hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A csempészcigi átadása közben kapcsolták le a tetteseket

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Budapesten, a csempészcigi átadása közben érték tetten a nyíregyházi eladókat és a helyi orgazdát. A banda mintegy ötmillió doboz adózatlan cigarettát terített a fővárosban.

A pénzügyi nyomozók és a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei a reggeli órákban ütöttek rajta a fővárosi garázson, ahol a nyíregyházi csempészek a budapesti orgazdának éppen átadták az adózatlan dohányterméket.

A bűnözőknél tartott házkutatásokon – további öt nyíregyházi garázsból és egy bérelt raktárépületből – ötvenezer doboz cigaretta és negyvenmillió forint készpénz került elő. A nyomozók találtak még húsz bontatlan, alsókategóriás úgynevezett „munkás” mobilt is, a hálózat tagjai ilyen, többnyire egyszer használt telefonokon tartották egymással a kapcsolatot.

A NAV munkatársai a mintegy ötvenmillió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járműveket, az illegális bizniszhez köthető negyvenmillió forint készpénzt és a mobiltelefonokat is lefoglalták.

A beszerzett bizonyítékok szerint a nyírségi nepperek körülbelül 500 alkalommal, fuvaronként tízezer doboz cigit szállíthattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Budapestre. Bevett módszerük volt, hogy az illegális dohánnyal megrakott jármű előtt pár kilométerrel egy őrszem haladt, aki az esetleges ellenőrzésekre a mögötte közlekedőt időben figyelmeztetni tudta.

Az ügyben három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük ketten már letartóztatásban vannak. A NAV üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Romániai ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs