hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új lehetőség: egyéni vállalkozóból kft. – Feltételek és teendők

  • Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló

2019. július 23-án kihirdették az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2019. évi LXXIII. törvényt (Mód tv.), amely az egyéni vállalkozó által alapított kft.-t érintően módosítja a számvitelről szóló, illetve a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény egyes előírásait.

Egyéni vállalkozóból korlátolt felelősségű társaság (kft.)

Az alapítás feltételei

A 2019. évi LXVI. törvény 2019. VII. 10-étől lehetővé teszi, hogy az egyéni vállalkozó a tevékenysége folytatására kft.-t alapítson, azzal, hogy

♦       a kft. alapításában az egyéni vállalkozón kívül más személy nem vehet részt (de később természetesen lehet további tagja),
♦       a tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó a szünetelés időtartama alatt nem alapíthat kft.-t,
♦       a kft. bejegyzését követő 5 évig az alapító egyéni vállalkozó nem lehet gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja, valamint nem létesíthet újabb egyéni vállalkozói jogviszonyt,
♦       a kft. előtársaságként nem működhet, ami azt jelenti hogy tevékenységét csak a cégbejegyzés napjával kezdheti meg, és e nappal szűnik meg az egyéni vállalkozó.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudja, kft. alapítása előtt milyen feladatokat kell elvégezni az egyéni vállalkozónak, mit kell szerepeltetni a mérlegben, milyen kötelezettségeket és jogokat visz tovább a kft.!

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A 2019-es változásokról további cikkeket itt olvashat!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close