4845 találat a(z) NAV cimkére

Katás egyéni vállalkozó nyugta elektronikus beküldése Kérdés

Az uniós szabályok kijátszásával akartak áfát csalni Cikk

Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal egy másik tagállam adóhatóságától kért információkkal göngyölítette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fiktív eladások hátterét.

NAV: gyakran ismételt kérdések transzferár-adatszolgáltatással kapcsolatban Cikk

Transzferár-adatszolgáltatással kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket é arra adott válaszokat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Akár ötmilliós bírság is kiszabható dokumentumonként – a NAV-transzferár-ellenőrzések fő irányai Cikk

Közeledik a társasági adó bevallásának határideje, melynek része a transzferár-adatszolgáltatás is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), elősegítve a jogszerűséget, ismerteti transzferár-ellenőrzései fő irányait – írja honlapján a NAV.

Tőkepiaci ügyletből, kriptovalutából származó jövedelem: akkor is tud róla a NAV, ha külföldről származik Cikk

Sokan azt hiszik, hogy a tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutákból származó jövedelem, különösen, ha külföldről származik, könnyen elrejthető az adóhatóság elől. Érdemes azonban tudni, hogy a külföldi bankoknál és befektetési szolgáltatóknál vezetett értékpapírszámláról és pénzforgalmi számláról több mint 100 országból kap tájékoztatást a NAV információcsere keretében. Szintén érdemes mérlegelni, hogy az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutából jövedelmet szerzők a NAV-ellenőrzések célkeresztjében vannak a NAV 2024-es ellenőrzési terve szerint – foglalja össze sajtóközleményében a Niveus Consulting Group.

A transzferár-adatszolgáltatás módosult szabályaira figyelmeztet a NAV Cikk

Közeleg a határidő: a társaságiadó-bevallás részeként a transzferár-adatszolgáltatást is el kell készíteni május 31-éig. A Pénzügyminisztériumnak az adóhatóság honlapjáról elérhető tájékoztatója az adatszolgáltatás fontos változásaira is felhívja a figyelmet.

Hamisítványok a raktérben – nem jutottak el Barcelonába Cikk

A spanyolországi Barcelonába tartott az a román furgon, amely magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályáról ellenőrzésre terelték ki. A járőrök a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálatakor több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt is találtak, ezért a jármű tételes átvizsgálásáról döntöttek, olvasható a NAV honlapján.

NAV helyszíni ellenőrzések: ezeken a helyeken legyenek résen! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának közlése szerint a 20. héten az alábbi helyeken lesznek adóhatósági helyszíni ellenőrzések.

Tájékoztató a transzferár-adatszolgáltatáshoz Cikk

A transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség megfelelő teljesítését segítő adattájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket Cikk

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Itt a NAV friss listája az alkalmazottat bejelentés nélkül foglalkoztatókról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát – természetes személyeknél az adóazonosító jelet –­, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát.

Este 8 órától nem lesz elérhető az ONYA Cikk

2024. május 8-án 20 órától 24 óráig az ONYA rendszer nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hibás számlaadat-szolgáltatásra figyelmeztet a NAV Cikk

Az érintett adózók 2024 májusában kapnak értesítést a tárhelyükre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a számlázóprogramjukból nem egyedi számlasorszámmal teljesített és emiatt sikertelen online adatszolgáltatásokról – írja honlapján a NAV.

NAV: szja-bevallási tervezet elfogadása, kiegészítése lépésről lépésre Cikk

Az szja-bevallási tervezet elfogadásáról, kiegészítéséről tett közzé rövid összefoglaló jellegű tájékoztatót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: adózás az egyszerűsített foglalkoztatásban szerzett jövedelem után Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban szerzett jövedelem utáni adózásról szóló tájékoztatót tett közzé honlapján hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizás könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink