28 találat a(z) olasz cimkére

EU-tagállamba fizetett támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi kft. szoros üzleti kapcsolatban van Olaszországgal. Ezért egy iskolának támogatást adna. Ez a vállalkozás érdekében felmerült költségnek minősülhet? Innen milyen igazolást kell kérni? Köszönettel:

A nőkért sztrájkolnak az olaszok és a spanyolok Cikk

Többek között a tömegközlekedés, a közigazgatás, az oktatás és az egészségügy is csatlakozott az olasz szakszervezetek által március 8-ára meghirdetett általános sztrájkhoz, amelyet a nemzetközi nőnapon a nők elleni erőszakkal szemben és az esélyegyenlőség megteremtéséért tartanak meg.

Nem akarnak karperecet az Amazon olasz dolgozói Cikk

Az olasz kormány és szakszervezetek tiltakozásához vezetett pénteken az Amazon e-kereskedelmi vállalat terve, miszerint az olaszországi elosztó központ dolgozóinak elektronikus karpereccel kell munkájukat végezni.

573 kiló kikézbesítetlen küldemény volt a garázsban Cikk

Féltonnányi kikézbesítetlen küldeményt talált egy postás házának garázsában az olasz rendőrség.

Az olaszoknál a legmagasabb az inaktívak aránya Cikk

Az uniós tagállamok közül Olaszországban a legmagasabb a gazdaságilag inaktívak aránya a teljes, 15-64 éves korcsoportba tartozó népességhez viszonyítva – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett, 2016-ra vonatkozó adataiból.

Magánszámlára utaltak 150 millió forint áfát Cikk

Pénzmosással gyanúsítanak egy 25 és egy 24 éves olasz állampolgárt; akkor érték tetten őket, amikor csaknem 150 millió forintot kíséreltek meg felvenni egy fővárosi pénzintézetben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

Adócsalás miatt nyomoznak olasz focikluboknál Cikk

Adócsalás miatt összesen 35 első és másodosztályú futballklub ellen indított nyomozást az olasz államügyészség.

Sztrájk lesz az olasz vasutakon Cikk

Munkabeszüntetést tartanak az olasz vasúttársaság vonalain szombat este 9 órától vasárnap este 9 óráig, az olasz belföldi vonalakon vonatkimaradásokra és késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedik majd − közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Hitelminősítőket perelnének az olaszok Cikk

Ismét perelni akarja a hitelminősítőket Olaszország az euróövezeti adósságválság mélypontján bejelentett meredek leminősítések miatt, amelyek az eljáró olasz vádhatóság szerint indokolatlan károkozással értek fel.

Óvóhelyre menekítették a bort Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Budapesten végeztek jövedéki ellenőrzést, amikor az egyik telephelyen lévő légópincéből olasz habzóborral (prosecco) és minőségi borral teli dobozok kerültek elő. A pénzügyőrök a több mint 22 millió forint értékű adózatlan borokat lefoglalták.

Már az olasz borokban sem bízhat Cikk

Nem biztos, hogy minőségi nedű van a jó nevű olasz vörösborok palackjaiban - derült ki abból a hatósági akcióból, amelynek során harmincezer üveg hamisított bort foglaltak le a héten a hatóságok.

Külföldre mentik dugipénzüket az olaszok Cikk

Az olasz hatóságok az év eleje óta fokozott ellenőrzésekkel már 41 millió euró értékben koboztak el készpénzt, értékpapírt és nemesfémet olasz határátkelő pontokon, 78 százalékkal többet, mint 2011 azonos időszakában.

Berlusconi a nyugdíjasokat támogatja az olajtársaságok adójából Cikk

Az olasz kormány szerda este jóváhagyta a következő három évre előirányzott költségvetési terv főbb irányvonalait, amelyben szerepel az olajtársaságok nyereségére kivetett pótlólagos adóra vonatkozó, úgynevezett "Robin Hood"-törvény is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kimerített táppénz utáni lehetőségek

Széles Imre

tb-szakértő

Levelező hallgató gyakornoki jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Nyugdíj várható összege

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink