21 találat a(z) gyermeknevelés cimkére

A Jobbik adóstop bevezetését javasolja a kormánynak Cikk

Adóstop bevezetését javasolta a kormánynak pénteken a Jobbik alelnöke, aki szerint a válság miatt befolyó extra adóbevételeket nem szabad beszedni, vissza kell adni a családoknak – közölte az MTI.

Fizetés nélküli szabadságról visszatérő kismama Kérdés

Gyermeknevelés és munkavégzés: ezekre a szabályokra kell figyelemmel lenni Cikk

Kisgyermek(ek) nevelése mellett számos élethelyzet adódhat, amikor a munkavállaló nem, vagy csak nehézségek árán tudja ellátni munkaköri feladatait. Mindez egyedülálló szülőként még nehezebb. Ugyanakkor, ha a munkáltató és a munkavállaló kölcsönösen figyelnek egymás érdekeire, nyitottak az együttműködésre, abban az esetben megtartható az egyensúly és minden nehézség megoldható. Még a munkába visszatérő kismama foglalkoztatása is, aki éppen „beszoktatja” a kisgyermekét a bölcsődébe, óvodába, és aki sokszor kénytelen otthon maradni gyermeke(i) betegsége miatt.

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Gyermekneveléshez kapcsolódó egészségbiztosítási ellátások optimalizálása Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíja: mi minősül jogosultsági időnek? Cikk

Mi számít bele a jogosultsági időbe a nők kedvezményes nyugdíjánál? Összefoglaltuk.

Gyermekneveléssel töltött idő (maximum 8 év) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők kedvezményes nyugdíjba vonulása kapcsán kérdésként merül fel, hogy a 40 éves jogosultsági időbe hogyan számít bele azon nyugdíjjárulék-fizetéssel lefedett főállású anyaság (most gyet), ahol 3 gyermek nevelése esetén a gyermekneveléssel töltött idő eléri a maximum 8 évet, azonban a főállású anyaság időszaka több mint 8 évet fed le. Előre is köszönöm válaszát!

Közalkalmazott által gyermeknevelés céljára igénybe vett fizetés nélküli szabadság Kérdés

Ugyanezen a címen feltett kérdésemet egészíteném ki: Gyermekünk 3 éves korának betöltéséig volt a feleségem gyesen. A gyermek nem fogyatékos, de a fizetés nélküli szabadságot a gyermek felügyeletére vette igénybe. Ez esetben nem számít szolgálati időnek?

Közalkalmazott által gyermeknevelés céljára igénybe vett fizetés nélküli szabadság Kérdés

Feleségem második gyermekünkkel gyesen volt. A gyes 1994 novemberében járt le, de a gyermekünk csak 1995 nyarától járt óvodába. Feleségem a munkáltatója hozzájárulásával fizetés nélküli szabadságot vett ki a tanév végéig. A novembertől június közepéig tartó fizetés nélküli szabadság szolgálati időnek minősül-e az öregségi nyugdíj, illetve a nők 40 éves munkaviszony után igénybe vehető nyugdíj szempontjából?

Nők kedvezményes nyugdíjazása: fontos a részletek ismerete Cikk

Számos olyan részletszabálya van a köznyelven „nők 40” néven használt kedvezményes nyugdíjazásnak, amely befolyásolja az ellátásra való jogosultságot.

Nők kedvezményes nyugdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóknak 39 év 162 nap szolgálati időt, ezen belül 36 év 165 nap keresőtevékenységgel járó jogviszonyban szerzett időt állapitott meg a nyugdíjfolyósító igazgatóság. Három gyermeket szült, de a családi körülményei nem engedték meg, hogy a három gyermekkel otthon legyen, így gyermekneveléssel nem szerzett szolgálati időt. A gyermekek 1973., 1976., 1981. évben születtek. A kérdésem: a gyermekek, akik után szolgálati időt nem szerzett, a nyugdíjnál egyáltalán nem vehetők figyelembe? Arról nem tehet, hogy dolgoznia kellett. Köszönettel: Gönczi Katalin

Nők kedvezményes nyugdíja: nem mindegy, miből jön össze a 40 év Cikk

A nők kedvezményes nyugdíjszabályainál sokan összetévesztik a jogosultsági időt a szolgálati idővel. Ezért csalódnak, amikor kiderül, hogy a tervezettnél csak később lehetnek nyugdíjasok.

Drága gyermekeink Cikk

Egy vagyonba kerül a gyermek eljuttatása a felnőttkor és a felsőoktatás kapujába: két testvérnél akár 40-40 millió forintba is. Ez az összeg a szülői háztartási munka vagy a meseolvasás „ellenértékét” is tartalmazza, de pusztán az oktatás is könnyen elvihet 5 millió forintot 18 éves korig – írja a hvg hetilap összeállítása.

Újabb szochokedvezményeket ígér az adósaláta Cikk

Több új szochokedvezményt és egyéb módosítást is tartalmaz az Országgyűlésnek T/12741. számon beterjesztett törvényjavaslat. Ezeket ismertetjük.

Szolgálati idő vásárlása Kérdés

28 éves munkavállaló két gyermek szülése után visszatér a munkába, de szeretné megszüntetni a munkaviszonyát, hogy még 1-2 évig gyermekei nevelésével foglalkozzon. Azt a kérdést tette fel, hogy van-e lehetősége erre az időszakra szolgálati idő megvásárlására? A feltett kérdésre várom szíves válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs