151 találat a(z) pénzmosás cimkére

4000 károsult, 11 helyszín: csaknem 1,4 milliárd forintos pénzmosás tetteseit fogták el Cikk

Mintegy 4000 károsulttal járó, csaknem 1,4 milliárd forintos pénzmosás felelőseit fogták el öt vármegye 11 helyszínén – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Pénzmosás: német jóvátételi pénzekkel csaltak magyar elkövetők Cikk

Pénzmosás miatt ítéltek el Zalaegerszegen két nőt, aki a német államtól hamis dokumentumokkal megszerzett világháborús jóvátételi pénzeket fogadott több bankszámlára – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Pénzügyi bűncselekmények: hatalmas károkat okoznak, nagyobb erőfeszítés kell a visszaszorításukra Cikk

Globálisan egyre nagyobb kárt okoznak a pénzügyi bűncselekmények. Becslések szerint évente akár 800–2000 milliárd dollárnyi összeget moshatnak tisztára bűnözők. A bűncselekményekből származó jövedelmeknek ráadásul kevesebb mint egy százalékát sikerül visszaszerezni.

Évekig csalt ki interneten emberekből apró összegeket: börtön lesz a vége Cikk

Két huszonéves hevesi férfi ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy évekig tartó internetes csalássorozat miatt, amelynek 290 áldozata volt; a vádlottaknak fogolyszökés és pénzmosás miatt is felelniük kell – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Afrikából irányított bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat pénzmosás miatt Cikk

Pénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy nigériai férfi és felesége ellen, mert egy Afrikából irányított bűnszervezet tagjaiként pénzt csaltak ki megtévesztett emberektől. Az ügy harmadik vádlottja egy, a házaspárt segítő fővárosi hajléktalan.

Ingatlan-adásvétel készpénzben Kérdés

Megbírságolta az OTP Bankot az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt. A hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését – szögezte le a jegybank közleménye.

Több mint 20 millió forintra bírságolta a K&H Bankot az MNB Cikk

Az MNB összesen több mint 20 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt. A bank többek között számos pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, ügyfél-átvilágítási gyakorlata nem volt megfelelő, nem tudott mindenkor megbizonyosodni a tényleges tulajdonos személyéről, s nem megfelelően működtette szűrőrendszerét sem, közölte honlapján az MNB.

Pénzmosás, magánszemély gépkocsivásárlás Kérdés

Magyarország-Szlovákia-Virgin-szigetek-Liechtenstein – nagy utat tett meg a pályázati pénz Cikk

Egy szegedi turisztikai fejlesztést támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt jogerősen 3 év 3 hónap, 2 év 5 hónap és 2 év 2 hónap börtönbüntetésre három férfit szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

Kamionokat csapoltak meg – pénzmosás, bűnpártolás, lopás és sikkasztás a vád Cikk

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy testvérpár és társaik ellen, akik kamionokban szállított ömlesztett terményekből és gázolajból rendszeresen vásároltak kisebb-nagyobb tételeket a sofőröktől, majd az áruk eredetét igazoló hamis számlákat is próbáltak szerezni.

Arab és ciprusi fedővállalkozásokkal 1,1 milliárd forintnyi adót került el Cikk

Közismert, kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalkozó két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A milliárdos üzletember és ügyvédje mellett cégcsoportjának ügyvezetői is a vádlottak padjára ülhetnek, olvasható a NAV honlapján.

Pénzmosás, terrorizmusfinanszírozás: figyeljünk a frissülő szankciós listára is! Cikk

Súlyos, akár több száz millió forintos büntetést kockáztat az a cég, amely nem tesz meg mindent a pénzmosással és a terrorizmusfinanszírozással kapcsolatos kockázatok kiszűrése érdekében. A törvényi előírások felettébb szigorúak, és új követelményeket támasztott a háborús helyzet is. A BDO Magyarország összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Tényleges tulajdonosi nyilvántartó rendszer használata Kérdés

Svédországban kapcsolták le a pénzmosással vádolt szír férfit – akár 10 évet is kaphat Cikk

Harminc napig biztosan rács mögött kell ülnie annak a szír férfinak, akit péntek éjjel hoztak Magyarországra a hatóságok Svédországból. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói több hónapja elfogták őt, de a 37 éves férfi júniusban bírósági meghallgatása előtt külföldre szökött. 100 milliós pénzmosás alapos gyanúja miatt kellett volna felelnie, olvasható a NAV oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Külföldi napidíj, árfolyam 2

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink