53 találat a(z) adóemelés cimkére

Cafeteria 2019: a juttatás, amely áldozatul esett a szigorításnak Cikk

A munkáltatók jelentős része nem szüntette meg a cafeteriajuttatásokat a jelentősen megemelt közterhek ellenére, de a többség nem vállalta magára a többlet adókat – derül ki egy friss kutatásból. Egy korábban népszerű juttatásfajta szinte teljesen áldozatul esett a szigorításnak.

Az Eiffel-toronynál tüntethetnek szombaton az üzemanyag adóemelése ellen Cikk

Az üzemanyag adóemelése ellen útblokádokkal tiltakozó sárga mellényesek mozgalma szombaton Párizsban, a Mars-mezőn tiltakozhat, miután ott adottak "a szükséges biztonsági körülmények" – közölte csütörtökön a francia belügyminisztérium.

Bátor vagy vakmerő? Nem lesz adóemelés – szól az ígéret Cikk

Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban – jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter egy pénteki moszkvai szaktanácskozáson.

Ilyen is van: saját adójuk emelését kérik Cikk

Több mint 40 New York-i milliomos levélben kérte az állam kormányzójától és magas rangú törvényhozóktól, hogy emeljék meg a leggazdagabb egy százalék által fizetett adót az államban a szegénység visszaszorítása és a hanyatló infrastruktúra fejlesztése érdekében.

Élőlánccal tiltakoznak az adóemelés ellen Cikk

Élőláncot tervez a parlament elé a Vasas Szakszervezeti Szövetség november 17-én, a dolgozókat terhelő adók miatt - közölte Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke az MTI-vel kedden.

Adóemelés miatt sztrájkolnak Cikk

Háromnapos sztrájkot kezdenek szerdán a szerbiai ügyvédek az őket érintő adóemelések miatt - írta kedden a Vajdaság Ma című újvidéki hírportál.

Adóemelés: tízből három embert érint – Varga Mihály az adótervekről Cikk

A dohánytermékeknél nem kizárt a jövedéki adó emelés, ugyanakkor a jövedelemtípusú adóknál csökkentés várható – mondta Az Este című televíziós műsorban a nemzetgazdasági miniszter.

Adóemelés: nem kenhető az európai szervezetekre Cikk

Módosította az Országgyűlés a hétfői ülésén a gazdasági stabilitásról szóló törvényt az alaptörvény ötödik módosításával összefüggésben.

Mégsem lesznek adóemelések Franciaországban Cikk

A vártnál lassabb növekedésre hivatkozva a francia kormány annak ellenére nem emeli az adókat, hogy az előrejelzések szerint sem idén, sem jövőre nem teljesül a költségvetési hiánycél. A kormány döntését tegnap este jelentette be a pénzügyminiszter - írja a portfolio.hu.

Jobb GDP, jöhet az adóemelés Cikk

Az előzetesnél erősebb GDP-adattal ünnepelhette a japán kormány a 2020-as tokiói olimpia hírét, a jelentős növekedés az adóemelési döntést is megkönnyítheti. Elemzők azonban figyelmeztetnek: a legfrissebb adatok a belső kereslet megtorpanását jelzik - írja a napi.hu.

Tranzakciós illeték: 3 hónapnyi kamatot visz el az emelés Cikk

A Népszabadság szerint az adó- és illetékemelések közül leginkább a tranzakciós illeték emelése növeli meg egy átlagos család terheit.

Így emelik az adókat augusztustól Cikk

Augusztustól egészségügyi hozzájárulást (eho) kell fizetni a kamatjövedelem után, 50 százalékkal nő a tranzakciós illeték mértéke és a nem magánszemélyek távközlési adója is.

Adóemelés nélkül kezeli az árvíz-helyzetet a cseh kormány Cikk

Adóemelés és az idei költségvetési hiány növelése nélkül biztosítja a cseh kormány a károk felszámolásához szükséges forrásokat.

Szlovén akcióterv adóemeléssel Cikk

A szlovén kormány állami vállalatok privatizációját, adóemelést és megszorító intézkedéseket is tartalmazó akciótervet fogadott el csütörtökön, így próbálják elkerülni, hogy az ország uniós mentőcsomagot kérjen.

Ernst&Young: további adóemelések várhatók Európában Cikk

Folytatódik a jövedékiadó- és áfaemelési trend az Európai Unióban, s tendenciává vált a banki tranzakciós adó bevezetése is, így a fogyasztóknak további áremelkedésre, a cégeknek az adminisztratív terhek növekedésére kell készülniük - derül ki az Ernst & Young könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb tanulmányából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close