hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken razziáznak a NAV ellenőrei a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei októberben is folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. A tél közeledtével ellenőrzik a autógumi-szerelő műhelyeket, vállalkozásokat, de NAV-látogatásra számíthatnak a koszorú-, virág- és ajándékkereskedők, illetve lesznek próbavásárlások vendéglátóhelyeken, zöldség- és gyümölcsárusoknál is. Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai az itt leírt helyeken kívül is ellenőrzéseket tartsanak.

KÖZPONTI

Béren kívüli juttatásként adott utalványok ellenőrzése

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) célzott ellenőrzéssorozatba kezd az utalványokkal visszaélő cégeknél. Az érintett társaságoknál a munkavállalók az utalványokat az átadás után röviddel készpénzben visszaválthatták, így a munkáltatók – az adók és járulékok bevallása és megfizetése nélkül – jelentős béren felüli jövedelmet juttathattak alkalmazottaiknak.

A NAV több mint ezer olyan céget azonosított és ellenőrizhet, ahol így éltek vissza a béren kívüli juttatás e formájával. A vizsgálatok a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményeket és az adózatlan jövedelmeket érintik.

A munkáltatóknak az ellenőrzés megkezdéséig van lehetőségük az így juttatott utalványok valós közterheit bevallani és megfizetni, korábbi bevallásaikat önellenőrzéssel módosítani.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kataalanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

ÉSZAK-BUDAPEST

Októberi ellenőrzések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. októberben a piacokon és azok környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Vizsgálatokra számíthatnak még az autógumi-szerelő vállalkozások is.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések a 44. héten

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között Budapesten ellenőrzik a Halloween ünnephez kapcsolódó ajándékkereskedőket és jelmezkölcsönzőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

Ellenőrzések október végén

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között egész Budapest területén ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Ellenőrzések mindenszentek idején

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 26. és november 1. között a virágárusokat vizsgálják. Ellenőrzésre lehet számítani az üzletekben és a közterületeken, különösen a temetők környékén. Az adóellenőrök a nyugtaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését is vizsgálják.

Ellenőrzések az őszi időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

BARANYA MEGYE

Októberi–novemberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai október 26. és november 1. között hétfőn Komlón, a virágboltokat, csütörtökön Szigetváron, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, pénteken pedig Pécsett, a Siklósi úton található virágárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

BÉKÉS MEGYE


Október 26. és 30. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. október 26. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a közterületeken, piacokon és üzletekben virágot, mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Október 19. és 30. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. október 19. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén működő éttermeket, italboltokat, pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Mindenszentekhez kapcsolódó ellenőrzések

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 28. és 30. között Miskolcon, Ózdon, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden vizsgálják a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozások nyugta- és számlaadását, az online pénztárgép használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések 2020. október 26. és 31. között a koszorú- és virágárusoknál

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 31. között a koszorú- és virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Virágüzletek és koszorúárusok ellenőrzése október 26. és november 1. között

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 1. között a megyei virágüzleteket és koszorúárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2020. október 26. és 30. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. október 26. és 30. között a koszorú- és virágkereskedőket ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2020 októberben

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. októberben a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzési helyszínek 43–44. hét

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43–44. héten koszorút, virágot és mécsest árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 44–45. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 6. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 44. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. október 26. és 30. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ október 26. (hétfő): Rétsági járás,
♦ október 27. (kedd): Pásztói járás,
♦ október 28. (szerda): Szécsényi járás,
♦ október 29. (csütörtök): Balassagyarmati járás,
♦ október 30. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág-, dísznövény-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

PEST MEGYE

Mindenszentek

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 19. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 44.hét

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 44. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

♦ piacokon, vásárokon, kitelepüléseken - különös tekintettel a virág- és dísznövényárusokra;
♦ a koszorút és mécseseket árusítóknál;
♦ valamint az építőipari vállalkozásoknál.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 44. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ október 26. (hétfő): Rakamaz, Nyírtelek;
♦ október 27. (kedd): Nyírbátor, Nyírvasvári;
♦ október 28. (szerda): Kisvárda, Ajak;
♦ október 29. (csütörtök): Porcsalma, Csenger;

október 30. (péntek): Nyíregyháza.

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

♦ 2020.10.26. (hétfő): Dunaföldvár,
♦ 2020.10.27. (kedd): Bonyhád,
♦ 2020.10.28. (szerda): Dombóvár,
♦ 2020.10.29. (csütörtök): Tamási,
♦ 2020.10.30. (péntek): Paks.

VAS MEGYE

Koszorú- és virágkereskedők ellenőrzése

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 1. között a koszorú- és virágkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, indokolt esetben forgalomszámlálást is végezhetnek. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 44. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között a virágárusokat és koszorúkészítőket ellenőrzik. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében 2020. október 19. és november 1. között

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 19. és november 1. között a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close