28 találat a(z) olasz cimkére

Drámai, ami a kávéval történik: komoly drágulás jön, zavarokra számíthatunk Cikk

A kávé ára a jelenlegi rekordmagas szintről is emelkedni fog, mivel a klímaváltozás, a szállítási zavarok és az új uniós előírások miatt a kávéfeldolgozók költségei emelkednek – figyelmeztetett Giuseppe Lavazza, az olasz kávéfeldolgozó óriás, a Lavazza Group elnöke a Financial Times beszámolója szerint – írja a portfolio.hu.

Gazdatüntetések Olaszországban Cikk

Első alkalommal kaptak engedélyt városba való belépésre az olaszországi gazdatüntetések résztvevői, akik traktoraikkal Milánó centruma felé indultak el csütörtök délután.

Visszahívott a forgalomból egy olasz pesztót a magyar forgalmazó Cikk

Nem jelölt allergén összetevő miatt visszahívta a forgalomból a Bertolli Pesto Calabrese szószt a Maresi Foodbroker Kft., olvasható a Nébih honlapján.

Az olasz Agnelli család tulajdonába került a holland Royal Philips 15 százaléka Cikk

Az olasz milliárdos Agnelli család befektetési cége kisebbségi, 15 százalékos részesedést szerzett a holland Royal Philips konszernben, és ígéretet tett arra, hogy támogatja a csoportnak azt a törekvését, hogy a fogyasztói elektronikáról az egészségügyre térjen át – közölte az MTI.

Letartóztatták egy volt olasz EU-képviselő adótanácsadóját Cikk

Korrupciós vádakkal letartóztatták Olaszországban az Európai Parlament egyik volt képviselőjének az adótanácsadóját szerdán.

Nemzetközi lapszemle: kriptoeszközök tőkenyereség-adójának bevezetéséről döntött az olasz kormány Cikk

Néhány napja az olasz parlament elfogadta a 2023-as költségvetési törvényt, melynek részeként – hasonlóan a devizaértékesítésből származó tőkenyereségadóhoz – 26 százalékos kriptoadó bevezetéséről döntött – írja a The Cryptonomist.

130 millió forint értékű hamisított parfümöt és más termékeket találtak egy olasz járműben Cikk

Mintegy 130 millió forint értékű hamisított parfümöt és más árut találtak egy olasz felségjelű járműben Zala megyében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Fióktelepek közötti tárgyieszköz-áthelyezés Kérdés

Olasz ingatlanon végzett szerelés áfavonzata Kérdés

Láncügylet számlázása, áfabevallása Kérdés

Olasz állampolgár díjazása utáni adó és tb Magyarországon Cikk

Magyarországi kft.-ben tulajdonos olasz állampolgárnak a kft.-ben végzett munkája utáni adó- és tb-kötelezettségeiről érdeklődött olvasónk. Kérdéseire Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Hitelező által elengedett kölcsön Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy olasz állampolgárságú magánszemély 30000 euró kölcsönt nyújtott egy magyarországi székhelyű társaságnak a korábbi években. A társaság a hitelt nem tudja visszafizetni, a hitelező 2019. adóéven írásban nyilatkozott, hogy végérvényesen lemond a társasággal szembeni követeléséről. Milyen könyvelési tételei vannak a gazdasági eseménynek, illetve milyen hatással lesz a 2019. adóévi társasági adó alapjára? Segítségüket előre is köszönöm!

Tavasszal kezdik fizetni az alapjövedelmet Olaszországban Cikk

A tervek szerint áprilisban indul meg Olaszországban a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom (M5S) választási ígéretének számító alapjövedelem kifizetése – írta az olasz sajtó kedden.

Idegenforgalmi adó helyett belépőjegyet szednének Velencében Cikk

Már jövőre bevezethetik a napi belépőjegyet azoknak, akik meg akarják nézni Velence óvárosát – írták az olasz portálok vasárnap.

Biztosítási jogviszony Kérdés

Egy egyszemélyes kft. tagja (olasz állampolgár) nem működik személyesen közre a cég tevékenységében. Az ügyvezető igazgató (szintén olasz állampolgár) megbízási jogviszonyban (díjazás nélkül) látja el a feladatait. A kérdésem, hogy ebben az esetben fennáll-e bármelyik személy esetében járulékfizetési kötelezettség?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink