323 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Visszamenőleg nulla lenne a reklámadó, júniustól viszont emelnék Cikk

Az uniós szabályokkal indokolta a reklámadó módosításáról szóló előterjesztését Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tegnap benyújtott indítvány visszamenőleg nullára csökkentené, júniustól viszont emelnék az adó mértékét.

Rávetődik a kormány az uniós pénzekre: március végéig kiírja az összes pályázatot Cikk

A hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírj a pályázatokat a kormány – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról szóló vitanapját indító beszédében. Az adott időszakban rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

Internetáfa: nem enged a kormány az alacsonyabb adókulcsból Cikk

Magyarország ragaszkodik az internetáfa csökkentéséhez, mivel minden fontos állami és más, kereskedelmi célú szolgáltatás az interneten keresztül érhető el, valamint hozzájárul a gazdaság dinamizálásához is – szögezte le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után Brüsszelben, a közmédia újságírói előtt.

Autóalkatrész-beszállítókat bírságolt kartellezés miatt az EB Cikk

Az Európai Bizottság kartellezés miatt hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett, összesen 155,5 millió euróra – közölte az uniós bizottság.

Épülhet Paks II., jóváhagyta Brüsszel az állami támogatást Cikk

Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése, miután Magyarország kötelezettséget vállalt a versenytorzulás korlátozására – közölte a brüsszeli testület.

Egyensúlyhiány uniós országokban Cikk

Tizenkét uniós tagországnál tárt fel makrogazdasági egyensúlyhiányt a korábban észlelt kockázatok miatt indított úgynevezett mélyreható vizsgálat – közölte az Európai Bizottság szerdán közzétett jelentésében.

Szilárd teljesítményt, de sok negatívumot lát a magyar gazdaságban továbbra is az EB Cikk

Változatlanul szilárdnak tartja a magyar gazdaság teljesítményét szerdán közzétett éves országspecifikus jelentésében az Európai Bizottság, amelynek részletekbe menő elemzése ugyanakkor nem fukarkodik a negatív jelzőkkel többek között a termelékenységet, a szabályozói környezetet, a közbeszerzés átláthatóságát és a korrupciós kockázatokat illetően.

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított szerdán az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, mert úgy látja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmére vonatkozó nemzeti szabályok ellentétesek az uniós joggal. Egy másik eljárásban a testület a városi zajártalommal szembeni megfelelő fellépést hiányolja.

Ezt várja Brüsszel a magyar gazdaságtól idén és jövőre Cikk

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság a ma Brüsszelben közzétett esedékes téli gazdasági előrejelzése szerint. A bizottság közzétette az euróövezetre vonatkozó GDP-előrejelzését is. Eszerint az euróövezetben idén 1,6 százalékos, 2018-ban pedig 1,8 százalékos növekedést vár a bizottság. Az Európai Bizottság prognózisa az új amerikai adminisztráció egyelőre még tisztázatlan politikai szándékaiban és a Brexit-tárgyalások kimenetelében látja az európai gazdasági növekedés legnagyobb kockázatait.

Iskolaszövetkezet: már megint nem jár szabadság a nappalis diákoknak Cikk

Négy hónap után visszamódosította az Országgyűlés az iskolaszövetkezetre vonatkozó szabályokat. Eszerint 2017. január 1-jétől csak a személyes közreműködést teljesítő, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonyban nem álló személyek esetén alkalmazandók az Mt. szabadságra vonatkozó rendelkezései.

Magyarországon 105 ezren találtak munkát uniós pénzek segítségével Cikk

Az Európai Unióban 2007 és 2014 között mintegy 9,4 millió ember tudott elhelyezkedni, 8,7 millióan pedig szakképesítésben részesültek vagy oklevelet szereztek az Európai Szociális Alap (ESZA) segítségével – derül ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentéséből. Magyarországon mintegy 105 ezren találtak munkát az uniós alap finanszírozta programok segítségével.

Tiltott támogatás az Apple-nek: nyilvános a brüsszeli döntés Cikk

Az Európai Bizottság közzétette az Apple-nek Írország által illegálisan nyújtott 13 milliárd eurós adókedvezmény visszafizetéséről szóló végleges döntésének nem bizalmas változatát. Brüsszel szerint jogellenes állami támogatásról van szó, mivel az Apple lényegesen kevesebb adót fizetett más üzleti vállalkozásoknál.

Nem fizet többet Németország, Hollandia és Luxemburg Cikk

Nem fogadták el az eurót használó országok pénzügyminiszterei az Európai Bizottság által novemberben tett javaslatot, amely szerint a gazdagabb országok éves gazdasági teljesítményükből 0,5 százalékkal többet fizessenek be a költségvetésbe az európai gazdaság élénkítése érdekében.

15 millió euró a magyar gazdáknak az EU-tól Cikk

Visszatérít az Európai Unió 435 millió eurót a közvetlen kifizetésekre jogosult európai gazdáknak, a válságtartalék terhére. Ebből az összegből a magyar gazdáknak mintegy 15 millió euró jár – derül ki az Európai Bizottság ma hatályba lépett végrehajtási rendeletéből.

Reklámadó: elkezdődött a kardozás Cikk

A kormány elkötelezett a reklámadó jelenlegi szabályainak megtartása mellett, és mindent elkövet azért, hogy megvédje azt az innovatív magyar kezdeményezést, amellyel a reklámtevékenységet végző világcégektől is beszedhető az állami költségvetést megillető adó – olvasható az NGM közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close