hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mire viheti, ha érti az adóváltozásokat?

  • adozona.hu

APEH-állásfoglalásokat értelmez, gyakran változó adójogszabályokban segít eligazodni vagy épp a bevallásokhoz ad tanácsokat blogján keresztül? Nevezzen a hvg.hu, Goldenblog 2009 versenyén, feltéve ha blogjában szereplő információkat rendszeresen frissíti.

Tanácsadóblogok 2008-ban

1. Onlinemarketing
2. JabJab - Keresőmarketing egyszerűbben
3. Nincs szükséged fejvadászra
4. A koos.hu blogja
5. Kismamablog

A hvg.hu ma ötödik alkalommal indítja útjára hagyományos blogversenyét, a Goldenblogot, amely idén közel három hónapon át tart majd. A megméretés célja nem változott: az eddigiekhez hasonlóan most is a hazai blogélet fellendítése és a legjobb blogok szélesebb körben való megismertetése a fő szempont.

Az elmúlt négy évben ugyan már többen neveztek adózási témákat firtató blogjukkal, de hiába. Sokan azért estek ki a versenyből, mert a tanácsadó kategóriában nevezett blogjukban közölt információk igencsak elavultak voltak, mások internetes naplójában pedig nagyobb hangsúlyt kaptak a szubjektív állásfoglalások, mint a szakmai érvek. Legyen ön az első, akinek sikerül kivívnia a zsűri és a közönség elismerését, egyszóval nyerjen adózással a Goldenblog 2009-ben!

Nevezéskor a nevező személy bejelölheti, hogy kíván-e abban a kategóriákban zsűrizni, amelyikbe blogot ajánlott. A tavalyihoz hasonlóan az idén sem egyszerre lesz minden kategória versenye, hanem egész nyáron át, heti egy témában (a kategóriák: "mainstream", gasztroblogok, kulturális blogok, IT-blogok, szórakozás blogok, tanácsadói blogok, hírblogok, fotóblogok, helyi.érték, komplex blogok).

Az eddig hagyománynak megfelelően külön versenyeznek a "profi" és "amatőr" indulók. A nagy olvasottságú portálok, kiadványok, szervezetek által indított, támogatott blogok külön kategóriába kerülnek, melyben csak közönségszavazás lesz, méghozzá egy egész nyáron át tartó, nyílt szavazás.

A közönségzsűri mellett értékel egy szakmai zsűri is, melynek tagjai a hvg.hu újságírói, a HVG Online csoport tematikus oldalainak szerkesztői és a tavalyi verseny díjazottjai közül kerülnek ki. A két zsűri végső listáját a szervezők összesítik, mindkét lista azonos súllyal fog szerepelni a végeredményben. 

A Goldenblog 2009-es kiírásában is előre rögzített kategóriákban zajlik majd a verseny. Változás a tavalyi lebonyolítási rendszerhez képest egyedül a komplex kategóriában van, ahol a közönség szerepe tovább nő: a legnépesebb mezőny előszűrése egy nyilvános közönségszavazás keretében történik majd. A kategória győztesét végül a száz legtöbb szavazatot kapott komplex blog közül választja ki a zsűri.

A mainstream kategórián kívüli kilenc kategóriagyőztes közül a tavalyi nyertesek és a hvg.hu zsűritagjai választják ki a verseny abszolút győztesét. Idén lesz egy különdíjunk is, amit a legjobb twitteres mikroblognak osztunk majd ki.

A tavalyi Goldenblog versenyen sorra dőltek meg a különböző rekordok: csaknem 5 ezer jelölésben több mint 1100 különböző blogot ajánlottak az olvasók a versenybe; a szervezők ezekből végül 728 különböző blogot indítottak. Az egyes kategóriák önmagukban is értékes linkgyűjteményt jelentenek az adott témákban, a szakmai zsűri és a közönség voksai alapján felálló kategóriagyőztesek pedig egyenesen megkerülhetetlenek saját „szakterületükön”. Ilyen például a tanácsadó kategóriában győzedelmeskedő Onlinemarketing melynek szerkesztője  szakmai terepnek tekinti a magyar blogoszférát, s az idei versenyen néhány olyan blog győzelmét várja, amelyek már régóta megérdemelnék az elismerést. Lehet, hogy épp az ön blogja az egyik? Nevezzen!


További részletek a Goldenblog 2009-ről a verseny hivatalos oldalán, a www.goldenblog.hu -n. 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg tárgyi eszköz értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozás megszűnése

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózó családi kedvezménye

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink