452 találat a(z) cégvilág-rss cimkére

Áfa-visszaigénylés bérelt ingatlanon végzett felújítás esetén Cikk

Családi házban kialakított irodarész felújítási költségéről szóló számla áfatartalma visszaigényelhető-e? – kérdezte olvasónk. Bartha László adójogi szakjogász szakértőnk válaszolt.

Pesszimista várakozások a magyar tőzsdén Cikk

A februári részvénypiaci pánik után, amit az orosz-ukrán háború kirobbanása váltott ki, márciusban felfelé korrigáltak a világ tőzsdéi, a BUX is emelkedéssel zárta a hónapot – írja a portfolio.hu, amely április havi felmérésében ismét megkérdezte a hazai alapkezelőket arról, milyenek most a magyar tőzsde és a forint kilátásai, és milyen hazai részvényeket érdemes most venni.

Hipakedvezmény a társaságiadó-bevallásban Cikk

Hogyan kell beállítani a tao-bevallásba az iparűzésiadó-kedvezményt? – kérdezte az Adózóna olvasója. Antretter Erzsébet adószakértő, a Niveus Consulting Group Kft. igazgatója válaszolt.

Utazásszervezés áfája – tévhitek Cikk

Az utazásszervezéssel, turisztikai adózással kapcsolatos áfaelőírásokat elemző sorozatunk hatodik, befejező részében az utazásszervezési szolgáltatással kapcsolatos tévhiteket vesszük górcső alá.

Ők sumákoltak az alkalmazott bejelentésével Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát – természetes személyeknél az adóazonosító jelet –­, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be alkalmazottuk munkaviszonyát. A NAV közzéteszi továbbá a jogsértést megállapító határozat keltét, és végrehajthatóvá válásának napját is. A NAV a közzétett adózók adatait két év elteltével törli.

Még egyszer a kkv-k 1 százalékos ipájáról: elszámolás, teendők Cikk

A kkv-k 1 százalékos iparűzési adójáról szóló előző cikkünkben az összeszámítási szabály alkalmazásának szükségességét mutattuk be. Az alábbiakban pedig azt részletezzük, hogy milyen teendőik lehetnek még a kkv-knak ezügyben, illetve hogyan kell elszámolniuk az iparűzési adót a kedvezményes adómérték alkalmazása esetén.

Nagy adócsalások: a Ronaldo-ügy – itt az Adózóna podcastsorozatának 2. része Cikk

Megjelent az Adózóna „A világ legnagyobb adócsalásai” című podcastsorozatának második része: „A Ronaldo-ügy". A mikrofonnál: dr. Kiss Anna kriminológus és Sinka Júlia okleveles adószakértő.

Ötéves csúcson volt tavaly a vállalati felvásárlások értéke Közép- és Kelet-Európában Cikk

Öt éve nem volt olyan magas a közép- és kelet-európai régióban az összeolvadási és felvásárlási (M&A) ügyletek értéke, mint tavaly – derül ki a Mazars pénzügyi tanácsadó és a Mergermarket közös idei tanulmányából.

Kényszerleállás a Tungsramnál Cikk

Részleges gyárleállások miatt szabadságra küldik mától a Tungsram érintett dolgozóit, mert a céget megoldhatatlan helyzet elé állították a gazdasági körülmények – írja a Zalai Hírlap szombati száma a társaság elnök-vezérigazgatójának tájékoztatására hivatkozva.

Távértékesítés közösségen belül: hol kell bejelentkezni az OSS rendszerbe? Cikk

Magyarországon vagy Ausztriában kell bejelentkezni az OSS rendszerbe osztrák cég által másik tagállamba fuvaroztatott, Magyarországról induló távértékesítés esetén? – kérdezte az Adózóna olvasója. Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Környezetvédelmi termékdíj: mi legyen a számlán és az áfabevallásban? Cikk

Mit kell feltüntetni a számlán, ha környezetvédelmi termékdíj terheli a kiszámlázott anyagot? – kérdezte az Adózóna olvasója. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Részmunkaidőben egyszerre több munkahelyen Cikk

Milyen szabályok vonatkoznak a két cégnél is részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállaló szabadságolására? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Céltartalékképzés a Sberbank csődje miatt? Cikk

Lehet-e, illetve kell-e egy kft.-nek céltartalékot képeznie a 2021. évre a Sberbank csődje miatt? – kérdezte az Adózóna olvasója. Greff Magdolna okleveles adószakértő, a Finacont Kft. munkatársa válaszolt.

12 milliárd forintos energiahatékonysági támogatás magyar kkv-knak Cikk

12 milliárd forintos energiahatékonysági támogatást nyújt a kormány magyar kis- és középvállalkozásoknak – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán pénteken.

Az EU elfogadta az Oroszország elleni szankciók ötödik csomagját Cikk

Az Európai Unió Tanácsa írásbeli eljárás útján elfogadta az Oroszország elleni szankciók ötödik csomagját válaszul az Ukrajna elleni orosz katonai agresszióra, valamint az orosz fegyveres erők által Ukrajnában elkövetett atrocitásokra – közölte az uniós tanács pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs