160 találat a(z) betegszabadság cimkére

Betegszabadság fizetés nélküli szabadság idejére Kérdés

Betegszabadság és táppénz a jelen veszélyhelyzetben Kérdés

Koronavírus és táppénz Kérdés

Alkalmazott betegszabadsága, táppénze Kérdés

Betegszabadság Kérdés

Kiegészítő tevékenységű katás egyéni vállalkozó keresőképtelensége / bt. kültag tagi jogviszonya külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Táppénz, járulékfizetési kötelezettség hatósági karantén idején Cikk

Hatósági házi karantén alatt milyen ellátás, munkabér illeti meg a munkavállalót? Ha külföldről tér haza, és karanténba kerül, akkor fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, és fizetnie kell maga után a 7710 forintot, vagy azt a munkáltató át is vállalhatja? Ha kontakt személy kerül hatósági karanténba, akkor táppénzre kell, hogy vegye a háziorvos? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna, tb-szakértő, jogász válaszolt.

Megváltozott munkaképességű – szocho-kedvezmény Kérdés

Szakképzési munkaszerződés esetén betegszabadság Kérdés

Felmondási idő és végkielégítés számítása Kérdés

Táppénz állásidő alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátással foglalkozó kft. jelenleg nem tud tevékenységet végezni a vírushelyzet miatt, a vendéglátó egység zárva tart, dolgozóit nem bocsátotta el, közös megállapodás szerint állásidőt fizet nekik, melynek keretében a dolgozók az alapbérük 50%-át kapják meg, és nem kell bejárni dolgozniuk. Az egyik dolgozó bejelentette, hogy táppénzen van (nem a vírus miatt). Az a kérdésünk, hogy ebben az esetben is ugyanazokkal a szabályokkal kell a táppénzt igényelni, mintha a dolgozó munkát végezne? Jár a 15 nap betegszabadság, és azt követően a táppénzigényt be lehet adni az illetékes szervnek (nem kifizetőhely)? Ha igen, akkor a betegszabadság alapja az 50%-os alapbér, amit jelenleg kap a dolgozó, és annak a 70%-át kapja a dolgozó?

Havibéres időkeretes távolléti díj számítás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_30_haviberes_idokeretes_tavolleti_di_jrs A fenti címen feltett kérdésre megkaptam válaszát, köszönöm. A számomra a kérdés továbbra is az, hogy hogyan számítódik a távolléti díj, vagyis betegszabadság esetén a korábbi példánál maradva, alapbér/160 vagy alapbér/144 70 százaléka a betegszabadság órabére?

Koronavírus – munkaügyi lehetőségek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném a koronavírus miatti helyzetben. Egy kolléga esetében, akinek nem tudunk munkát adni, milyen szabályok/eljárások alkalmazhatók/alkalmazandók? Gondolok itt a teljes „skálára” és annak vonzataira. Pl. betegállomány, részmunkaidő, fizetetlen szabadság, felmondás a dolgozó részéről, felmondás a munkaadó részéről …. stb. Segítségüket, tanácsukat előre is köszönöm!

Koronavírus-járvány: kisokos munkáltatóknak, munkavállalóknak Cikk

A koronavírus-járvány következtében feje tetejére állt mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók élete. Nézzük meg, hogy milyen potenciális veszélyforrások leselkednek a felekre, és azokra milyen jogi megoldások találhatóak!

Betegszabadság kiadása áthúzódó táppénznél nyugdíjas munkavállalónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy nyugdíjas, munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállaló, aki decemberben lebetegedett. 2019-ben megkapta a 15 nap betegszabadságot, majd ezután táppénz járna neki, de természetesen nem kapja meg, mivel nyugdíjas. A táppénze áthúzódott 2020-ra is. A kérdésem az, hogy ebben az esetben 2020 januárjában betegszabadság jár-e neki, vagy mivel folyamatos keresőképtelenségről van szó, továbbra is igazolt fizetés nélküli távolléten van, és a betegszabadságot csak a következő keresőképtelenségnél kell fizetnie a munkáltatónak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close