438 találat a(z) cafeteria cimkére

Kinek lesz olcsóbb a bérlet jövőre? Cikk

A helyi utazási bérlet után jövőre 6 százalékkal kevesebbet kell adózni. De ha a 2011-es bérlethez még decemberben hozzájut a dolgozó, akkor még a 2010. évi szabályok szerint, vagyis többet kell adózni utána!

Megszűnik a természetbeni juttatás - mi lesz helyette? Cikk

Bár a természetbeni juttatások fogalma 2011. január 1-jét követően megszűnik, egy részük továbbra is adható, csak adózni kell utánuk vagyoni értékként.

Cafetéria 2011: juttatások, amik kikerülnek a rendszerből Cikk

A béren kívüli juttatások az egyik legnépszerűbb adóoptimalizálási módszer, amely elsősorban olyan szolgáltatások igénybevételére ösztönöz, amelyek az állam értékében is állnak. Összehasonlítottuk milyen juttatásokat hogyan kell leadózni idén és jövőre.

Cafetéria kalkulátor 2011 - számolja ki! Cikk

Jövőre a munkáltatónak a béren kívüli juttatások értékének 1,19-szerese után 16 százalék személyi jövedelemadót kell fizetniük a törvénymódosítás értelmében, írja a HVG Adó 2011 különszáma. Ha szeretné tudni, mekkora bérnek felelnek majd meg a 2011-ben adható béren kívüli juttatások, most kiszámolhatja.

Adóváltozások: kinek mi jár majd jövőre? Cikk

Az egyik legjelentősebb jövő évi változás az adózásban a jövedelemkorláthoz nem kötött, már az első gyermek vállalását is támogató családi adókedvezmény. Eszerint egy és két eltartott után 62 500 forinttal, három eltartott esetén 206 250 forinttal lehet az összevont adóalapot csökkenteni. Közelebbről is szemügyre vettük a részleteket, s kiderült, hogy nem mindenki örülhet.

Mennyit ér jövőre a cafeteria? Cikk

Bár vannak még bizonytalan pontok a béren kívüli juttatások jövő évi szabályozásával kapcsolatban, az már most látszik, hogy a cafeteria még kedvezőbb lesz a vállalatok számára – olvasható a NEXON közleményében

Amit a béren kívüli juttatásokról tudni kell 2011-ben Cikk

A 2010-es évhez képest jelentősen átalakulnak a béren kívüli juttatások. 2010-ben három csoport volt: az adómentes, a kedvezményes 25 százalékos adózású és a normál adózású. 2011-re a három csoportból egy marad, a kedvezményes 25 százalékosan adózó. Megszűnt az internetes utalványok adómentessége, s normál adózású természetbeni juttatás is megszűnik, ráadásul ez utóbbi 2011-ben ugyanúgy adózik, mint a pénzjövedelem.

Cafetériaelemek, amik után nem kell járulékot fizetni 2011-ben Cikk

Az átalakuló szabályok és adókulcsok a kedvezményezett béren kívüli juttatások 16 százalékos kulccsal adóznak majd, (ami mindösszesen 19,04 százalék plusz terhet jelentenek a munkáltatónak), viszont nem változott a kedvezményesen adható juttatás nagysága.

Béren kívüli juttatás: a 7 leggyakoribb tévhit Cikk

A cafeteria népszerűsége a magasabb adóterhek ellenére sem csökkent, s bár évek óta része bérezési, motivációs rendszereknek, mégis számos tévhit van a béren kívüli juttatások rendszerével kapcsolatban. Az Adózóna cafeteria-szakártője, a Sodexo segítségével összeszedtük a 7 leggyakoribb tévhitet.

Mikor jár az iskolakezdési támogatás? Cikk

Megvonható-e a lakbér-támogatás? Mikor jár az iskolakezdési támogatás? Olvasóink kérdéseire az Adózóna cafeteria-szakértője, a Sodexo válaszol.

Béren kívüli juttatás: szemüveg és munkahelyi képzés is lehet? Cikk

A védőszemüveg lehet-e természetbeni juttatás? Üdülési csekket kaphat-e a munkavállaló nevelt gyermeke? A munkahelyi képzéseket célszerű cafeteria-elemként elszámolni? Olvasóink kérdéseire az Adózóna cafeteria-szakértője, a Sodexo válaszol.

Melyik a leggyakoribb béren kívüli juttatás? Cikk

Bővült a cafeteriában részesülők köre: míg 2010 első negyedévében a munkavállalók 42 százaléka nem kapott semmiféle juttatást a munkabérén kívül, a második negyedévben a válaszadóknak már csak 39 százaléka maradt ki mindennemű juttatásból – derül ki a Workania legfrissebb felméréséből.

Béren kívüli juttatás: összegek és szempontok Cikk

Mekkora összegben adható cafeteria? A távozó munkavállalótól visszakérhető a kiadott béren kívüli juttatás? Milyen szempontok alapján célszerű átalakítani a cafeteria-rendszert? Olvasóink kérdéseire az Adózóna cafeteria-szakértője, a Sodexo válaszol.

Béren kívüli juttatások: internet, kültag, üdülési csekk Cikk

Kültagnak jár-e béren kívüli juttatás? Vissza lehet kérni az üdülési csekket a távozó munkavállalótól? Mit kell tudni az internetutalványról? Az olvasók kérdéseire az Adózóna cafeteria-szakértője, a Sodexo válaszol.

Arculatot és nevet vált a SodexoPass Cikk

A béren kívüli juttatásokat az adott ország jogi környezete határozza meg, így ez a jelenség egyes országokban különböző mértékű, azonban nemzetközi tendenciának tekinthető. A változó piaci környezetre reagálva a Sodexo mind a 80 országban, ahol jelenleg is működik, új nevet vezet be, és újrapozícionálja a márkát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Online értékesítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Jetski utáni áfalevonás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs