156 találat a(z) mérleg cimkére

Hiba van a mérlegben? Megmutatjuk, mit kell tennie! Cikk

Elküldtük a mérlegeket a Cégbíróságnak – az ország valamennyi könyvelője egy emberként lélegzett fel. Mi a teendő, ha a nagy hajrában mégis elkövettünk valamilyen hibát? Az alábbiakban e kérdést egy esettanulmányon keresztül válaszoljuk meg.

Ellenőrizze, benne van-e minden a kiegészítő mellékletben! Cikk

Összegeztük, éves beszámoló esetén milyen kiegészítések kapcsolódnak a mérleghez, illetve mi mindent kell tartalmaznia a kiegészítő mellékletnek.

Devizában adott kölcsön évvégi értékelése Kérdés

Adatváltozás Kérdés

Osztalékelőleg: fél évig érvényes a mérleg Cikk

A számviteli törvény tavaly novemberi módosítása alapján az új Ptk. alatt működő társaságok is hat hónapig használhatják elkészített mérlegeiket osztalékelőleg fizetésére – mutat rá a MAZARS és együttműködő jogi irodája a Borsy Ügyvédi Társulás. A Ptk.-ból hiányolt, de az Szt.-ben megtalálható passzussal időt és pénzt is nyernek a hazai vállalkozások: akár már idén is kevesebb közbenső mérleget kell készíteniük és auditáltatniuk. Az előnyére változó osztalékszabályozás az idei számviteli változásokkal nemzetközileg is kompatibilis lesz – állítja a MAZARS legfrissebb összefoglalója.

Ingatlannal rendelkező társaság Kérdés

Ezt ne felejtse el, mert jöhet a kényszertörlés! Cikk

A kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak május 31-éig le kell adniuk mérlegeiket, a mulasztók ellen kényszertörlési eljárást indíthat az adóhatóság, amely tavaly már közel 30 ezer ilyen eljárást kezdeményezett – hívta fel a figyelmet a Bisnode online marketing, kockázatkezelési és üzleti információs megoldások kínáló nemzetközi cégcsoport magyar leányvállalata.

Behajtási költségátalány számviteli elszámolása Kérdés

Szétváló társaság mérlege Kérdés

Áruminta könyvelése Kérdés

Utánvét – idegen pénzeszköz nyilvántartása Kérdés

Fantomköltségek a cégben: könyvelni vagy nem könyvelni? Cikk

Egészen biztos, hogy minden könyvelő találkozott már olyan számlával, amelyen vevőként ugyan a cég neve állt, de a vásárolt terméknek, szolgáltatásnak halovány köze sem volt a vállalkozás tevékenységéhez. Ez nem csak adózási, de számviteli problémát is felvet.

Egyszeres könyvelés – kamattartalom Kérdés

Alakuló kft. bevallásai Kérdés

Eváról a társasági adóra váltana? Ilyen papírmunkával kell számolnia Cikk

Közeleg az a határidő, amikor az evások idén is dönthetnek, hogy megváltoztatják-e adózási formájukat. Kérdezőnk ügyfele már tavaly ilyenkor túlesett a váltáson, olvasónk most arra kíváncsi, milyen könyvelési és más teendői vannak. Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Autómentés tevékenység

Nagy Norbert

adószakértő

Helyi iparűzési megosztása

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close