hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új lehetőség: egyéni vállalkozóból kft. – Feltételek és teendők

  • Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló

2019. július 23-án kihirdették az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2019. évi LXXIII. törvényt (Mód tv.), amely az egyéni vállalkozó által alapított kft.-t érintően módosítja a számvitelről szóló, illetve a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény egyes előírásait.

Egyéni vállalkozóból korlátolt felelősségű társaság (kft.)

Az alapítás feltételei

A 2019. évi LXVI. törvény 2019. VII. 10-étől lehetővé teszi, hogy az egyéni vállalkozó a tevékenysége folytatására kft.-t alapítson, azzal, hogy

♦       a kft. alapításában az egyéni vállalkozón kívül más személy nem vehet részt (de később természetesen lehet további tagja),
♦       a tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó a szünetelés időtartama alatt nem alapíthat kft.-t,
♦       a kft. bejegyzését követő 5 évig az alapító egyéni vállalkozó nem lehet gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja, valamint nem létesíthet újabb egyéni vállalkozói jogviszonyt,
♦       a kft. előtársaságként nem működhet, ami azt jelenti hogy tevékenységét csak a cégbejegyzés napjával kezdheti meg, és e nappal szűnik meg az egyéni vállalkozó.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudja, kft. alapítása előtt milyen feladatokat kell elvégezni az egyéni vállalkozónak, mit kell szerepeltetni a mérlegben, milyen kötelezettségeket és jogokat visz tovább a kft.!

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A 2019-es változásokról további cikkeket itt olvashat!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Angliai munkabér adózása Magyarországon

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Külsős kiküldött költségelszámolásának kérdése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close