hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az ombudsman és az APEH: nem lesz zaklatás, csak közös fellépés

  • MTI

Közös fellépésről egyezett meg és tisztázta a félreértéseket Szabó Máté ombudsman és Szikora János, az APEH elnöke hétfői megbeszélésén - tudatta a négyszemközti találkozóról kiadott közös közleményében a két állami szerv vezetője.

 Az ombudsman a napokban úgy nyilatkozott: nagyobb jogi védelmet kér munkatársainak, akik attól félnek, hogy munkájuk miatt retorzióban részesülnek egyes vizsgált és elmarasztalt hivatalok részéről. Újságírói kérdésre konkrétan nevesítette az APEH-ot is annak kapcsán, hogy korábban az ombudsman irodájában egy adóügyön dolgozó kolléga ellen adóellenőrzés indult.

A hétfői találkozót az állami adóhatóság elnöke kezdeményezte. A találkozón az ombudsman és az APEH elnöke tisztázta a hosszú évekkel ezelőtt történt eset kapcsán kialakult félreértéseket. Megállapodtak abban, hogy a visszásságok, a zaklatás és a befolyásolási kísérletek minden formájával szemben, vagy akár annak gyanúja esetén közösen lépnek fel és ebben számítanak a nyilvánosság támogatására is.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és az APEH elnöke megegyeztek abban is: együttműködnek annak érdekében, hogy a két intézmény és más szervek független vizsgálatokat folytató munkatársai mindennemű - fizikai, jogi, pszichológiai és másfajta - zaklatástól mentesen, a jogállami elveknek és gyakorlatnak megfelelően, zavartalanul végezhessék munkájukat.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági területhez kötött támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink