303 találat a(z) munkabér cimkére

Betegállományban lévő munkavállaló felmentési idejére mi jár? Kérdés

Külföldön kapott munkabér: mikor nem kell bevallani Magyarországon? Cikk

Jelentős azon magánszemélyek száma, akik 2021-ben részben vagy egészben külföldön dolgoztak, vagy a munkát külföldi munkáltató megbízásából távmunkában Magyarországon végezték. Az adóbevallás tervezetét minden olyan esetben ki kell egészíteni a magánszemélynek, amikor olyan jövedelmet szerzett, amely Magyarországon adókötelezettség alá esik, és az adóhatóság részére év közben nem állt kontrolladat rendelkezésre. Cikkünkben a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmek bevallására vonatkozó szabályokat járjuk körbe.

Így lehet és kell módosítani a munkaszerződést Cikk

Számos körülmény miatt szükség lehet a munkaszerződés módosítására. Ilyen lehet például a gazdasági válság következtében szükségessé váló munkaidő-csökkentés vagy éppen a munkaidő emelése, illetve a bérezés változtatása. Ez utóbbi a gyermekgondozási szabadságból visszatérő munkavállalók vonatkozásában mindenképpen felmerülő szempont. Cikkünkben a munkaszerződés módosításának lehetséges, illetve kötelező eseteit mutatjuk be.

Nyugdíjas bére utáni kiva Kérdés

Újrakezdési kölcsön cél szerinti felhasználás igazolása Kérdés

Három leggyakoribb kérdés munkába való visszatéréskor csed, gyed, gyes után – 1. rész Cikk

Munkavállalói oldalról sokféle kérdés megfordul az ember fejében, mikor gyermekvállalás után a munkába való visszatérést tervezi. Egyáltalán vissza kell-e vennie a munkáltatónak a munkavállalót? Milyen bért kap majd a dolgozó, miután lehet, hogy több évig nem dolgozott? Tud-e részmunkaidőben dolgozni, hogy ér majd délután időben a bölcsődébe, óvodába a gyermekért? Egyéni élethelyzetektől is függ, hogy mi a fontos számunkra, milyen lehetőségeink vannak a munkahelyünkön. Cikkünk első részében azt a három legjellemzőbb kérdést járjuk körbe, amikor a munkáltató visszavárja a munka törvénykönyve szerint foglalkoztatott munkavállalót.

Munkabér és ingatlan-bérbeadás Kérdés

Önellenőrzés, bér 08-as bevallás Kérdés

Duális képzés Kérdés

Munka díjazása Kérdés

Szakképzési munkaszerződés tanuló munkabére Kérdés

Egészségügyi szolgáltatási járulék többes jogviszonyban Kérdés

Gyerektartás és végrehajtói letiltás Kérdés

Home office-ban Covid betegállomány Kérdés

Minimálbér: lehet-e kevesebb a fizetés? Cikk

A munka törvénykönyve (Mt.) felhatalmazása alapján a kormány minden évben rendeletben állapítja meg a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum összegét. A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és munkavállalóra. Az Mt. eltérést nem engedő szabálya szerint a munkabért utalvány vagy fizetőeszköz helyettesítésére szolgáló más formában kifizetni nem lehet. A minimálbér, garantált bérminimum forintban történő megfizetése kötelező, minden ettől eltérő megoldás jogszabálysértő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs