hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adómentesen adható védőeszköz, munkaruha, iskolai képzés

  • Surányi Imréné okleveles közgazda

A munkáltató vagy éppen bármely (például megbízási) jogviszonyban a foglalkoztató számos juttatást adhat adókötelezettség keletkezése nélkül a munkavállalói, a tevékenységében közreműködő magánszemélyek részére. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Munkaeszközök, védőeszközök

személyi jövedelemadóról szóló törvény 4. paragrafusának (2a) bekezdése alapján a munkáját végző magánszemély számára az észszerűség határain belül bármilyen, a juttató és az érintett magánszemély tevékenységéhez igazodó, ahhoz szükséges (a társasági adó szempontjából is elismert) juttatás adható adómentesen.

Ide tartozik például a munkahely kényelmét biztosító munkaasztal, szék, helyben használható korszerű szerszám, számítástechnikai eszköz, hűtőszekrény, mikrosütő, ventilátor, tisztasági eszköz, jegyzetfüzet, toll stb. Ezekkel kapcsolatban általában nem merül fel adózási kérdés, de azért azt hangsúlyozni kell, hogy a szabály a hazavitt dolgokra nem vonatkozik.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudja, milyen munkafeltételek mellett adhat adómentes juttatásokat a munkáltató!

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Özvegyi nyugdíj melletti munkavégzés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Induló kivás kft. – pénztár mentesített értéke

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Bitcoin értéke nyitómérlegben

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs