127 találat a(z) törvénymódosítás cimkére

Kismamák munkajogi védelme: merre tovább? Cikk

A kisgyerekesek munkajogi kedvezményei eddig tabunak számítottak; noha az is belátható, ha túl kemények a védelmi szabályok, akkor a munkáltatók nem szívesen foglalkoztatnak fiatal nőket. A hvg.hu utánajárt, mi késztette arra a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy kivegye a gyerekes nők védelmét az új Munka törvénykönyvének tervezetéből.

Munka törvénykönyve: a csapás egymillió munkavállalót érinthet Cikk

Kivégezheti a kormány a szakszervezeteket az új Munka törvénykönyvével: a tervezet gyakorlatilag az összes olyan jogosítványukat elveszi, amelyek működésüket és tagjaik érdekképviseletét lehetővé tették.

Munka törvénykönyve: vitát várnak a javaslattól Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvánosságra hozta az új Munka törvénykönyvének (Mt.) tervezetét, amelyet társadalmi vitára bocsátott.

Kevesebbet kell adózni használt autó után - új törvénymódosítás Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. A módosítás a benyújtott törvényjavaslatnak megfelelően az avultatási skála változtatását, valamint módosító indítvány elfogadásával a jelenleg külföldi rendszámmal ellátott, ám magyar utakon használt gépjárművek magyarországi regisztrálását ösztönző átmeneti kedvezményt (az egyébként fizetendő regisztrációs adó felét kell csak megfizetni), tartalmazza, ugyanakkor nem változott a regisztrációs adótétel. Mi változott még?

Fél éves próbaidő, 44 órás munkahét, szabadságkiadás - rábólintottak, változik a törvény Cikk

Elfogadta hétfőn az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét, így a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását.

Megszavazták, változik a számviteli törvény Cikk

Változott a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról szóló törvény.

Regisztrációs adó és amnesztia: változott a törvény Cikk

A parlament döntött, változik a regisztrációs adóról szóló törvény.

Rogán offshore-javaslata: ha nincs osztalék, adózni sem muszáj Cikk

Ha elfogadják Rogán Antal, fideszes képviselő javaslatát, csak akor kell majd adózniuk az offshore cégeknek, ha osztalékot fizetnek ki tagjaiknak és azt be is vallják. Mi változna még? Elemeztük a benyújtott törvényjavaslatot.

Táppénz kontra betegszabadság: csak a saját zsebét félti a kormány? Cikk

Alig egy hete, hogy az Országgyűlés elfogadta a Büntető Törkénykönyv módosítását a költségvetési csalásról. Írtunk már arról, hogy milyen esetekben jár börtönbüntetés és a módosítás értelmében ki számít csalónak. Most azt vesszük sorra, hogy milyen szabályok vonatkoznak a jogosulatlan vagy céltól eltérő felhasználásra.

Jövőre már 100 ezer forintos adócsalásért is 5 év börtön járhat Cikk

Az alig egy hete elfogadott törvénymódosítás értelmében az adócsalás és a hasonló költségvetést megkárosító cselekmények már egy új bűncselekmény-kategóriába sorolhatóak. A költségvetési csalásért 2012. január elseje után - értékhatártól függetlenül - 5 év börtönre ítélhetik az elkövetőt. Ki, mikor és mekkora bűnt követ el a költségvetés kárára és milyen büntetés jár érte? Összefoglaltuk.

Büntethető lesz az is, aki jóhiszeműen fogad be számlát - kétértelmű törvénymódosítás Cikk

A költségvetési csalás az országgyűlés által június 14-én elfogadott törvényjavaslat alapján 2011. december 31-ét követően bűncselekménynek minősül. A módosítás a költségvetést ért vagyoni hátrányokat bünteti. Hátránynak minősül a bevételkiesés, illetve a költségvetésből származó pénzeszközök jogosulatlan vagy céltól eltérő felhasználása. Mi az, ami hiányzik a törvénymódosításból?

Népszabadság: módosítják a 98 százalékos különadóról szóló törvényt Cikk

A Fidesz frakcióelnökségének legutóbbi ülésén megszületett a döntés arról, hogy kezdeményezik a végkielégítéseket 98 százalékos adóval sújtó törvény módosítását, hogy az a parlamenti képviselőkre, valamint a távozó megyei közgyűlési elnökökre is vonatkozzon - értesült a Népszabadság.

Módosították a szabad nyugdíjpénztár-választással kapcsolatos törvényeket Cikk

A magánnyugdíjpénztárakból visszalépő tagok vagyonának zavartalan átadása és a reálhozamok zökkenőmentes kifizetése érdekében az Országgyűlés hétfőn módosította a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvényeket. A képviselők a javaslatot 281 igen és 50 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el.

HVG Adó 2011: letölthető frissített törvények itt! Cikk

A HVG Adó 2011 különszámában megjelent jogszabályok módosított változatát közöljük.

Gyes 3 évre: jön a bérpótló juttatás Cikk

Megszavazta a gyermekgondozási segély (gyes) folyósításának kettőről három évre való visszaállítását az Országgyűlés. Rendelkezésre állási támogatás helyett jön a bérpótló juttatás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close