153 találat a(z) törvénymódosítás cimkére

Áfatörvény-változás: ez a szabály is módosult január 1-jén Cikk

Az elektronikus szolgáltatásokhoz kapcsolódó jutalékok adózása is megváltozott 2015. január 1-jével. A megváltozott szabályok miatt meg kell különböztetnünk a jutalékot, regisztrációs – és/vagy tagdíjakat. Ugyanis a regisztrációs és tagdíjak egy szolgáltatás ellenértékét jelentik, míg a jutalék a megkötött ügyletek után jár.

Zűrzavar az áfamódosításban: vissza a régi szabályokhoz Cikk

Bár az érintettek túlnyomó többsége örül annak, hogy az úgynevezett időszakos elszámolású ügyleteknél július 4-étől kezdve visszaállt a régi, azaz a június 30-áig hatályos szabályozás, azonban az a mód, ahogy ez történt, megér egy – igaz, rövid – misét, nem is annyira a konkrét ügy, mint inkább az abból adódó tanulságok miatt. Miről is van szó?

Óriásit téved, ha azt hiszi, nincs dolga a reklámadóval! Csapás százezrekre Cikk

Egyetlen vállalkozás vezetője sem dőlhet kényelmesen hátra a karosszékében, gondolván, hogy az ő cégét nem érinti a reklámadó: az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosításban az önreklámozásra is kiterjesztett kötelezettség miatt minden vállalkozásnak plusz terhekkel kell szembenézni, legalábbis a jelenleg ismert rendelkezések szerint – hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Reklámadó módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a reklámadó törvényt a Magyar Közlönyben. Láttam a parlamenti közvetítést a módosítás megszavazásáról, cikkek is megjelentek róla, de sehogyan sem találom a módosított törvény szövegét. Van egy ügyfelünk, aki havi 2,5 millió forintnál többet költ Facebook és Google reklámra, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a törvénymódosítás hogyan fogja őket érinteni, hogyan kell az adót bevallani, megfizetni, egyáltalán mi lesz az adó alapja? A 2,5 millió feletti reklámköltségre vonatkozik az adó, vagy ha valaki ezt meghaladja, akkor a teljes összegre? Mikor lép hatályba, és visszamenőlegesen is kell-e fizetni az évre? Tudnának nekem segítséget nyújtani, hogy a nem médiavállalkozásokat pontosan hogyan is fogja érinteni ez az adó? Válaszukat előre is köszönöm!

Itt a törvénymódosítás: többen kaphatnak lakáshitel-támogatást Cikk

Még a nyári szünet előtt megszavazhatják az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/264. számú törvényjavaslatot, amely egyebek mellett a személyi jövedelemadóról szóló (szja) törvényt érintő módosításokat is tartalmaz. A javasolt változtatások kiterjesztik a munkáltatói „mentőövet” azok körében, akik a hatályos rendelkezések szerint eddig nem kaphattak adómentesen a bedőlt lakáscélú hitelt kiváltó munkáltatói támogatást.

Áfaszabály-változás! Mikor kötelező utólag csökkenteni az adóalapot? Cikk

Január 1-jétől jelentősen átszabta az Országgyűlés az általános forgalmi adóról szóló törvénynek az áfaalap utólagos csökkentésére vonatkozó szabályait. Mikor kötelező csökkenteni az áfa alapját?

Kiszámoltuk, mennyi családi kedvezmény jár 100 ezer forint után, ha módosítják a törvényt Cikk

Cikkünkben megkíséreljük a jogalkotók figyelmét felhívni azokra a problémákra, amelyeket az okozhat, ha 2014-től valóban bevezetik a családi kedvezmény kiterjesztését az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulék terhére.

Így igazodnak a pénzügyi és gazdasági törvények az új Ptk.-hoz Cikk

Igazodnak az új polgári törvénykönyvhöz (Ptk) a pénzügyi és gazdasági törvények, a pénzügyi és gazdasági törvényeket módosító törvény tervezete megjelent a kormány honlapján.

Módosult a számvitel és társasági adó is: mi rejtőzik még a „távolléti díj” törvény mögött? Szakértői Kommentár

Még egy esélyt kapnak a kapcsolt vállalkozások elszámoló áraik korrigálására. Mikor törölhető a könyvviteli szolgáltató a nyilvántartásból? Szigorított sporttámogatási szabályok pontosítása. Összefoglaltuk a társasági adó és a számvitel legutóbbi módosításait.

Törvénymódosítás: új belső szabályzat kell könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak Cikk

Egy törvénymódosítás miatt új szabályzatot kell készíteniük az adótanácsadóknak, könyvvelőknek, könyvvizsgálóknak - figyelmeztet a NAV. Az adóhatóság közzétette, kinek kell jóváhagyást kérnie, s kinek nem a szabályzatra.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a megalapozó törvénymódosításokat Cikk

A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az idei költségvetést és az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvényeket módosító törvényjavaslatait. Ezekben az államháztartási hiány alacsonyan tartása érdekében hozott intézkedések szerepelnek, közöttük a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék megemelése, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztése, valamint az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után egy egyszeri, 7 százalékos banki befizetés.

Újabb törvénymódosítás: egyszerűsítés helyett káosz Cikk

Május 10-én a kormány újabb olyan törvénymódosítási csomagot nyújtott be az Országgyűléshez, amelynek az a hangoztatott célja, hogy csökkenjenek a vállalkozások adminisztratív terhei, de valójában a pénzbeli egészségbiztosítási ellátások ma sem egyszerű megállapítási szabályait alakítják még átláthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenebbé, ha azokat az Országgyűlés elfogadja, s 2015. január 1-jétől hatályba lépnek.

Változó adótörvények: erre számíthatnak a vállalkozások Cikk

Az „átlagadózó” számára meglehetősen érdektelennek tűnhet az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló T/10238. számú törvényjavaslat. Pedig, ha végigolvassuk a tervezetet, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy klasszikus saláta törvénnyel állunk szembe, amely a címben említettek szabályozása mellett több adótörvényt is módosítana. E változások közül ezúttal a vállalkozások foglalkoztatáshoz kapcsolódó terheit érintő szakasszal foglalkozunk.

Törvénymódosítás: tényleges jövedelem után fizetnének az átalányadózók Cikk

2013. március 1-jén nyújtotta be a kormány T/10238. számon az adótörvények módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely nemcsak néhány a szociális hozzájárulási adófizetést, a járulékfizetést, hanem a kata szabályait is módosítaná.

Tucatnyi törvényjavaslat benyújtását tervezi még idén a kormány Cikk

Péntekig, azaz máig kell benyújtania a kormánynak azokat a törvényjavaslatokat, amelyek elfogadását még idén reméli az Országgyűléstől - tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink