hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Európai Bizottság nyilatkozattervezetet terjesztett elő a digitális jogokról és elvekről

  • MTI

Az Európai Bizottság az Európai Unión belül mindenkire érvényes nyilatkozatot terjesztett elő a digitális jogokról és elvekről, hogy mindenkinek egyértelmű hivatkozási alapot és iránymutatást nyújtson az új technológiák alkalmazására vonatkozóan.

A brüsszeli testület felkérte az Európai Parlamentet és az Európai Unió Tanácsát, hogy vitassák meg azt, majd idén nyárig a legmagasabb szinten hagyják jóvá – tették hozzá.

Az uniós bizottság szerint megfizethető és nagy sebességű digitális összeköttetést kell biztosítani mindenütt és mindenkinek, jól felszerelt tantermekre és digitálisan képzett tanárokra van szükség, valamint zökkenőmentes hozzáférést kell biztosítani a közszolgáltatásokhoz, és biztonságos digitális környezet kell teremteni a gyermekeknek. A digitális termékek környezeti hatásaira vonatkozó, könnyen érthető információkat kell közzétenni, és meg kell erősíteni a személyes adatok felhasználása és megosztása feletti ellenőrzést.

Az uniós bizottság szerdán közzétett közleményében hangsúlyozza, hogy az uniós jogi keretben rögzített jogoknak, valamint az elvek által kifejezésre juttatott európai értékeknek az online térben épp úgy érvényt kell szerezni, mint az offline világban.

A nyilatkozat középpontba helyezi a szolidaritás és az inkluzivitás támogatását, a választás szabadságának biztosítását. Elősegíti a digitális nyilvános térben való részvételt. A testület az egyének biztonságának, védelmének és szerepvállalásának fokozását, valamint a digitális jövő fenntarthatóságának előmozdítását tűzte ki célul – írták.

„Gondoskodni kell arról, hogy e jogok és elvek uniószerte érvényre jussanak az emberek mindennapi életében” – fogalmaztak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó - csed összege

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Családtámogatási ellátás illetékesség meghatározása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Adómentes vagy áfás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink