hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orosz-ukrán háború: kiviteli és behozatali tilalmakról adott ki felhívást a NAV

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője 7007/2022. számon felhívást adott ki az orosz-ukrán konfliktus miatt elrendelt újabb uniós szankciókról.

A felhívás szerint tilos kormányzati befolyás alatt álló vagy többségi állami tulajdonban lévő orosz jogi személyekkel, szervezetekkel vagy szervekkel és ezek többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervekkel közvetlenül, közvetve bármely ügyletben részt venni.

Nem adható kiviteli engedély az úgynevezett kettős felhasználású termékekre. Tilos továbbá a 833/2014/EU rendelet II. mellékletében szereplő termékek, technológiák (függetlenül attól, hogy az EU-ból származnak), valamint az úgynevezett luxustermékek kivitele orosz természetes vagy jogi személy, szervezet, szerv számára vagy oroszországi felhasználásra.

Tilos egyes vas és acéltermékek EU területére történő behozatala, ha azok Oroszországból származnak vagy onnan exportálták – olvasható a felhívásban.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink