoltné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink