305 találat a(z) felszámolás cimkére

Valódi alternatíva lehet a csőd? Cikk

Míg az év első két hónapjában több mint 4 ezer felszámolás, mindössze csupán 23 csődeljárás indult Magyarországon. Az idén életbelépett kedvező jogszabályi változásoknak köszönhetően ugyanakkor az eddig marginális szerepet betöltő csődeljárás növekvő számú esetben a felszámolás reális alternatívájává válhat, ami az életképes cégek megmentését eredményezheti.

Opten: tovább nőttek a felszámolások és a végelszámolások januárban Cikk

Januárban 1.951 céggel szemben indult felszámolás, és csaknem kétezer vállalkozás végelszámolása kezdődött meg, ez 44, illetve 71 százalékos növekedés 2011 januárjához képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Átlépte a húszezres határt a cégfelszámolások száma Cikk

Átlépte a húszezres határt az idén indított cégfelszámolások száma december 23-án - közölte az Opten céginformációs szolgáltató

Leszámolnak az alvó cégekkel Cikk

A közlemény emlékeztet arra, miszerint a KIM a Széll Kálmán Tervben vállalta, hogy 2011.

Gyeden lévő kismama: jár-e a felmondási védelem és egyéb juttatások? Cikk

Milyen juttatjokra jogosult a gyeden lévő kismama, akinek felszámolják a cégét? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Felszámolások: az "árnyékvezetők" sem bújhatnak el Szakértői Kommentár

A gyakorlatban egyre inkább kezd elterjedni a felszámolás alá került cégek vezető tisztségviselőinek a felelősségre vonása, amelyre egy két lépcsős eljárásban kerülhet sor. Bemutatjuk, hogyan néz ki ez a folyamat.

Felszámolás közben: hitelezői igény és visszavont megbizatás Cikk

Mit tehet a felügyelő bizottság elnöke, ha nem értesítették a cég ellen folyó felszámolás elrendeléséről? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Végelszámolás: 65 százalékkal több, mint tavaly Cikk

Júniusban és az első félévben egyaránt időszaki csúcsot döntött a felszámolások száma Magyarországon - közölte az Opten céginformációs szolgáltató keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Végelszámolás, felszámolás, csőd: mikor mi a legjobb megoldás? Kérdés

Mit tehet fizetésképtelen cégével? A kérdésre a Csurgay Ügyvédi Iroda válaszol.

Cégtulajdonos kismamának mikor kell lemondania a gyesről? Cikk

Gyeden lévő kismama tulajdonos egy cégben, amelyet felszámolnak. Jogosult-e végkielégítésre, s ha lemond a gyesről, jogosult-e munkanélküli segélyre? Olvasónk kérdésére Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Hat év után egymillióval adós neki a cég, pedig papíron elutalták Cikk

Mit tehet az elbocsátott munkavállaló, ha végkielégítését csak papíron kapta meg, ráadásul úgy sejti, hogy a cég ellen már megindult a felszámolás? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

A munkajogász válaszol: megbízási szerződés és felmondás Cikk

Hány megbízási szerződése lehet egy munkavállalónak egyszerre? Mit tehet, ha nem tudja elérni az önt elbocsátó céget, melynek még tartozása van? Hogyan lehet a munkaviszonyt megszűntetni? Olvasóink kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Próbaidő, túlóra, felszámolás - mit mond a munkajogász? Cikk

Felszámolás alatt álló cég munkavállalója, gyesről visszatérő kismama, próbaidő idejére ki nem fizetett túlóra - az olvasók kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

A munkajogász válaszol: be nem fizetett járulék és végkielégítés Cikk

Mit tehet a munkavállaló, ha felszámolás alatt álló cégről kiderül, hogy nem fizetett utána járulékot? A végkielégítés összegét meg lehet bontani? Lehet határozatlan idejű szerződésen kikötni határozott idejű megbízást a munkakörre és a munkavégzés helyére vonatkozóan? Olvasóink kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Mit tehet csődeljárás, passzív táppénz és csökkentett alapbér esetén? Cikk

Ha a dolgozókat a Bérgarancia Alapból fizetik ki, az mekkora összeg lehet egy ember esetén illetve van-e limitálva? Egy csődeljárás meddig tarthat egy munkáltatóval szemben? A passzív táppénz pontosan mit jelent, meddig tarthat, és milyen juttatások illetnek meg alatta? Az olvasók kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink