hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Eddig ismeretlen szabályok az új Munka törvénykönyvében

  • adozona.hu

A kormány nem hivatalos, új Munka törvénykönyv-tervezete több olyan újdonságot is tartalmaz, ami az eddigi munkajogi szabályzásban ismeretlen volt. Bevezeti az úgynevezett „munkavégzés behívás alapján” jogintézményét. Mi vár a munkavállalókra?

 Ha életbe lép az új szabályozás, a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállaló (legfeljebb napi 6 óra munkaidő figyelembevételével) a munkáját a felmerülő feladatokhoz igazodva, a feladatok esedékességekor látja el. Lehetőség van a munkaidő keret jellegű megállapítására, ez azonban nem haladhatja meg a négy hónapot. Fontos szabály, hogy a munkáltató legalább 3 nappal előbb köteles a munkavállaló felé jelezni a munkavégzés  (igénybevétel) időpontját.

Másik ilyen újdonság „a munkakör megosztása” egy munkáltató és több munkavállaló esetében megállapodás alapján. Lényege, hogy a felek egy munkaszerződést kötnek, a munkavállalók a kötetlen munkarend megfelelő alkalmazásával látják el a feladataikat.
Ha az egyik munkavállaló akadályoztatva van, a többi köteles elvégezni a rá eső feladatokat. Lehetőség van az egyes munkavállaló munkaviszonyának önálló megszűntetésére, ez azonban nem érinti a többiek foglalkoztatását. Ha a munkavállalók létszáma egy főre csökken, megszűnik a munkaviszony. Ebben az esetben a rendes felmondás szabályai szerinti juttatás jár a munkavállalónak. A munkabér a munkavállalókat egyenlő arányban illeti meg, ettől azonban a felek eltérhetnek, például a közreműködés arányában is megállapíthatják a díjazást.

A „több munkáltató által létesített munkaviszony”  esetén több munkáltató alkalmaz egy munkavállalót. A munkaszerződésben ki kell térni, hogy ki fizeti a munkabért, illetve ajánlott a munkaköri leírásban részletezni, hogy hogyan, mikor és milyen módon teljesíti a munkaköri kötelezettségeit a munkavállaló. A munkáltatók egyetemlegesen felelősek a munkavállalóval szembeni tartozásokért. A munkaviszonyt pedig bármelyik munkáltató, illetve a munkavállaló jognyilatkozata megszűntetheti (ettől a felek eltérhetnek). A munkaviszony megszűnik bármelyik munkáltató jogutód nélküli megszűnésével, illetve a munkáltatók számának egyre csökkenésével.

A felsorolt atipikus foglalkoztatási formák a rugalmas foglalkoztatás felé tett lépésnek tekinthetők. Ezek a jogi formák lehetőséget teremtenek a jelenlegi merev struktúrák fellazítására, a munkavállaló és a munkáltató érdekközössége esetén alkalmasak lehetnek a foglalkoztatás bővítésére is, különös tekintettel a fekete foglalkoztatás kifehérítésére.

Viszló László
munkajogi szakértő
Adózóna

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close