4322 találat a(z) NAV cimkére

Külföldi bankszámlák tulajdonosai kapnak levelet a NAV-tól: van-e aggódni valójuk? Cikk

Sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól támogató eljárásra azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet. Egy "NAV-meghívó" sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Van-e mitől félni? A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol a felmerült kérdésekre.

NAV infóvonal – a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszere 2023 Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján új információs füzetet jelentetett meg az infóvonalán igénybe vehető szolgáltatásokról, illetve azok elérhetőségéről.

NAV-fejlesztések: ezt érdemes tudni róluk Cikk

Az adóhivatal folyamatos fejlesztésekkel szélesíti elektronikus szolgáltatásainak körét. Az egyre inkább ügyfélbarát működés kialakításának egyik célja, hogy az adózók által teljesített kötelező adatszolgáltatások eredményeit valamilyen formában elérhetővé tegye a számukra, hozzájárulva az üzleti folyamatok hatékonyságának növeléséhez, valamint az adminisztrációs terhek csökkentéséhez. A NAV hosszú előkészületek után lehetővé tette, hogy az adóalanyok teljes körű hozzáférést kapjanak az online pénztárgépek által beküldött adatokhoz. Kóczé Péter, a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég digitális üzletágának vezetője ezt a kérdéskört járja körül.

NAV: megjelent az adóhatósági igazolásokról szóló információs füzet 2023-as kiadása Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent az Adóhatósági igazolásokról szóló információs füzet 2023 -as változata.

NAV-ellenőrzések: ezeken a helyeken számíthatnak revizorokra a héten Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint a 6. héten az alábbi helyszíneken lehet számítani revizorok megjelenésére.

Ingatlan bérbeadásának és egyéb hasznosításának adózása 2023 Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ingatlan bérbeadásának és egyéb hasznosításának adózásáról szóló információs füzetét.

Letölthetők lesznek a pénztárgépek adatai a NAV online számlarendszeréből Cikk

A tesztidőszak után 2023. február 6-án éles környezetben is elindul a NAV új szolgáltatása, amivel gép–gép kapcsolaton keresztül letölthetők az online pénztárgépekből érkező adatok.

Frissítette több nyomtatványát a NAV Cikk

Frissített egyes nyomtatványait a NAV.

Három és fél tonna bontott fémhulladékot foglalt le a NAV Cikk

Három és fél tonna bontott fémhulladékot vitt volna két férfi a fémtelepre Nyárádnál, de hamar lebuktak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a szállítmányt lefoglalták, olvasható a NAV honlapján.

Megjelent a NAV 2023-as, a nem uniós és uniós egyablakos rendszerre, valamint a platformokra vonatkozó áfaszabályokról szóló információs füzete Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján 2023. évi jogszabályi környezetnek megfelelően „A nem uniós és uniós egyablakos rendszerre, valamint a platformokra vonatkozó áfaszabályok 2023” című információs füzetét a 2023. évi jogszabályi környezetnek megfelelően.

Frissítette a NAV a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról szóló információs füzetét Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról szóló információs füzetét a 2023. évi jogszabályi környezetnek megfelelően.

Önszámlázás külföldi partnernek Kérdés

Érkeznek a kifizetői igazolások, kellenek majd az szja-bevallási tervezet ellenőrzéséhez Cikk

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Csaknem ezer doboz cigaretta került elő a kárpit alól Cikk

Cigarettával bélelt autóval közlekedett az a bolgár sofőr, akinek a járművét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Djangoval, a szolgálati kutyával közösen ellenőrizték az M1-es autópályán, olvasható a NAV honlapján.

Négy információs füzetet frissített a NAV Cikk

Négy információs füzetet frissített honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), Egyéni vállalkozók szja- és járulékkötelezettsége 2023, Magánszemélyek külföldről származó jövedelme, Az ingatlanértékesítésből és a vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelmek 2023 és Az import egyablakos rendszer, illetve az importáfa rendezése különös eljárásban 2023 című információs füzetek tartalmát aktualizálták a 2023-as jogi környezetnek megfelelően.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ingatlanvásárlás készpénzért

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Személygépjármű-értékesítés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs