hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken razziáznak a NAV ellenőrei a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei októberben is folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. A tél közeledtével ellenőrzik a autógumi-szerelő műhelyeket, vállalkozásokat, de NAV-látogatásra számíthatnak a koszorú-, virág- és ajándékkereskedők, illetve lesznek próbavásárlások vendéglátóhelyeken, zöldség- és gyümölcsárusoknál is. Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai az itt leírt helyeken kívül is ellenőrzéseket tartsanak.

KÖZPONTI

Béren kívüli juttatásként adott utalványok ellenőrzése

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) célzott ellenőrzéssorozatba kezd az utalványokkal visszaélő cégeknél. Az érintett társaságoknál a munkavállalók az utalványokat az átadás után röviddel készpénzben visszaválthatták, így a munkáltatók – az adók és járulékok bevallása és megfizetése nélkül – jelentős béren felüli jövedelmet juttathattak alkalmazottaiknak.

A NAV több mint ezer olyan céget azonosított és ellenőrizhet, ahol így éltek vissza a béren kívüli juttatás e formájával. A vizsgálatok a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményeket és az adózatlan jövedelmeket érintik.

A munkáltatóknak az ellenőrzés megkezdéséig van lehetőségük az így juttatott utalványok valós közterheit bevallani és megfizetni, korábbi bevallásaikat önellenőrzéssel módosítani.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kataalanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

ÉSZAK-BUDAPEST

Októberi ellenőrzések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. októberben a piacokon és azok környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Vizsgálatokra számíthatnak még az autógumi-szerelő vállalkozások is.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések a 44. héten

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között Budapesten ellenőrzik a Halloween ünnephez kapcsolódó ajándékkereskedőket és jelmezkölcsönzőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

Ellenőrzések október végén

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között egész Budapest területén ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Ellenőrzések mindenszentek idején

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 26. és november 1. között a virágárusokat vizsgálják. Ellenőrzésre lehet számítani az üzletekben és a közterületeken, különösen a temetők környékén. Az adóellenőrök a nyugtaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését is vizsgálják.

Ellenőrzések az őszi időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

BARANYA MEGYE

Októberi–novemberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai október 26. és november 1. között hétfőn Komlón, a virágboltokat, csütörtökön Szigetváron, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, pénteken pedig Pécsett, a Siklósi úton található virágárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

BÉKÉS MEGYE


Október 26. és 30. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. október 26. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a közterületeken, piacokon és üzletekben virágot, mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Október 19. és 30. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. október 19. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén működő éttermeket, italboltokat, pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Mindenszentekhez kapcsolódó ellenőrzések

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 28. és 30. között Miskolcon, Ózdon, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden vizsgálják a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozások nyugta- és számlaadását, az online pénztárgép használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések 2020. október 26. és 31. között a koszorú- és virágárusoknál

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 31. között a koszorú- és virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Virágüzletek és koszorúárusok ellenőrzése október 26. és november 1. között

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 1. között a megyei virágüzleteket és koszorúárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2020. október 26. és 30. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. október 26. és 30. között a koszorú- és virágkereskedőket ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2020 októberben

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. októberben a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzési helyszínek 43–44. hét

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43–44. héten koszorút, virágot és mécsest árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 44–45. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 6. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 44. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. október 26. és 30. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ október 26. (hétfő): Rétsági járás,
♦ október 27. (kedd): Pásztói járás,
♦ október 28. (szerda): Szécsényi járás,
♦ október 29. (csütörtök): Balassagyarmati járás,
♦ október 30. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág-, dísznövény-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

PEST MEGYE

Mindenszentek

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 19. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 44.hét

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 44. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

♦ piacokon, vásárokon, kitelepüléseken - különös tekintettel a virág- és dísznövényárusokra;
♦ a koszorút és mécseseket árusítóknál;
♦ valamint az építőipari vállalkozásoknál.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 44. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ október 26. (hétfő): Rakamaz, Nyírtelek;
♦ október 27. (kedd): Nyírbátor, Nyírvasvári;
♦ október 28. (szerda): Kisvárda, Ajak;
♦ október 29. (csütörtök): Porcsalma, Csenger;

október 30. (péntek): Nyíregyháza.

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

♦ 2020.10.26. (hétfő): Dunaföldvár,
♦ 2020.10.27. (kedd): Bonyhád,
♦ 2020.10.28. (szerda): Dombóvár,
♦ 2020.10.29. (csütörtök): Tamási,
♦ 2020.10.30. (péntek): Paks.

VAS MEGYE

Koszorú- és virágkereskedők ellenőrzése

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 1. között a koszorú- és virágkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, indokolt esetben forgalomszámlálást is végezhetnek. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 44. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és 30. között a virágárusokat és koszorúkészítőket ellenőrzik. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében 2020. október 19. és november 1. között

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 19. és november 1. között a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close