155 találat a(z) munkaerő-kölcsönzés cimkére

Fióktelep, mint munkaerő-kölcsönző Kérdés

Munkarő-kölcsönzés és a kiva Kérdés

Kölcsönzött munkaerő – áfabevallás Kérdés

A munkaerő-kölcsönzőkre is számít a kormány a gazdaság újraindításában Cikk

Jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben a munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégek, ezért a kormány számít a közreműködésükre és a tapasztalataikra – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá ma a Prohumán Kft.-vel.

Egymilliárd forintot foglalt le a NAV egy bűnszervezettől Cikk

A munkaerő-kölcsönzésben érdekelt dunántúli bűnszervezetnél egymilliárd forint értékben biztosított készpénzt, luxusautókat, ingatlanokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A fényűző körülmények között élő bűnözők a munkavállalók után fizetendő közterheket csalták el, majd’ kétmilliárd forint kárt okozva a költségvetésnek.

Munkaerő-kölcsönzés, bérezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozott időre vettek fel egy munkaerő-kölcsönző céghez. A "belsős" (kölcsönvevőnél dolgozó) munkatársak euróban kapják a fizetésüket, és a miénk is így lett kiszámolva, majd forintra váltva, bár a pontos összeget nem ismertük, csak a forintalapút. Vannak köztünk fizikai dolgozók és irodaiak is. Az ajánlattételtől és az aláírás időpontjától kezdve is sokat gyengült a forint. Így a pénzüket itthon elköltő (euróról forintra váltó) belsős foglalkoztatottak (kölcsönvevőre nem irányadó az Mt., csak a kölcsönbeadóra) egyre többet keresnek, miközben a mi fizetésünk változatlan. Az nem baj, hogy ők jobban élnek, de így a fizetések közti különbség nő, és közben rengeteget drágultak a bolti áruk (ez persze nem a kölcsönbeadó baja, sem hibája). Ön szerint van lehetőség korrekcióra? Már persze az is öröm, hogy van munka, de a különbség már a vírus előtt jó pár hónappal érezhető volt, ezért szeretném tudni, mit gondol Ön a lehetőségekről. Segítségét köszönöm.

Fiktív számla kiállításából finanszírozták a feketén foglalkoztatottak bérét, lebuktak Cikk

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta hét gyanúsított – öt férfi és két nő, köztük egy ügyvéd – letartóztatását, akik munkaerő-kölcsönzés során a munkabérek feketén történő kifizetéséhez fiktív számlákat állítottak ki és ezzel a költségvetésnek több mint 315 millió forint kárt okoztak.

Esetek, amikor jól jöhet a munkaerő-kölcsönzés Cikk

Számos előnye miatt a foglalkoztatási munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma; míg tipikus munkaviszony esetén egy munkáltatónál könnyen utcára kerülhet valaki, a munkaerő-kölcsönzésnél 50-100 partner jelent megoldást szakmán belül vagy új területen, versenyképes fizetésért történő továbbfoglalkoztatásra – ecseteli a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ).

Munkaerő-kölcsönzés - járulékok bevallása, befizetése Kérdés

Tisztelt szakértő! Szövetkezetünk egy munkavállalóját kölcsönbe szeretné adni egy másik cégnek. A megállapodást milyen kikötéssel lehet megkötni? A kölcsönzött munkaerő bérköltségét és járulékait ki lehet számlázni a kölcsönbe vevőnek, erre kell áfát felszámolni? Kell engedélyt kérni valamelyik hatóságtól, hogy a munkavállalót kölcsön adhassuk? A szükséges bevallásokat melyik fél késziti el, és vallja be? Tisztelettel megköszönöm válaszát!

Vállalkozási forma Kérdés

Nappali tagozatos főiskolai hallgató szeretne munkaerő-kölcsönzésre vállalkozást indítani. Ukrán munkavállalókat közvetítene, akik már évek óta itt dolgoznak Magyarországon, van adó- és taj-kártyájuk, van bejelentett lakásuk, melyet a bérbe vevő cég biztosít. Ez a fajta tevékenység folytatható-e egyéni vállalkozásban, vagy csak kft. formában és 3 millió törzstőkénél magasabb összeggel indított társaságban? Köszönöm.

Munkaerő átengedése kapcsolt felek között Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi munkajogi kérdésben kérném a segítségüket. Van két egymással kapcsolt viszonyban lévő belföldi vállalkozás. Az egyik tartósan átengedné – ellenérték fejében – a munkavállalóit a másik cég részére. Vagyis a munkavállalók kizárólag a másik cég telephelyén végeznék a tevékenységüket tartósan, gyakorlatilag egész évben. Úgy tudom, a munkaerő-kölcsönzésnek szigorú feltételei vannak. Így ez nem jöhetne szóba. Kérdés, hogy van-e jogi lehetőség az ilyen foglalkoztatási konstrukcióra munkaerő-kölcsönzésen kívül is? A munkavállalókat már korábban is alkalmazta a most őket átengedő cég, tehát nem kölcsönzési célból lettek korábban felvéve. Több munkáltató által kötött munkaszerződés ez esetben szóba jöhet-e, ha valójában csak az egyik cégnél – ahová kiküldik őket – végeznek ténylegesen munkát, és ezért ellenértéket kérne a másik "kiküldő" cég?

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezúton szeretném segítségüket és állásfoglalásukat kérni. Egy magyarországi kft. építőipari tevékenységet végez Magyarország területén, és a saját munkaerő mellett kölcsönöz egy szerb vállalkozástól munkaerőt. Az a kérdésem, hogy a külföldi – szerb – cég kötelezhető-e áfaregisztrációra? Van-e a munkaerő-kölcsönzésre külön szabály? Előre köszönöm a válaszát.

Iskolaszövetkezet – számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. Iskolaszövetkezet fordított áfás számlát állít ki a kft. megrendelőjének. Ha a megrendelő továbbközvetíti a diákokat, akkor ez a kft. már áfás számlát kell, hogy kiállítson? Köszönettel.

Külföldi dolgozók Magyarországon: a hazai munkajog is érvényes Cikk

Egyre gyakoribb, hogy egy külföldi munkáltató átmenetileg Magyarországon foglalkoztatja a munkavállalóját, szolgáltatásnyújtás keretében, különösen jellemző ez az építőiparban.

Munkaerő-kölcsönző, könyvelőiroda, bankos és ügyvéd is közreműködött az adócsalásban Cikk

Egy pécsi központú munkaerő-kölcsönző cégháló nem fizette be a közterheket több száz dolgozó után, és a forgalmi adóval is trükközött, ezzel 1,6 milliárd forintos kára keletkezett az állami költségvetésnek – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close