144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Többszámilliárdos vagyonvesztés nyugdíjpénztáraknál Cikk

Példátlan, több százmilliárd forintos vagyonvesztés várható a nyugdíjpénztáraknál, ami csak hosszú évek alatt dolgozható le.

Egy ország, ahol államosítanák a magánnyugdíjpénztárakat Cikk

Cristina Kirchner, Argentína elnöke azzal magyarázta kedden a tervezett drasztikus intézkedést, hogy a pénztárak jelentős veszteségeket szenvedtek el a világméretű pénzügyi válság miatt, s már alacsonyabbak az általuk kínált hozamok, mint az állami nyugellátás.

Magánnyugdíj helyett egyre többen választják a tb-t Cikk

Tavaly meglepően sok, csaknem 8 ezer magán-nyugdíjpénztári tag döntött úgy, hogy visszalép a tisztán társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe. Egy, illetve két évvel korábban a visszatáncolók száma még a 3 ezret sem érte el, s az idén e hét elejéig mindössze 1060 visszalépő szerepel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) nyilvántartásában. Mi van a háttérben?

Pályakezdő és diákmunka: vállalkozói igazolvány, eva és magánnyugdíjpénztári tagság Cikk

Pontosan hol kell szerepeltetni az áfabevallásban a bejövő és kimenő számlákat, mivel akitől a számlát kapjuk EU-s tagország vállalkozója? EU-s beszerzésnek számít-e ez? Hogyan könyveljük az import számlákat, a vámhatározatban meghatározott összegben, ami az áfaalap vagy a számla teljesítés szerinti árfolyama? Nyári munkánál kötelező-e belépni a magánnyugdíjpénztárba? Melyik a jobb megoldás számára az egyéni vállalkozói vagy az evás? Mi a különbség köztük? Mivel oktatás áfamentes tevékenység, mit lehet költségként elszámolnia? Olvasóink kérdéseire Béres Molnár Gergely adószakértő válaszol.

Miért nem fektetnek a magánnyugdíjpénztárak ingatlanba? Cikk

A pénztárak nagy részét nem foglalkoztatja a közvetlen ingatlanbefektetés lehetősége, a 2.632 milliárd forintos vagyonból összesen 7 milliárdot tesz ki az ingatlanvagyon - állapítja meg a Pénzügyi szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a témáról készített összeállításában.

Magánnyugdíjpénztár: kilépés és visszafizetés Cikk

Miként lehet a magánnyugdíj-rendszerből kilépni, s mi módon lehet az elvesztett nyugdíjrészt visszaszerezni? A tagdíj-kiegészítés visszafizetése miként történik? - Futó Gábor, az Adózóna szakértője válaszol a kérdésekre.

Magánnyugdíjpénztár: százalékok és lehetőségek Cikk

A Magyarországon 1998. január 1-jétől működő vegyes-finanszírozású nyugdíjrendszer leglényegesebb vonása, hogy a magánnyugdíjpénztár tagjának társadalombiztosítási nyugdíja 25 százalékkal kevesebb lesz, mint a nem pénztártagoké - Futó Gábor, az Adózóna szakértője a magánnyugdíjpénztárak visszáságairól és a kilépés lehetőségéről ír.

Magánnyugdíjpénztárak: új rendszer, hatékonyabb adóhatósági fellépés Cikk

A magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó, 2008-tól érvényes törvényi változások az egyszerűsítést, az átláthatóságot és a pénztárak működési biztonságának és stabilitásának javítását szolgálták – mondta Varga Éva, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főosztályvezetője a Conforg Oktató és Tanácsadó Kft. konferenciáján.

Módosuló nyugdíjszabályok Cikk

Politikai vihart kavart a múlt héten a magánnyugdíjrendszerből az államiba történő visszalépés ügye, miközben a szakszervezetek az újabb és a már tavaly elfogadott szigorítások ellen tiltakoznak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs