97 találat a(z) webáruház cimkére

Webáruház számlázása Kérdés

Webáruház értékesítésekor bizonyos esetekben kérdéses számomra a számla megfelelő dátuma, így az alábbiakban kérném a segítségüket: 1.) A számla teljesítése és kelte arra a napra szól, amikor a terméket postára adják. Ez helyes-e? 2.) A vevő nem veszi át a terméket, így a posta X nap után visszahozza. Ebben az esetben mínuszos számlát kell kiállítani. Mik a megfelelő dátumok a mínuszos számlán (teljesítés dátuma, számla kelte)? 3.) A vevő átveszi az árut, ki is fizeti, majd X nap múlva visszaküldi, mert nem jó neki, és kéri a vételár visszafizetését. Hasonlóan az előző esethez, itt melyek a helyes dátumok? Előre is köszönöm a választ.

Itt a könyvelők legújabb réme: webáruházak és a PayPal Cikk

Nem kis fejtörést okoz a könyvelőknek a webáruházak elszámolása, különösen akkor, ha többszöri devizaátváltások is nehezítik a beérkező bevételek számszerűsítését, a PayPal-on keresztüli fizetés elterjedése pedig újabb kihívások elé állítja őket. Cikkünkben támpontot nyújtunk a helyes elszámoláshoz, és részletesen bemutatjuk a webáruházakra vonatkozó számlázási szabályoka is.

Paypal elszámolás szabályszerűség Kérdés

Egy vállalkozó vebáruházat üzemeltet, ahol forintban, dollárban, angol fontban és euróban is állít ki számlákat, melyeket Pay pal útján fizetnek. A vállalkozó részére befolyt összegeket (paypal, de nem közölt) árfolyamon devizáról forintra számítja át az internetes közvetítő bank, amit a vállalkozó OTP devizaszámlájára utal, ahol az OTP saját árfolyamán euróra számítja át. A vállalkozó bankkártyával devizában beszerzett árut is fizetett, sőt úgy is, hogy annak egy részét a forintszámlájáról utalta át, másik részét pedig a befolyt bevételekből, amit árfolyam hiányában nem tudok átszámítani, s nem tudom könyvelni. Több fórumon is felltettem már ezt a kérdést, de megnyugtató választ még nem kaptam, csak általánosságokat írtak. Önöknek is írtam már ebben az ügyben, valamint az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (ahol több mint 10 éve vagyok tag), de Önöknek is már több éve vagyok előfizetőjük. Kérem szíveskedjenek válaszolni a [email protected] e-mail címemre. Köszönettel: Domokosné dr Kelemen Ágnes

Internetes eladási bizomány Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk üzleti kapcsolatban áll egy angol céggel, mely webáruházon keresztül árulja szerte Európában termékeinket. Az angol cég és cégünk is áfaalany, székhelyeik Anglia és Magyarország. Az angol webáruház termékeit saját nevében értékesíti magyar vevői felé, ők állnak kapcsolatban a magyar vevőikkel, a kiszállítás pedig cégünk raktárából történik, azaz az angol webáruház által magyar vevőnek eladott termék nem hagyja el Magyarországot, közvetlenül hazánkból történik a kiszállítás az angol webáruház nevében. Hogyan történik a számlázás, milyen számlát állít ki a magyar cég? Mi a teljesítés időpontja? Hogyan számol el egymással a két cég?

Áfaregisztráció Ausztriában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk webáruházat működtet. Szolgáltatásunkat Ausztria és Szlovákia területére is ki szeretnénk terjeszteni. Ehhez mindkét ország adóhatóságától egy úgynevezett regisztrációs számot kell igényelnünk. A regisztrációs szám birtokában fenti országokban (EU-s adószámmal nem rendelkező magánvevőkről van szó) az adott ország áfakulcsával számlázunk, és ezeket a tételeket az adott ország adóhatóságához valljuk, és fizetjük be. Az osztrák könyvelőiroda úgynevezett "szállítási határról lemondást" kér, mivel jelenleg úgy ítéljük meg, hogy a 35 000 eurós szállítási határt nem érjük el. Ehhez kapcsolódóan az a kérdésem, hogy a NAV-nál van-e erre vonatkozó bejelentési kötelezettségünk, illetve a szállítási határról lemondással csak azt vállaljuk, hogy minden, az osztrák vagy szlovák területre történő számlázást az adott országban kell bevallanunk és megfizetnünk? Válaszukat megköszönöm.

Milyen egedélyek szükségesek? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Internetes áruházat szeretne működtetni egy újonnan alakult kft.,ahol szőlőmagolajat és borlekvárt árulnának. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen engedélyek beszerzése szükséges számukra, illetve, hogy kell-e kereskedelmi végzettség ehhez a tevékenységhez?

Bizonylatolás webáruháznál Kérdés

Egy kft. webáruházat üzemeltet, a vevők megrendelés után futárcég közreműködésével kapják meg az árut, az ellenértéket a futárcég utalja az eladó kft. számlájára. Kötelező minden esetben számlát adni a vevőknek (cégek, magánszemélyek), ha nem, akkor mely feltételekkel lehet ezt kiváltani valami mással?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sconto értelmezése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close