hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Már kapható a HVG 2020-as Tb-különszáma

  • adozona.hu

A 2020-ban követendő társadalombiztosítási szabályokat meghatározza, hogy július 1-jétől teljesen új tb-törvény lép hatályba, amely magában foglalja a korábbi végrehajtási rendelet szabályait is. Az év első felében viszont még a „régi” járuléktörvényt kell használni. Éppen ezért a HVG tb-különszáma mindkét tb-törvényt tartalmazza, külön magyarázatokkal az első és a második félévre, s megfelelő táblázatokkal, példákkal is segítjük az előírások értelmezését.

Külön kitérünk az új minimum-járulékalappal, az egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos, továbbá a nyugdíjasok foglalkoztatásának júliustól változó szabályokra.

Különszámunk olvasói részletes elemzést kapnak a januártól startolt két új ellátási forma, az örökbefogadói díj (öfd) és a nem nyugdíjas nagyszülők által érvényesíthető nagyszülői gyed feltételeiről, igényléséről, összegéről.

Sok példával illusztrálva ismertetjük a öregségi nyugdíj, a korhatár előtti ellátások és a megváltozott munkaképességűek ellátási rendszerét, továbbá részletes táblázatot közlünk az önkéntes pénztári befizetésekhez kapcsolódó kedvezményekről és az innen származó juttatások adózásáról. Az EU más tagállamában dolgozók szintén találnak maguknak hasznos információkat egészségügyi ellátásukról, majdani nyugdíjukról.

Társadalombiztosítási különszámunkban 11 jogszabályt közlünk teljes terjedelmében a hozzájuk kapcsolódó végrehajtási rendeletekkel egységes szerkezetben.  Adó különszámunk decemberi megjelenése óta néhány új adószabály még született, amelyeket külön fejezetben és kivonatolt törvényekben foglaltunk össze.

A tartalomból:

♦ Júliustól jön: új tb-törvény
♦ Új minimum-járulékalapok
♦ Eszo: havi 7710 forint
♦ Gyed nagyszülőknek
♦ Szochomentes nyugdíjasok

Tb 2020 különszámunk ára 5350 forint, melyhez kiadónknál 15 százalékos kedvezménnyel juthat hozzá.

Rendelje meg webáruházunkban 15 százalékos kiadói kedvezménnyel, mindössze 4550 forintért!

                                                                                                MEGRENDELEM

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Céltartalékképzés

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Csökkentett energiadíj – mikrovállalkozás

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Tartozás elengedése két cég között

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs