887 találat a(z) külföld-rss cimkére

Osztrák adóilletőség - magyarországi ingatlan hagyaték Kérdés

Amerikai kiberbiztonsági világcégtől indult a repülőtereket is érintő globális informatikai hiba Cikk

Az Egyesült Államok teljes légiforgalmát érintette és több repülőterén is ideiglenes zárlatot okozott az egész világra kiterjedő technológiai üzemzavar, ami egy amerikai kiberbiztonsági világcégtől, a Crowdstrike-tól indult pénteken – közölte az MTI.

Rekordáron, 45 millió dollárért kelt el egy sztregoszaurusz csontváza New Yorkban Cikk

Rekordáron, csaknem 45 millió dollárért (16 milliárd forintért) kelt el egy New York-i árverésen egy 160 millió éves sztregoszaurusz csontváza – közölte szerdán az aukciót szervező Sotheby's árverési ház.

EUB-ítélet: a jelzáloghiteleknél alkalmazott „küszöbkikötések” átláthatósága vizsgálható az ország teljes bankrendszerét érintő közérdekű kereset keretében Cikk

Az Európai Unió Bírósága honlapján ismertette a C-450/22. számú ügyben hozott ítéletét.

Gyengélkedik az ipari termelés az euróövezetben Cikk

Elemzők által vártnál kisebb mértékben, de csökkent az euróövezet ipari termelése havi összevetésben májusban, éves szinten pedig ugyancsak visszaesést regisztráltak az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adatai szerint.

Az orosz parlament megszavazta a progresszív szja-t és a 25 százalékos társasági adót Cikk

Megszavazta szerdán az orosz parlament mindkét háza az ország adórendszerének "finomhangolásáról" szóló törvényt, amely a progresszív személyi jövedelemadó-skála újbóli bevezetését is tartalmazza.

Aprópénzhiány Belgiumban: az euróérmék elköltésére biztatja a lakosokat a pénzügyminiszter Cikk

Pénzérméik elköltésére biztatja a Belgiumban élőket az ország pénzügyminisztériuma, a tárca szerint ugyanis egyre több eladó kerül bajba, ha készpénzes vásárlásnál aprót kell visszaadnia.

Per indulhat a holland állam ellen a nemek közti bérszakadék miatt Cikk

Hollandiában két bírónő pert indítana az állam ellen, amiért nem szüntette meg a férfiak és nők közti bérszakadékot az igazságszolgáltatásban.

A leggazdagabb oroszok vagyona több mint 28,7 milliárd dollárral nőtt az év eleje óta Cikk

Oroszország leggazdagabb üzletembereinek vagyona 28,749 milliárd dollárral nőtt 2024 eleje óta – derül ki a Bloomberg Billionaires Indexből, amelyet a részvényeik pénteki záróárfolyama alapján számítottak ki, közölte az MTI.

Július 1-jétől ismét nyári tarifát vezetnek be a horvát autópályákon Cikk

A horvát autópályákon ismét bevezetik a nyári tarifát, emiatt tíz százalékkal magasabbak lesznek az autópályadíjak július 1-je és szeptember 30-a között – tájékoztatott a horvát autópályákat kezelő vállalat (HAC) pénteken, közölte az MTI. A nyári tarifa nem vonatkozik a nehéz járművekre, autóbuszokra és kamionokra – tették hozzá.

Adót kell fizetni az állatok üvegházhatásúgáz-kibocsátása után Dániában 2030-tól Cikk

A világon elsőként megadóztatják Dániában 2030-tól az állattartó gazdákat a szarvasmarhák, disznók és bárányok által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok mennyisége alapján.

A görögöknél lehetséges lesz a hatnapos munkahét? Cikk

A munkaerőhiány enyhítésére a kormány hosszabb munkaidőt vezet be Görögországban. Egy új törvény lehetővé teszi a munkáltatók számára a hatnapos munkahét bevezetését – írja honlapján a Deutsche Welle nyomán a hrportal.hu.

Az EUB tisztességtelen reklám ügyében hozott ítéletet Cikk

Az Európai Unió Bírósága (EUB) biocid termékek reklámozása (C-296/23. számú) ügyben hozott ítéletet, amely az EUB hivatalos honlapján érhető el.

8 százalék feletti az infláció Oroszországban Cikk

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az áprilisi 7,8 százalék után májusban 8,3 százalék volt az éves infláció Oroszországban.

Kína nem hagyja válasz nélkül az elektromos autók uniós importvámjának megemelését Cikk

Kína minden szükséges intézkedést meg fog tenni a kínai vállalatok törvényes jogainak védelme érdekében – közölte csütörtökön a pekingi kereskedelmi minisztérium válaszul az Európai Unió azon döntésére, hogy további vámokat vet ki a Kínában gyártott akkumulátoros elektromos járművekre, tájékoztatott az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink