361 találat a(z) béren kívüli juttatás cimkére

Hajó számviteli elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdést tettem fel (melyre válasz érkezett) az alábbiak szerint hajó áfájának levonása és a hajó számviteli elszámolhatósága tekintetében: http://adozona.hu/kerdesek/2017_9_7_hajo_beszerzese_tdi Megköszönve eddigi válaszát, még további kérdésem merült fel ezzel a tárggyal kapcsolatban: Miképpen válik igazolhatóvá az, hogy a hajót valóban rekrációs célra (esetleg reklámcélra) használják? Továbbá a dolgozók részére miképpen kerül megállapításra ez az érték, mely abban fejeződik ki, hogy a nyári időszakban ingyen és ellenszolgáltatás nélkül használhatják a hajót? Mert - ha jól értettem a válaszát - akkor a dolgozók ezzel a juttatással béren kívüli juttatást kapnak, melynek közterheivel együtt szerepelnie kell a számfejtésben. Ha ellenszolgáltatás nélkül kapják ezt a juttatást, akkor hogyan állapíthatom meg, hogy milyen összeg után keletkezik adófizetési kötelezettségük, vagyis milyen összegben kaptak rekreációs szolgáltatást a cégtől? Válaszát újfent köszönöm!

Adómentes lakáscélú támogatás utólag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. munkaviszonyban álló munkavállalójának szeretne a 15 millió forint értékű lakásvásárlásához 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adni. Tekintettel arra, hogy a folyamat kissé megnehezíti a tárgyalást és a lebonyolítást az eladóval, ezért van arra lehetőség, hogy a munkavállaló maga vásárolja meg, majd az ügylet lebonyolítása után – igazolva a szobaszámot és egyéb feltételeket – a munkáltató utólag, hitelintézet útján folyósítsa a támogatást? Előre is köszönöm válaszát!

Kivás – 08-as bevallás Kérdés

Kiva hatálya alá tartozó társas vállalkozás a 1708-as havi bevallás 01-es lapján vallja be a béren kívüli juttatások után az 1,18-as adóalap után fizetendö 15 százalék szja-t és 22 százalék ehót?

Iskolakezdési támogatás cafetérián kívül: mikor, kinek, hogyan adható? Cikk

Bár még tart a nyári vakáció, a tanulók szüleinek már a nyakukban a gond, hogyan teremtsék elő az új tanév kezdetével felmerülő kiadások fedezetét. Sok munkáltató kész a rászorult dolgozók megsegítésére, ám nem mindegy, hogy milyen adózási következményekkel kell számolniuk.

Béren kívüli juttatás és egyes meghatározott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni szíves állásfoglalását. Egyik cégünk regenerálódási juttatás keretében is juttat a dolgozói részére SZÉP-kártyát (három alszámla) és cafetéria keretében is juttat SZÉP-kártyát. A bérszámfejtéskor elvárja, hogy mindegy, melyik keretből juttat SZÉP-kártyát, a 450 ezer forint limitet figyeljük, és ennek megfelelően számoljuk el a 14, illetve a 22 százalékos ehót. Ez azt jelenti, hogy néha a regenerálódási keret, néha a cafetéria, néha a kettő ötvözete a béren kívüli juttatás. Hivatkozhatok-e az szja-törvényre, hogy a cégnek meg kell határozni a számfejtendő tételeknél, melyik a béren kívüli juttatás, illetve melyik az egyes meghatározott juttatás? Számunkra ezzel egyértelművé válna, hogy mit és mikor kell 14 százalékos ehóval elszámolni. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Juttatások megbízási szerződéssel foglalkoztatottaknak Cikk

Sok cég foglalkoztatja a tevékenységében közreműködőket megbízási szerződéssel, ami a munkaviszonynál köztudottan kötetlenebb kapcsolatot jelent a felek között, mert nem kell a szigorú munkajogi előírásokhoz igazodniuk. Másrészt viszont adózási szempontból a megbízottnak adómentesen vagy kifizetői közteherrel adható juttatások köre jóval szűkebb, mint a munkaszerződéssel foglalkoztatottak esetében.

Saját konyha és shop Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk a telephelyen beruházást végez, melynek keretében építésre kerül egy konyha- és egy shop épület is. A konyhát és a boltot is előreláthatólag társaságunk fogja üzemeltetni, és dolgozóinkon kívül idegenek is igénybe vehetik. Szeretnénk, ha dolgozóink közül minél többen itt ebédelnének, illetve vásárolnának, ezért szeretnénk valami olyan konstrukciót bevezetni, hogy a munkabérük mellett kapnának "bont", amit csak itt tudnának levásárolni. Az a kérdésem, hogy ön szerint ezt milyen formában tudnánk megvalósítani, hogy a lehető legkevesebb adóvonzata legyen? Vagy ha nem bonnal, milyen más módon? A másik kérdésem pedig az, hogy az éves 100 000 Ft béren kívüli juttatás keretösszeg csak készpénzben, illetve banki átutalással adható? Előre is köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel.

Béren kívüli juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy munkavállaló, aki két munkahelyen is dolgozik, kaphat-e béren kívüli juttatást mind a két munkáltatójától? Van-e valamilyen korlátozás a rekreációs keretösszegen kívül? Illetve ez a keretösszeg csak egy munkáltatótól kapott juttatások együttes értékére vonatkozik? Válaszát előre is köszönöm!

Munkavállalói juttatások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem lenne, hogy munkavállalóknak biztosított juttatásokat kis értékben (születésnapra képeslap, esetlegesen ebéd elszámolása külső étkezésnél) és nagy értékben (utazás vagy tárgyi ajándék) hogyan kell elszámolni, milyen adónemeket és hozzájárulást kell fizetni utánuk? Egyes meghatározott juttatásként lehet kezelni őket, és 1,18-szoros érték után 15 százalékos személyi jövedelemadó és 22 százalékos egészségügyi hozzájárulás fizetése elegendő-e?

Üdülőbérlés dolgozóknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni egy témában. Társaságunk a Balaton mellett nyaralókat/apartmanokat bérel nyáron két hónapra. Heti váltással biztosítja a dolgozóinak és családtagjaiknak a nyaralását/pihenését. A dolgozóknak nem kell fizetniük sem a szállásért, sem az ingatlan használatával kapcsolatos rezsiköltségekért. Az ellátás: önellátó. Hogyan számolhatja el a cég a bérleti és a rezsidíjat? Elismert költségnek számít-e tao szempontól? Mit kell fizetni a cégnek, illetve a dolgozóknak? Köszönöm a segítséget. Kocsisné Erzsébet

Tanulók béren kívüli juttatása Kérdés

Tanulószerződéssel foglalkoztatott tanulóknak a szakképzési törvény jelenlegi szabályozása egyszeri meleg vagy hideg étkezést, vagylagosan pedig valóban a költségekhez való természetbeni hozzájárulást ír elő. 2016 évig béren kívüli juttatásként megkapták a belső szabályzatban előírt értékű étkezési utalványt. Jelenleg a 2017. január 1-jétől érvényes százezer forint pénzösszeg éves szinten biztosítható-e nekik étkezésre úgy, mint eddig? Válaszukat várva.

Tévedésben a munkáltatók: ez a három szempont a legfontosabb a dolgozóknak Cikk

A munkavállalókat kevésbé érdekli az innováció, a munkahelyi diverzitás vagy a csapatmunka, inkább a felelősségvállalás, az átláthatóság és a munka-magánélet egyensúly biztosítása csábítja őket, amikor új munkahelyet keresnek – állapítja meg a Clementine, az adatbányászati, statisztikai alkalmazások egyik vezető magyar szállítója 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatása.

Juttatás munkavállalónak mint károsultnak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tíz éve társaságunknál munkaviszonyban álló munkatársunknál tűzeset volt, aminek következtében leégett a családi házuk egy része és a garázsuk. Társaságunk szeretne 150 ezer forint készpénztámogatást adni a károsult munkavállalónak. A támogatás adható adómentesen (szja-törvény 1. számú mellékletének 6.1.a bekezdése alapján), illetve járulékmentesen? Ha a munkavállaló a támogatást nem káresemény bekövetkezése miatt kapná, akkor az összeg után mennyi adót és járulékot kellene fizetni? Milyen bevétel (jövedelem) kategóriába tartozna a kifizetés, ha a készpénzes cafeteriajuttatást ebben az esetben figyelmen kívül hagyjuk? Üdvözlettel: Stelkovics István / Müller Drogéria Magyarország Bt.

Béren kívüli készpénzjuttatás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A béren kívüli juttatásként adható, szabadon elkölthető pénzösszegjuttatás számviteli szempontból személyi jellegű egyéb kifizetés (nem bér!), de a bérprogramom nettó kifizetésként összevonta a nettó jövedelemmel. Kérdésem, hogyan kell ezt könyvelni? T55 – K471 Tehát könyvelhetem a jövedelemelszámolási számlára, vagy másik 4-re kell könyvelni? Köszönettel: Lőrinczné

Ruhapénz II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdésemet pontosítanám. Adóellenőrzésünk révén szeretnék tanácsot kérni: vagyongazdálkodást végző állami tulajdonban lévő kft. 2014-ben béren felüli juttatás keretében ruhapénzt adott. A dolgozóknak a ruhavásárlásról a számlákat le kellett adniuk, a kifizetés utána történt. Milyen adók és járulékok terhelték ezt a kifizetett összeget? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close