141 találat a(z) pótszabadság cimkére

Pótszabadság kiadása Kérdés

Dolgozónk nagyszülője 2015. 02. hóban meghalt, akkor nem jelezte pótszabadságigényét. Most 2015. 12. hó elején hozta a halotti anyakönyvi kivonatot, és kérte a pótszabadságot. Ennyi idő eltelte után jár-e neki visszamenőleg pótszabadság, valamint egy másik kérdés, hogy ugyanígy jár-e az apósa halála miatt pótszabadság? Köszönöm válaszukat: Bandzsókné

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, legyen szíves számunkra megadni azt az információt, hogy a gyermekek után járó pótszabadságot igénybe veheti-e az elvált házaspár azon tagja, aki nem neveli a gyermeket, és gyermektartást fizet a gyermekek után, bírósági határozat alapján? Válaszát köszönöm.

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Megilleti-e abban az esetben is mindkét szülőt a gyermekek után járó pótszabadság, ha a szülők külön élnek? Válaszukat köszönöm!

Gyerektartás Kérdés

Egyik dolgozónk gyermekeit (akit váláskor az édesanyjuknak ítélt a bíróság) nevelőszülőknél helyezte el a gyámügy. Ilyen esetben továbbra is kell gyerektartást utalni az édesanyának? Másik kérdésem ugyanerre az esetre vonatkozik: az apának jár-e pótszabadság a három (16 év alatti) gyermeke után?

Pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszony megszűnése esetén az arányosan járó szabadságot ki kell fizetni a munkavállalónak. Érvényes ez a gyermekek után járó pótszabadságra is?

Pótszabadság költségtérítése Kérdés

A gyermek születése esetén az apát megillető pótszabadság igénybevételéről és a pótszabadsággal összefüggő költségek megtérítéséről szóló 350/2014. (XII. 29.) kormányrendelet szerint a munkáltatók munkavállalóik részére a pótszabadság idejére járó távolléti díjat, illetve a munkáltatói közteher összegét a központi költségvetés megtéríti a munkáltató részére. Ezen kívül még valamilyen pótszabadságot megtérít a központi költségvetés (például gyerekek után járó pótszabadság)? Köszönöm szépen!

Kinek, és miért jár pótszabadság? Itt vannak a részletek Cikk

Pótszabadságra jogosult a munkavállaló az életkora alapján és a gyermeke(i) után, ha a föld alatt, állandó jelleggel, illetve, ha ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen dolgozik, valamint a törvényben meghatározott egyéb jogcímeken is.

Életkor után járó pótszabadság kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném az alábbi kérdés megválaszolásában a segítségét: Az Mt. nem írja elő, hogy a szabadság kiadása során azt elsősorban alapszabadság vagy az életkor szerinti pótszabadság terhére kell, hogy elszámolja a munkáltató. A 2014. január 1-jétől hatályos szabályozás szerint a munkáltató – a felek naptári évre kötött megállapodása alapján – az életkorhoz kötött pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adja ki, tehát a tárgyévben fennmaradó pótszabadságot a munkavállaló átviheti. Amennyiben a munkáltató és a munkavállaló között született ilyen megállapodás, bérszámfejtés során milyen arányban kell a szabadságokat kiadni? Ha először az alapszabadságot kell kimeríteni, a munkavállalók többségénél nagy valószínűséggel az év végén mindig lesz átvihető pótszabadság. Milyen megoldás jogszerű? Segítségét előre is köszönöm!

Gyermekek után járó pótszabadság Kérdés

A gyermek(ek) 2015. április 1-jén kerülnek ki az apa háztartásából válás miatt. Jár-e pótszabadság az apának, ha igen, mennyi?

Nevelőszülő gyermek után járó szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nevelőszülő házastársát megilleti-e a nevelt gyermekek után járó pótszabadság?

Így változtak januártól a munkajogi szabályok Cikk

Január 1-jétől több ponton módosult a munka törvénykönyve. A módosítások kedvező változásokat hoztak a szabadságra, a részmunkaidőre vonatkozó szabályokban, ellenben a munkavállalók alárendelt pozíciója nem változott.

Idöarányos szabadság, felmentési időre juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. dolgozója harmadik gyerekével volt gyesen. Mivel lejárt a 3 év, így 2015. január 20-án jönne vissza dolgozni. A kft. nem tudja alkalmazni, ezért felmond neki a munkába állás napjával úgy, hogy kiveszi az bentmaradt szabadságát, és a felmondási idő felére felmenti a cég a munkavégzés alól. A munkaviszonya így 2015. 03. 16-ával szűnik meg. Kérdéseink: 1. Mivel a gyerekek 8, 5 és 3 évesek, így a dolgozónak járó 7 nap pótszabadságot kell-e arányosítani (úgy, mint a 2015. évre járó időarányos szabadságát 2015. 01. 20-2015. 03. 16.között)? 2. A kft. Erzsébet-utalványt biztosít havonta minden dolgozójának. A felmondási idő első felében a szabadságát veszi ki a dolgozó, így erre az időszakra jár neki az utalvány. A felmondási idő második feléről viszont fel van mentve a dolgozó, így erre az időszakra jár-e neki az utalvány? Ha nem jár neki a felmentési időre, attól még a cég dönthet úgy, hogy mégis biztosít a részére Erzsébet-utalványt? Válaszukat előre is köszönöm.

Szabadság Kérdés

Kedves Szakértő ! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: az új Mt. szerint már nincs mód szabadság visszavonására, ha a munkavállaló többet vett ki, mint amennyi időarányosan járt volna neki. De mi van akkor, ha egy dolgozó belép év közben, 1-2 hónap próbaidőt követően elmegy 2 hét szabadságra, majd ha visszajön, felmond. Akkor neki tényleg ki kell fizetnünk 10 nap szabadságot a 2-4 nappal szemben, és nem áll módunkban visszavonni tőle? Ez kicsit furcsa. Így akkor egy munkavállaló, ha több jogviszonya is van egy évben, akár több napot is lehet szabadságon, mint amennyi jár neki (alap+pót)?! Illetve egy másik kérdés, ti hogyan számfejtenétek azt a jelenléti ívet, amihez nincs szabadság jóváhagyva és feltüntetve sem, csak üresek a le nem dolgozott napok!? Ha szigorú lennék, fizetés nélküli szabadságnak/igazolatlan távollétnek számfejteném, de emiatt a biztosítási jogviszony fennállása alatt az első naptól szünetelne a jogviszony. Ezt a T1041-en kell jelenteni, és a magánszemély egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre is kötelezett. Viszont a jelenléti ívek hó végi beérkezése miatt az is elképzelhető, hogy határidőn túl jelenteném le a szünetelés kezdetét. Más megoldás nincs? Előre is köszönöm a segítséget! Tóth Tünde

Szabadság kiadása Kérdés

Egy dolgozó 16 nap alapszabadsággal és 10 nap pótszabadsággal rendelkezik. 2014.04.08-2014.11.23. időszakban betegszabadságon, illetve táppénzen volt. Szabadságát ki szeretném adni. Megtehetem-e, hogy 2015. I. negyedévében adom ki részére a szabadságot, vagy még ebben az évben ki kell adni az alapszabadságot, illetve meg kell kezdeni a szabadság kiadását ? Köszönöm

A szabadság mértéke, kiadása próbaidő, felmondás és leállás alatt Cikk

Kit, hány nap szabadság illet meg? Ki dönthet a szabadság időpontjáról? Hogyan adható ki a szabadság próbaidő, felmondás, keresőképtelenség, illetve leállás idején? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Dolgozó gyermekeinek adott ajándékutalvány

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Rendezvényen adott utalvány adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Amerikából származó osztalékjövedelem bevallása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs