198 találat a(z) rehabilitációs ellátás cimkére

Családi gazdaság tagja rehabilitációs ellátás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem korábban rehabilitációs járadékot kapott, amelyet a felülvizsgálat után rehabilitációs ellátásra módosítottak. Családi gazdaság tagja, rendszeresen osztanak rá jövedelmet. Kérdésem, hogy a mezőgazdasági jövedelem mellett kaphat-e rehabilitációs ellátást? Mivel nem minősül saját jogú nyugdíjasnak (40 éves), családi gazdálkodóként biztosított lesz-e, kell-e járulékot fizetnie? Jelenleg folyósítják részére a rehab.ellátást, őstermelőként nem fizet járulékot. Nem szeretném, ha utólag esetleg vissza kellene fizetnie a kapott összeget, illetve a NAV a járulékhiány miatt büntetné. Köszönöm válaszát!

Rehabilitáció melletti egyéni vállalkozás Kérdés

Szíveskedjenek sürgősen válaszolni az alábbiakra: Rehabilitációs ellátás M. verzióban részesülő egyén most szeretné kiváltani az egyéni vállalkozást. Lehet- e egyéni vállalkozó, milyen járulékokat kell fizetnie és jár -e neki szochó kedvezmény , valamint van-e kereseti korlát az ő esetében ? Köszönöm gyors válaszukat.

Rehabailitácós ellátás melletti munkavégzés Kérdés

2005 évtől RSZJre jogosult személy 2012 januártól rehabilitációs ellátásban részesül, komplex felülvizsgálatra nem hívták. Milyen feltétellel vállalhat munkát a járadék mellett? /Idő összeg korlát /.

Rehabilitációs ellátás Kérdés

2011-ben rendszeres szociális járadékot kaptam, komplex felülvizsgálatra még nem hívtak be, de kértem azt.2012, 2013-ban is rehabilitációs ellátásban részesültem/ részesülök (43 évesen állapotom végleges, születési rendellenesség), mellette mezőgazdasági őstermeléssel is foglalkozom. A 2012-es összes bevételem 9.700 e Ft, melyből 2.500 e Ft volt a támogatás, adóköteles jövedelmem nem keletkezett, járulékot a bevétel 20 %-a után fizetek.Kérdésem: a rehabilitációs ellátás folyósítása mellett foglalkozhatok-e őstermeléssel, nincs valamilyen korlát?

Átalakított rehabilitációs ellátás Kérdés

Tisztelt Molnár László! III.csoport rokkantsági nyugdíjból átalakított rehabilitációs ellátás melletti jövedelem esetén - a "régi" korlátot figyelembe véve, mit nem szabad, hogy meghaladjon a jövedelem, hogy ne veszítse el a jogosultságot az ellátásról: a mindenkori minibálbér (jelen esetben - 98.ezer) kétszeresét - az ellátás melletti jövedelem, vagy az ellátás + jövedelem. Tehát az összes jövedelmet kell figyelembe venni, vagy csak az ellátás mellett megszerzett jövedelmet? Köszönettel: Vörösné Judit

Milyen feltételekkel dolgozhat rehabilitációs ellátás mellett? Szakértői Kommentár

Sokak számára nem egyételmű, hogy az egyes ellátások mellett milyen feltételekkel folytathatnak keresőtevékenységet. Cikksorozatunk folytatásában a rokkantsági-, baleseti rokkantsági nyugdíj, rendszeres szociális járadás és átmeneti járadék helyébe lépő ellátásokkal, a rehabilitációs és rokkantsági járadékkal foglalkozunk.

Rehabilitációs ellátás, rokkantsági nyugdíj mellett munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni. Rehabilitációs ellátásban részesülők, illetve rokkantsági ellátásban részesülők foglalkoztatása esetén van-e munkaidő korlát, illetve munkabér korlát? (kérem a törvényi hivatkozást is írja le)A foglakoztatott Munkavállalók járadékának megállapítása, nyilvántartásba vétele 2011.12.31 előtt kerültek megállapításra.(mindkét esetben)előre is köszönöm válaszát

Rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni. Rehabilitációs ellátásban részesülők foglalkoztatása esetén van-e munkaidő korlát, illetve munkabér korlát? (kérem a törvényi hivatkozást is írja le)

Megváltozott munkaképességűek: ezeket kell tudni januártól Cikk

Cikkünkben összefoglaljuk a megváltozott munkaképességűeket érintő idei januártól érvényes változásokat.

Ab-döntés után: munka rehabilitációs ellátás mellett Szakértői Kommentár

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság a rehabilitációs ellátás melletti keresőtevékenység korlátozását. Mit jelent ez pontosan? Cikkünkben összefoglaltuk.

Rehabilitációs ellátás: alkotmányellenes a folyósítás szüneteltetése Cikk

Az Alkotmánybíróság a 2012. december 4-én hozott határozatában kimondta, hogy alaptörvény-ellenes a rehabilitációs ellátás folyósításának szünetelése.

Özvegyi nyugdíj: kinek marad változatlan, s ki kap csökkenetett mértékűt? Cikk

A megváltozott munkaképességűek új ellátórendszerének bevezetésével változatlan összeget vagy akár többet is kaphatnak azok, akiknek az özvegyi nyugdíjuk mellett járó szociális járadékát még tavaly állapították meg. Akiknek viszont már 2012-ben állapították meg a rokkantsági, rehabilitációs ellátását, azok csak csökkentett mértékű özvegyi nyugdíjat kaphatnak.

Változott a rokkantsági ellátás kiszámítása Cikk

A 2012. január 1-jétől bevezetett, a megváltozott munkaképességű személyek új ellátórendszerében két típusú pénzbeli ellátás, a rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás megállapítására van lehetőség.

Rehabilitációs ellátás - nem lehet keresőtevékenységet folytatni Kérdés

Tisztelt Szakértő úr!Igaz az, hogy aki 2011. december 31-én III. kategóriás volt az a felülvizsgálat után nem végezhet kereső tevékenységet? (2011. évi CXCI XII. 29. tv).Nem lehet keresőképtelen. Abban az esetben se, ha nem folyósítanak számára táppénzt, mert nincs jogszerző ideje (2003-ban volt utoljára biztosított)?Ez a "legkönnyebb" kategória. Mindenhol lehet dolgozni még munkaviszonyban is.Vagy a felülvizsgálat után a rokkantat vagy átsorolják, vagy pedig munkaképesnek nyilvánítják és így szép lassan megszűnik ez a kategória?Várom szíves válaszát!

Rokkantsági ellátás - példa a kiszámítás folyamatára Cikk

A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása miatt a megváltozott munkaképességű személyek rokkantsági ellátást, illetve rehabilitációs ellátást kaphatnak. A korábban megállapított rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjakat, rendszeres szociális járadékokat, átmeneti járadékokat öregségi nyugdíjjá, rehabilitációs ellátássá, illetve rokkantsági ellátássá alakították. Cikkünkben egy képzelt élethelyzeten keresztül bemutatjuk az új rokkantsági ellátás megállapításának, kiszámításának folyamatát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink