184 találat a(z) munkavégzés cimkére

Elhagyta a munkahelyét, felmondtak neki. Jogosan? Cikk

A munkavállaló köteles a munkaideje alatt munkavégzés céljából, munkára képes állapotban a munkáltató rendelkezésére állni. Az alábbi tanulságos eset munkavállalója a rendkívüli időjárási helyzet miatt megnehezedett hazajutásra hivatkozással, a munkaidő lejárta előtt két órával, a munkáltató kifejezett tiltása ellenére elhagyta a munkahelyét. A munkáltató azonnali hatályú felmondással megszüntette a munkaviszonyt. Jogos volt az intézkedés? A Kúria döntött.

Így számolhatjuk el a rendkívüli munkavégzést Cikk

A munkaerőhiány következtében a munkáltatók gyakran kénytelenek rendkívüli munkavégzést elrendelni, mely során általában problémát jelent annak pénzügyi elszámolása (bérszámfejtése). Az alábbiakban a lehetséges módozatokat mutatjuk be.

Fizetett ünnepen való munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: Egy órabéres dolgozó műszakja 2017. október 23-án 17:50-től 5:50-ig tartott volna, de a fizetett ünnep miatt nem kellett munkát végezzen. A munkáltató az eredeti beosztástól eltérve behívta rendkívüli munkavégzésre, helyette másik pihenőnapot nem adott. A munkaidő 2017. október 23-án 23:59-től 2017. október 24. 06:02-ig tartott. Milyen pótlékok járnak erre az időszakra? Kell-e, ha ha igen, akkor hány órára kell fizetett ünnepre távolléti díjat elszámolni a dolgozónak? Válaszukat előre is köszönöm!

Alapítónak kifizetés alapítványból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e lehetőség arra, hogy az alapítvány az alapítójával szerződjön? Az alapító egyéni vállalkozó, munkát végezne az alapítványnak. Megtehetik-e? Köszönöm!

Bt. kültagjának munkavégzése Kérdés

Betéti társaság kültagja, aki saját jogon nyugdíjas, végezhet-e munkát a bt.-ben, hogy nincs bejelentve, tb -t nem fizetünk utána. A társasági szerződésben nincs benne, hogy a kültag munkát végez. Válaszukat köszönöm.

Gyed – fizetés nélküli szabadságról vissza a munkába Kérdés

Cégünk egyik dolgozójának 2018.01.08-án jár le a fizetés nélküli szabadsága, mert gyermeke 01.09-én lesz 3 éves. Ha jól tudom akkor 30 nappal előtte be kell jelentenie, hogy szeretne munkába állni. Mi van akkor, ha nem jelentkezik? Köteles a munkáltató érdeklődni nála? Vagy január 9-étől igazolatlanul van távol?

Melyik dolgozó foglalkoztatható ünnepnapon és mennyiért? Cikk

A munkaszüneti napon is működő munkáltatónál foglalkoztatható-e ünnepnapon az, aki egyébként hétfőtől péntekig dolgozik és munkaköre titkárnő? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Munkavégzés munkaszüneti napon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkáltató tevékenysége folytán munkaszüneti napon is működik, illetve tevékenysége egy adott ünnephez közvetlenül kapcsolódik. Az olyan munkavállalója, aki egyébként hétfőtől péntekig dolgozik, munkaköre titkárnő, dolgoztatható-e az adott ünnepnapon, és ha igen, akkor hogyan kell elszámolni? Úgy olvasom, hogy rendkívüli munkavégzés csak olyan munkavállalónak rendelhető el, aki e napon egyébként is munkavégzésre kötelezhető. Jelen esetben olyan munkavállalóról van szó, akinek a foglalkoztatása a munkaköre alapján nem megengedett a munkaszüneti napokon, de a jelen kérdésben felmerült ünnep a munkáltatónak a tevékenységével közvetlenül kapcsolódik. Válaszát köszönöm

Szabadság kiadása és munkaviszony megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszonyomat a munkáltatómmal közös megegyezéssel szüntettük meg (még tart). Ebben az állt, hogy munkaviszonyom december 31-ével szűnik meg, s utolsó munkában töltött napom október 20. A szöveg szerint a ki nem adott szabadságomat a munkáltatóm pénzben megváltja. Pénteken megkaptam a kilépő papírokat és az összeget is. Meglepődve tapasztaltam, hogy erre az időre kiadottnak tekintették egyrészt az eddig ki nem vett (10 munkanap), illetve a december 31-éig majd "keletkező" szabadságnapokat is. A 2 ünnep között már korábban kértem, hogy adják ki szabadságomat (akkor még nem tudtam, hogy már nem lesz aktuális), de most arra számítottam, hogy ezzel az nem kiadott lesz, hiszen felmentettek a munkavégzés alól. Tévedtem. A munkáltatómnak Ön szerint ezek alapján ezekhez volt joga? Milyen lehetőségeim vannak, ha vannak? Köszönettel.

Magánszemély által munkaidőn kívül végzett munka közben történt súlyos baleset Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ismerősömnél egy veszélyes fa kivágását végezte egy ismerős, segítségképpen. A munka végzése közben a fiatalember súlyos balesetet szenvedett, leesett és eltörött egy gerinc csigolyája. Kórházban van, megműtötték. Kinek, mi a további teendője, és kinek milyen problémája származhat az ügyből? Benkéné

Nyugdíj szüneteltetése munkavégzés mellett Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a korhatár betöltése előtti nyugdíj folyósítása (nők 40 éves kedvezményes nyugdíja) melletti munkavégzés esetén az éves keretösszeget kell-e arányosítani? Amennyiben valaki 2017. 08. 14-éig dolgozott, 2017. 08. 15-étől kérte a nyugdíj megállapítását és 2017. 08.16-ától ismét munkaviszonyban áll, akkor mennyi lesz a keretösszeg számára 2017-ben?

Ki dolgozhat október 23-án? Ennyi a díjazás Cikk

Közeledik október 23-a, amely nemzeti ünnep. Ez az ünnepnap ráadásul általános munkarend szerinti munkanapra esik azaz, hétfőre. Ennek pedig a munka díjazásával összefüggésben jelentősége van. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb munkajogi tudnivalókat, melyeknek nem ismerete gyakran jogvita forrása.

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt szakértő! Adott egy kft., rövidáru boltot üzemeltet. 2 tulajdonosa van. Az egyik 93,3 százalékkal többségi tulajdonos, ügyvezetői feladatát megbízási jogviszonyban látja el. A másik tulajdonos 6,7 százalék részesedéssel rendelkezik, de ő egyben rendszeres szociális járadákot kap, mert D kategóriás, 75 százalékban egészségkárosodott. Kérdésem, hogy amennyiben a kisebbségben lévő tulajdonos időként a boltban személyesen közreműködik, ezt teheti-e anélkül, hogy a cégben önmaga után semmit nem fizet és nincs jelentve semmilyen jogviszonyban a 1041-esen. Ha ez így nem megfelelő, milyen formában tud ez jó lenni, hiszen pszichiátriai betegről beszélünk, akinek a munkavégzése teljesen kiszámíthatatlan, a munkába terápiás céllal kell bekapcsolódnia. Visszamenőleges hatállyal is lenne-e járulékfizetési kötelezettsége?

Rokkantsági járadék melletti munkavégzés Kérdés

Rokkantsági járadékban részesülő személy 2017. évben havi 34 475 forint járadékot kap. Hogyan lehet alkalmazni? Mennyi órában és milyen bruttó összegért lehet foglalkoztatni?

Munkavállaló drog hatása alatt dolgozik Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkáltató gyanítja, hogy adott munkavállalója úgy jelenik meg a munkahelyen, hogy drog hatása alatt van. Mit kell és mit lehet tennie ilyen esetben a munkáltatónak? Meddig terjed ki a munkáltató kötelessége, illetve mik a lehetőségei ilyen esetben? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink